Οι πέντε πλουσιότεροι άνθρωποι έχασαν 8,7 δισ. μέσα σε μια ημέρα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι πέντε πλουσιότεροι άνθρωποι έχασαν 8,7 δισ. μέσα σε μια ημέρα

Οι πέντε πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου έχασαν 8,7 δισ. μέσα σε μια ημέρα, την Δευτέρα κατά το μαζικό ξεπούλημα που σημειώθηκε στα Χρηματιστήρια στον απόηχο των απογοητευτικών στοιχείων για την παραγωγή στη Κίνα αλλά και της αυξανόμενης έντασης στη Μέση Ανατολή μεταξύ του Ιράν και της Σαουδικής Αραβίας.

Ο ιδρυτής της Amazon, Jeff Bezos είχε τις μεγαλύτερες απώλειες την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης του 2016. Σύμφωνα με το δείκτη του Bloomberg, o Bezos έχασε 3,7 δισ. δολάρια καθώς η μετοχή της εταιρείας του, υποχώρησε κατά 5,8%. Η καθαρή αξία του επιχειρηματία υπολογίζεται στα 56 δισ. δολάρια.

Ο ιδρυτής της Inditex, της μεγαλύτερης εταιρείας πώλησης ειδών ένδυσης του κόσμου, Amancio Ortega έχασε περίπου 2,5 δισ. καθώς η μετοχής της εταιρεία του έπεσε κατά 3,5%. Η καθαρή αξία του Ισπανού επιχειρηματία υπολογίζεται στα 70,4 δισ.

Ο γκουρού των επενδύσεων και επικεφαλής της Berkshire Hathaway, Warren Buffet, ο μεξικάνος Carlos Slim αλλά και ο ιδρυτής της Microsoft και πλουσιότερος άνθρωπος στο κόσμο Bill Gates υπολογίζεται ότι έχασαν συνολικά 2,5 δισ. δολάρια μέσα σε μια ημέρα.

Από την άλλη μεριά, μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο επενδυτής Carl Icahn, η καθαρή αξία του οποίου αυξήθηκε κατά 210,4 εκατ. δολάρια στα 20,1 δισ.

Ο δείκτης του Bloomberg παρακολουθεί καθημερινά τους 400 πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, οι οποίοι την Δευτέρα έχασαν συνολικά περί τα 82,4 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider