Εκδηλώσεις για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο - Ποια μουσεία θα παραμείνουν ανοικτά στην Αθήνα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εκδηλώσεις για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο - Ποια μουσεία θα παραμείνουν ανοικτά στην Αθήνα
Η είσοδος σε όλους τους χώρους είναι ελεύθερη για το κοινό.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος διοργανώνονται δεκάδες εκδηλώσεις με αφορμή την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει από το 2002 με επιτυχία τις εκδηλώσεις της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου προσφέροντας τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία στο κοινό σε μια καλοκαιρινή βραδιά κάτω από το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού. Ο εορτασμός της Πανσελήνου του Αυγούστου θα κορυφωθεί την Πέμπτη 15 Αυγούστου, ημέρα της Πανσελήνου, με εκδηλώσεις που ήδη ξεκίνησαν από την Κυριακή και ολοκληρώνονται στις 19 Αυγούστου.

Οι εκδηλώσεις κυρίως μουσικές συναυλίες θα πραγματοποιηθούν σε 100 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία της χώρας ενώ θα παραμείνουν ανοιχτοί για το κοινό χωρίς τη διοργάνωση εκδηλώσεων 48 χώροι και μουσεία.

Η είσοδος σε όλους τους χώρους είναι ελεύθερη για το κοινό.

Αναλυτικά οι εκδηλώσεις σε όλη την χώρα τον Δεκαπενταύγουστο

  • Πανσέληνος στο Μουσείο Ακρόπολης

Μουσική βραδιά υπό το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο της Ακρόπολης την Πέμπτη, 15 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ. Συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή οι τραγουδιστές: Ειρήνη Τουμπάκη, Ανδρέας Λάφης, Μαρία Αναματερού και Σωτήρης Καρυστινός και η ορχήστρα τους, θα ερμηνεύσουν πολυαγαπημένα τραγούδια για το φεγγάρι και όχι μόνο (Μακεδόνας, Μαχαιρίτσας, Νταλάρας, Αλεξίου, Σαββόπουλος, κ.ά.).

Την ίδια ημέρα οι εκθεσιακοί χώροι του Μουσείου θα παραμείνουν ανοιχτοί από τις 8 το πρωί έως τα μεσάνυχτα (η είσοδος θα είναι ελεύθερη από τις 8 το βράδυ), δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να περιηγηθούν τις μόνιμες συλλογές, αλλά και τη φωτογραφική έκθεση «Σμίλη και Μνήμη. Η συμβολή της μαρμαροτεχνίας στην αναστήλωση των μνημείων της Ακρόπολης». Παράλληλα οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στις παρουσιάσεις της αρχαιολογικής ανασκαφής με τίτλο: «Περπατώντας στην αρχαία γειτονιά του Μουσείου Ακρόπολης».

  • Πανσέληνος στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό και θα δώσει το «παρών» με μουσικά σύνολα να περιμένουν τους επισκέπτες και θεματικές περιηγήσεις από τους αρχαιολόγους του μουσείου.

  • Πανσέληνος σε Πνύκα και Φιλοπάππου

Οι Δυτικοί Λόφοι της Αθήνας θα παραμείνουν ανοιχτοί όλο το 24ώρο. Ο συγκεκριμένος αρχαιολογικός χώρος περιέχει το λόφο Φιλοπάππου και του λόφους του Αστεροσκοπείου (λόφος Νυμφών) και της Πνύκας. Πρόκειται για έναν πολύ όμορφο χώρο, ιδανικό για να ρεμβάσει κανείς την Πανσέληνο, τόσο για την υπέροχη θέα του στην Ακρόπολη όσο και για το ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider