Τα 10 παγκόσμια οικονομικά κέντρα με τα υψηλότερα κτήρια

Γιάννης Δεβετζόγλου
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα 10 παγκόσμια οικονομικά κέντρα με τα υψηλότερα κτήρια

Νέα Υόρκη, Ντουμπάι, Χονγκ Κονγκ, Τόκιο. Μπορεί το 25% του One World Trade Center να παραμένει κενό και να μην βρίσκει ενοικιαστές ή αγοραστές, όμως αποτελεί ιδιαίτερη περίπτωση. Η ανάπτυξη μίας χώρας εδώ και χρόνια αντικατοπτρίζεται και στους ουρανοξύστες της. Δείτε ποιες είναι οι 10 πόλεις που το 2018 έχουν τους περισσότερους ουρανοξύστες. οι οποίοι ορίζονται ως κτήρια που έχουν περισσότερους από 40 ορόφους ή ύψος μεγαλύτερο των 150 μέτρων.

Ένα από τα πιο σημαντικά οικονομικά κέντρα του κόσμου, το Χονγκ Κονγκ, καταμετρά 303 ουρανοξύστες. Στις 8 το απόγευμα, κάθε μέρα, σε μουσικό συγχρονισμό αναβοσβήνουν τα φώτα τους και δημιουργούν ένα μοναδικό, φαντασμαγορικό φαινόμενο! Τα υψηλότερα κτήρια είναι το International Commerce Center με 484 μέτρα και το International Finance Center στα 416 μέτρα.

Εδώ ο αριθμός του πλήθους των υψηλών κτηρίων ξεφεύγει και Νέα Υόρκη καταμετρά 237 ουρανοξύστες. Τα υψηλότερα κτήρια είναι τα One World Trade Center με 416 μέτρα και το Empire State Building με 381 μέτρα. 

Πρόκειται για την ταχύτερα αναπτυσσόμενη χώρα στον κόσμο και διαθέτει σήμερα 148 ουρανοξύστες. Το Burj Khalifa με ύψος 828.18 μέτρα είναι το υψηλότερο κτήριο του κόσμο και δεύτερο σε ύψος στην πόλη είναι το Princess Towers με 413.30 μέτρα.

Το πιο σημαντικό οικονομικό και βιομηχανικό κέντρο της Κίνας, η Σαγκάη, καταμετρά 126 ουρανοξύστες. Στην ίδια πόλη βρίσκονται ακόμη 957 εξαιρετικά υψηλά κτήρια. Στην κατάταξη υψηλότερο είναι το Shanghai Tower με 632 μέτρα και το Sanghai Financial Center με 492 μέτρα. 

Στην 5η θέση βρίσκεται η πόλη με την πιο όμορφη και αρμονική αρχιτεκτονική στον κόσμο. Το Σικάγο με πληθυσμό μόλις 2,7 εκ. διαθέτει 117 ουρανοξύστες που κόβουν την ανάσα, αλλά και ακόμη 1.273 ψηλά κτίρια. Το ιστορικό Willis Tower έχει ύψος 442.2 μέτρα και το Trump International Hotel And Tower 4423 μέτρα. 
 

Με πληθυσμό περισσότερο από 13 εκ. το Τόκιο δεν έχει μόνο καταπληκτικούς ουρανοξύστες, αλλά είναι και η πόλη που τους φωτίζει καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη στον κόσμο. Τα υψηλότερα κτήριά της είναι το Tokyo Tree Tower με ύψος 634 μέτρα και το Toranomon Hills στα 255.4 μέτρα. 

Νοτιοδυτικά της χώρας, βρίσκεται η Τσονκκίνγκ, μία μοντέρνα πόλη, με φυσική ομορφιά και ένα από τα πιο μεγάλα λιμάνια της χώρας. Με 94 ουρανοξύστες άνω των 150 μέτρων, βρίσκεται έβδομη στην παγκόσμια κατάταξη. Υψηλότερο κτίριο το Chongqing World Financial Center με 339 μέτρα. 

Η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Κίνας και ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα υψηλής τεχνολογίας και οικονομίας στον κόσμο. Το υψηλότερο κτίριό της, το Guangzhou International Finance Center έχει 103 ορόφους και 438.60 μέτρα και δεύτερο κατά ύψος είναι το CITIC Plaza με 390.14 μέτρα. 

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κίνας διαθέτει 82 ουρανοξύστες. Μόνο όμως οι 40 από αυτούς έχουν ύψος μεγαλύτερο από 150 μέτρα. Τα υψηλότερα κτίρια είναι το KK100 στα 441.65 μέτρα και το Shun Hing Square με 384.04 μέτρα. 

Μία από τις πιο δυναμικά αναπτυσσόμενες πόλεις, η Σιγκαπούρη, έχει να επιδείξει πολλά αρχιτεκτονικά θαύματα και 81 ουρανοξύστες, όλοι πάνω από 150 μέτρα. Τα υψηλότερα κτίρια που θα δουν οι επισκέπτες είναι το OB Plaza One στα 280.11 μέτρα και το One Raffles Place με ύψος 277.67 μέτρα.   

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:54

Στρατιωτικός σύμβουλος του Μοτζτάμπα Χαμενεΐ αποκαλεί «Σατανά» τον Τραμπ

23:41

Bloomberg για Μ. Ανατολή: Φόβοι για πληθωρισμό άνω του 3% στην ΕΕ - «Χτύπημα» και στην ανάπτυξη

23:28

Το Ισραήλ «θα πολεμήσει για όσο χρειαστεί»: Απειλούν οι IRGC - Νέα σχόλια Τραμπ

23:15

Σε ισχύ τα μέτρα της κυβέρνησης για την αισχροκέρδεια - Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η ΠΝΠ

23:02

Η ΕΕ διαθέτει 100 εκατ. ευρώ σε ανθρωπιστική βοήθεια στον Λίβανο

22:48

Συνάντηση Μητσοτάκη με την επικεφαλής της ΕΕ για τα Κοινωνικά Δικαιώματα την Πέμπτη

22:35

ΣΑ ΟΗΕ για Λίβανο: Ελλάδα, Κύπρος και άλλες ευρωπαϊκές χώρες ζητούν αυτοσυγκράτηση

22:21

Wall Street: Απώλειες σχεδόν 300 μονάδων για Dow Jones - Με ράλι 9,18% η Oracle

22:07

Μπέργκαμ: Οι αμερικανικές πετρελαϊκές εταιρίες θα αυξήσουν την παραγωγή τους

21:54

Μελόνι: «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για αποτρέψουμε την κερδοσκοπία»

21:42

Τσιόδρας: Οι επίσημες Εκθέσεις δείχνουν την πρόοδο της Ελλάδας όσον αφορά το κράτος δικαίου

21:29

Με άλμα 4,5% «απάντησε» το πετρέλαιο στον ΔΟΕ

21:18

Δημοσκόπηση Pulse: Ικανοποιημένο το 72% με τις ενέργειες για την Κύπρο - Δεν ανεβάζουν ποσοστά Τσίπρας και Σαμαράς

21:07

ΠΟΥ: Η νέα ανάφλεξη βαθαίνει την κρίση υγείας στη Μέση Ανατολή

20:55

Ερντογάν κατά Νετανιάχου: «Είναι η μεγαλύτερη καταστροφή για τους Ισραηλινούς μετά το Ολοκαύτωμα»

20:47

Κόστα: Ζωτικής σημασίας η ενεργειακή συνεργασία ΕΕ-Αζερμπαϊτζάν λόγω Μέσης Ανατολής

20:41

Θεοδωρικάκος: «Το κέρδος είναι θεμιτό, η αισχροκέρδεια όχι»

20:39

Ξεπέρασε το 1 τρισ. δολάρια το έλλειμμα των ΗΠΑ στο δίμηνο του 2026 - Ετήσια πτώση 12%

20:28

Δολάριο και πληθωρισμός άσκησαν πιέσεις στον χρυσό

20:14

Ιράν: Απειλεί να χτυπήσει λιμάνια στη Μέση Ανατολή εάν πληγούν τα δικά του

20:02

Μητσοτάκης για social media: Εντός του μήνα οι αποφάσεις για τον περιορισμό πρόσβασης των κάτω των 15 ετών

19:57

ΝΥΤ: Ο βομβαρδισμός σχολείου στο Ιράν οφείλεται σε λάθος του αμερικανικού στρατού

19:54

Τραμπ: «Δεν πιστεύω πως το Ιράν έχει ναρκοθετήσει τα Στενά του Ορμούζ» - 3 όροι για ειρήνη από Τεχεράνη

19:42

Νορβηγία: Σύλληψη τριών υπόπτων για τη βομβιστική επίθεση στην πρεσβεία των ΗΠΑ

19:32

Οικονομία της ασφάλειας: Οι σύγχρονοι πόλεμοι αυξάνουν τη ζήτηση για drones, αντιπυραυλικά και τεχνολογίες επιτήρησης

19:29

Κώτσηρας: Αυξημένης σημασίας η ανθεκτικότητα της ελληνικής οικονομίας εν μέσω διεθνούς αβεβαιότητας

19:26

Επιστροφή στα «κόκκινα» για τις ευρωαγορές

19:24

Ιράν: Θα χτυπήσουν οι ΗΠΑ το νησί Χαργκ;

19:14

Πούτιν: Συζήτησε με τον πρόεδρο των ΗΑΕ για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή

19:05

Ουάσινγκτον: Βανάκι πέρασε την περίμετρο ασφαλείας του Λευκού Οίκου - Συνελήφθη ο οδηγός

gazzetta
gazzetta reader insider insider