Ο Πρεμ Γουάτσα εξακολουθεί να στηρίζει τη Eurobank 

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Πρεμ Γουάτσα εξακολουθεί να στηρίζει τη Eurobank 
«Αγοράσαμε μετοχές κατά την ανακεφαλαιοποίηση και τώρα βάζουμε περισσότερα χρήματα μέσω της Grivalia. Πιστεύουμε ότι αυτή είναι μια πολύ καλή τράπεζα» δηλώνει ο επικεφαλής της Fairfax.

Αφού έχασε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στο στοίχημα που έβαλε για την ανάκαμψη των ελληνικών τραπεζών, ο Πρεμ Γουάτσα εξακολουθεί να βλέπει άμεση αντιστροφή της κατάστασης, αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg με αφορμή της ανακοίνωση συγχώνευσης των Eurobank και Grivalia Properties.

«Στοιχηματίζοντας στο “Greekovery” ο Πρεμ Γουάτσα εγγυάται για τη Eurobank», αναφέρει το δημοσίευμα που φιλοξενεί δηλώσεις του ινδοκαναδού επικεφαλής της Fairfax Financial Holdings που μετά τη συμφωνία θα είναι και ο βασικός μέτοχος της Eurobank με ποσοστό σχεδόν 33%.

Ο Γουάτσα είχε παραδεχθεί τον Δεκέμβριο ότι η εταιρεία του είχε ζημιές άνω των 600 εκατ. δολαρίων στην Ελλάδα από το 2014 και μέχρι σήμερα οι ζημιές αυτές σίγουρα έχουν αυξηθεί καθώς η μετοχή της Eurobank έχει υποχωρήσει κατά 31%. Ωστόσο ο ίδιος υποστηρίζει τη συμφωνία.

«Είμαστε μακροπρόθεσμοι επενδυτές», δήλωσε στο Bloomberg o Γουάτσα. «Αγοράσαμε μετοχές κατά την ανακεφαλαιοποίηση και τώρα βάζουμε περισσότερα χρήματα μέσω της Grivalia. Πιστεύουμε ότι αυτή είναι μια πολύ καλή τράπεζα», πρόσθεσε.

Η συμφωνία αναμένεται να επιταχύνει την διαδικασία μείωσης του χαρτοφυλακίου προβληματικών δανείων με στόχο ο δείκτης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων να μειωθεί στο 15% μέχρι τα τέλη του 2019 από 39% που είναι σήμερα.

Αφού διαγραφούν τα προβληματικά δάνεια «θα έχουμε μια πολύ καλά κεφαλαιοποιημένη τράπεζα σε μια πολύ καλή θέση για εξυπηρετήσει του έλληνες πελάτες και την ελληνική οικονομία», δήλωσε ακόμη ο επικεφαλής της Fairfax.

H Fairfax επένδυσε στην Grivalia το 2013 και την επόμενη χρονιά συμμετείχε στην ανακεφαλαιοποίηση της Eurobank αλλά η επένδυση αυτή σχεδόν εξανεμίστηκε το 2015 όταν η Ελλάδα ήταν στα πρόθυρα της εξόδου από την Ευρωζώνη.

«Αυτό που πέρασε η Ελλάδα είναι μοναδικό», δήλωσε ο Γουάτσα. «Όταν μια χώρα χάνει το 25% του ΑΕΠ της είναι πολύ δύσκολο για οποιαδήποτε τράπεζα να πάει καλά. Χρειάζεται να ανακεφαλαιοποιήθει και περισσότερα χρήματα να εισρεύσουν σε αυτή. Αλλά αυτό πλέον είναι ιστορία».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider