Deutsche Bank: Τραπεζίτες με αμοιβές... επιχειρηματία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Deutsche Bank: Τραπεζίτες με αμοιβές... επιχειρηματία

Για τραπεζίτες που πληρώνονται ως επιχειρηματίες και εξακολουθούν να λαμβάνουν ακόμη και μέχρι σήμερα υπέρογκες αμοιβές, κάνει λόγο ο συνδιευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, John Cryan.

Πολλά στελέχη του κλάδου πιστεύουν ότι πρέπει να απολαμβάνουν αποδοχές επιχειρηματιών, παρότι έχουν σταθερό μισθό, συνταξιοδοτικό και ασφαλιστικό πρόγραμμα και παίζουν με τα χρήματα των άλλων. «Δεν βλέπω τίποτα επιχειρηματικό σε αυτό εκτός από τα πακέτα αποδοχών», δήλωσε ο Cryan, αποκαλύπτοντας έτσι τη φιλοσοφία του σχετικά με το πώς πρέπει να διαρθρωθούν οι απολαβές των εργαζομένων.

Το κορυφαίο στέλεχος που ανέλαβε τα ηνία της γερμανικής τράπεζας πριν από πέντε μήνες είχε διαμηνύσει πρόσφατα ότι τα μπόνους των υπαλλήλων θα πρέπει να καθορίζονται σε συνάρτηση του κόστους που έχει επιβαρυνθεί η εταιρεία για προηγούμενες παραβάσεις στελεχών. Υπογράμμισε, επίσης, ότι τα στελέχη επιβραβεύονται με μπόνους πολύ νωρίς, χωρίς να έχουν φανεί ακόμη τα αποτελέσματα της δουλειάς τους.

Στην ίδια ομιλία, ο Cryan δήλωσε ανήσυχος επειδή υπάρχουν υπερβολικά πολλοί εργαζόμενοι με τίτλο και αναφέρθηκε ειδικά στους traders, στους οποίους οι τίτλοι δεν είναι τόσο χρήσιμοι όσο στους τραπεζίτες που συναντούν πελάτες και έχει νόημα να φέρουν μια «εντυπωσιακή» επαγγελματική κάρτα, όπως είπε χαρακτηριστικά. Ο τίτλος δεν έχει καμία πρακτική χρησιμότητα στην καθημερινή δουλειά των traders, πρόσθεσε.

Καθώς η Deutsche Bank ανακοινώνει τις προαγωγές και τα μπόνους συνήθως το α’ τρίμηνο του έτους, πολλοί θεωρούν τις παραπάνω δηλώσεις προάγγελο σύσφιξης της πολιτικής της όσον αφορά στις πρόσθετες παροχές των εργαζομένων της.

«Πρόκειται για τον απόλυτο ορισμό της προειδοποιητικής βολής», εκτιμά ο Jason Kennedy από την εταιρεία προσλήψεων Kennedy Group στο Λονδίνο. «Δεδομένων των συνεχών και έκτακτων προστίμων που επιβαρύνουν την τράπεζα, η πρώτη της προτεραιότητα είναι να ενισχύσει το κεφάλαιό της, παρά να πληρώνει τους εργαζομένους της».

Με όσα δήλωσε ο Cryan, φαίνεται πως κατέστρεψε κάθε ίχνος εορταστικής διάθεσης εν όψει Χριστουγέννων για τους εργαζομένους της Deutsche, καταλήγει ο Kennedy.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider