Δικαστικά εναντίον της βρετανικής κυβέρνησης προσέφυγαν η British Airways, η easyJet και η Ryanair, ζητώντας της να ακυρώσει την καραντίνα που επιβάλλει στους ταξιδιώτες που φθάνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι τρεις βρετανικές αεροπορικές εταιρείες ανακοίνωσαν σήμερα πως προσέφυγαν στα δικαστήρια εναντίον της βρετανικής κυβέρνησης, καθώς η υποχρεωτική 14ήμερη καραντίνα λειτουργεί αποτρεπτικά για τους ταξιδιώτες που θέλουν να ταξιδέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και ήδη προχωρούν σε ακύρωση των εισιτηρίων τους.

Καταστροφικό το αποτέλεσμα στον βρετανικό τουρισμό και την οικονομία

Σε κοινή ανακοίνωσή τους οι αεροπορικές εταιρείες εκτιμούν πως η καραντίνα, που τέθηκε σε ισχύ τη Δευτέρα για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες, «θα έχει καταστροφικό αποτέλεσμα στον βρετανικό τουρισμό και την οικονομία και θα καταστρέψει χιλιάδες θέσεις εργασίας».

Οι εταιρείες ζήτησαν να εκδικασθεί η προσφυγή τους όσο το δυνατόν συντομότερα.

Διαβάστε επίσης:

Παράλληλα, οι τρεις αυτές αεροπορικές εταιρείες είχαν ανακοινώσει νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα ότι θα καταβάλουν από κοινού προσπάθειες για να καταργηθεί το μέτρο που επιβάλλει καραντίνα 14 ημερών σε όσους φθάνουν στη Βρετανία από το εξωτερικό.