Τα 10 παγκόσμια οικονομικά κέντρα με τα υψηλότερα κτήρια

Γιάννης Δεβετζόγλου
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα 10 παγκόσμια οικονομικά κέντρα με τα υψηλότερα κτήρια

Νέα Υόρκη, Ντουμπάι, Χονγκ Κονγκ, Τόκιο. Μπορεί το 25% του One World Trade Center να παραμένει κενό και να μην βρίσκει ενοικιαστές ή αγοραστές, όμως αποτελεί ιδιαίτερη περίπτωση. Η ανάπτυξη μίας χώρας εδώ και χρόνια αντικατοπτρίζεται και στους ουρανοξύστες της. Δείτε ποιες είναι οι 10 πόλεις που το 2018 έχουν τους περισσότερους ουρανοξύστες. οι οποίοι ορίζονται ως κτήρια που έχουν περισσότερους από 40 ορόφους ή ύψος μεγαλύτερο των 150 μέτρων.

Ένα από τα πιο σημαντικά οικονομικά κέντρα του κόσμου, το Χονγκ Κονγκ, καταμετρά 303 ουρανοξύστες. Στις 8 το απόγευμα, κάθε μέρα, σε μουσικό συγχρονισμό αναβοσβήνουν τα φώτα τους και δημιουργούν ένα μοναδικό, φαντασμαγορικό φαινόμενο! Τα υψηλότερα κτήρια είναι το International Commerce Center με 484 μέτρα και το International Finance Center στα 416 μέτρα.

Εδώ ο αριθμός του πλήθους των υψηλών κτηρίων ξεφεύγει και Νέα Υόρκη καταμετρά 237 ουρανοξύστες. Τα υψηλότερα κτήρια είναι τα One World Trade Center με 416 μέτρα και το Empire State Building με 381 μέτρα. 

Πρόκειται για την ταχύτερα αναπτυσσόμενη χώρα στον κόσμο και διαθέτει σήμερα 148 ουρανοξύστες. Το Burj Khalifa με ύψος 828.18 μέτρα είναι το υψηλότερο κτήριο του κόσμο και δεύτερο σε ύψος στην πόλη είναι το Princess Towers με 413.30 μέτρα.

Το πιο σημαντικό οικονομικό και βιομηχανικό κέντρο της Κίνας, η Σαγκάη, καταμετρά 126 ουρανοξύστες. Στην ίδια πόλη βρίσκονται ακόμη 957 εξαιρετικά υψηλά κτήρια. Στην κατάταξη υψηλότερο είναι το Shanghai Tower με 632 μέτρα και το Sanghai Financial Center με 492 μέτρα. 

Στην 5η θέση βρίσκεται η πόλη με την πιο όμορφη και αρμονική αρχιτεκτονική στον κόσμο. Το Σικάγο με πληθυσμό μόλις 2,7 εκ. διαθέτει 117 ουρανοξύστες που κόβουν την ανάσα, αλλά και ακόμη 1.273 ψηλά κτίρια. Το ιστορικό Willis Tower έχει ύψος 442.2 μέτρα και το Trump International Hotel And Tower 4423 μέτρα. 
 

Με πληθυσμό περισσότερο από 13 εκ. το Τόκιο δεν έχει μόνο καταπληκτικούς ουρανοξύστες, αλλά είναι και η πόλη που τους φωτίζει καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη στον κόσμο. Τα υψηλότερα κτήριά της είναι το Tokyo Tree Tower με ύψος 634 μέτρα και το Toranomon Hills στα 255.4 μέτρα. 

Νοτιοδυτικά της χώρας, βρίσκεται η Τσονκκίνγκ, μία μοντέρνα πόλη, με φυσική ομορφιά και ένα από τα πιο μεγάλα λιμάνια της χώρας. Με 94 ουρανοξύστες άνω των 150 μέτρων, βρίσκεται έβδομη στην παγκόσμια κατάταξη. Υψηλότερο κτίριο το Chongqing World Financial Center με 339 μέτρα. 

Η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Κίνας και ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα υψηλής τεχνολογίας και οικονομίας στον κόσμο. Το υψηλότερο κτίριό της, το Guangzhou International Finance Center έχει 103 ορόφους και 438.60 μέτρα και δεύτερο κατά ύψος είναι το CITIC Plaza με 390.14 μέτρα. 

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κίνας διαθέτει 82 ουρανοξύστες. Μόνο όμως οι 40 από αυτούς έχουν ύψος μεγαλύτερο από 150 μέτρα. Τα υψηλότερα κτίρια είναι το KK100 στα 441.65 μέτρα και το Shun Hing Square με 384.04 μέτρα. 

Μία από τις πιο δυναμικά αναπτυσσόμενες πόλεις, η Σιγκαπούρη, έχει να επιδείξει πολλά αρχιτεκτονικά θαύματα και 81 ουρανοξύστες, όλοι πάνω από 150 μέτρα. Τα υψηλότερα κτίρια που θα δουν οι επισκέπτες είναι το OB Plaza One στα 280.11 μέτρα και το One Raffles Place με ύψος 277.67 μέτρα.   

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Κατάρ: Η χρήση των Στενών του Ορμούζ ως «εργαλείου πίεσης» θα μπορούσε μόνο να εμβαθύνει την κρίση

23:38

Ρωσία: Κατηγορεί την Αρμενία ότι παρέχει μία πλατφόρμα στον Ουκρανό πρόεδρο Ζελένσκι για αντι-ρωσικά σχόλια

23:15

Γεραπετρίτης: Μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ

22:47

Ρωσία: Οι απεσταλμένοι των ΗΠΑ Γουίτκοφ και Κούσνερ θα επισκεφτούν τη Μόσχα «αρκετά σύντομα»

22:18

Χαρακόπουλος: Τα ονόματα στη «μαρκίζα» να μπαίνουν και στα δύσκολα

21:47

Ρύπανση κατά τον ανεφοδιασμό κρουαζιερόπλοιου στον Πειραιά – Δύο συλλήψεις στο πλαίσιο του αυτοφώρου

21:18

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν δύο 16χρονοι που αφαίρεσαν με την απειλή μαχαιριού χρήματα από 15χρονο

21:00

Ισπανία-χανταϊός: Περισσότεροι από 90 άνθρωποι θα έχουν απομακρυνθεί από το Hondius μέχρι το τέλος της ημέρας

20:39

Λετονία: Ο υπ. Άμυνας παραιτήθηκε αφού ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπληξαν δεξαμενές πετρελαίου

20:24

Νετανιάχου: Ο πόλεμος στο Ιράν δεν έχει τελειώσει - Πρέπει να πάρουμε το ουράνιο

20:17

Τραμπ: Χρειαζόμαστε μόνο δύο επιπλέον εβδομάδες για να πλήξουμε όλους τους στόχους στο Ιράν

19:59

Γαλλία: Συμπτώματα χανταϊου παρουσίασε επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου MV Hondius κατά την πτήση επαναπατρισμού

19:28

Guardian: Ο Τραμπ μεταβαίνει στο Πεκίνο γνωρίζοντας ότι ο Σι κρατά όλα τα χαρτιά

19:00

ΗΠΑ: Ο κίνδυνος για τις big tech και τη Wall Street από πιθανή υποχώρηση κεφαλαίων του Κόλπου

18:52

Θεσσαλονίκη: Προσαγωγή 13 ατόμων έπειτα από παρέμβαση σε κατάστημα στη Θέρμη

18:46

Εξάρχου: Ο Κάθετος Διάδρομος εξελίσσεται σε ένα από τα μεγαλύτερα στρατηγικά στοιχήματα της Ελλάδας

18:13

Ανδριανός: Μεγάλη η προσπάθεια για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας μετά τις καταστροφές Daniel και Elias

18:07

Microsoft: Στον αέρα η δημιουργία κέντρου δεδομένων στην Κένυα

17:30

Ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ θα έχει συναντήσεις σε Ιαπωνία και Ν. Κορέα πριν από τη σύνοδο κορυφής Τραμπ - Σι

17:19

Τζιτζικώστας από Έβρο: Η Ευρώπη δεν αφήνει τα σύνορά της στην τύχη τους

17:00

Στις «εργοστασιακές ρυθμίσεις» επιστρέφει η αγορά πληροφορικής

16:55

Θεμιστοκλέους: Στον αέρα η προκήρυξη για 1.113 μόνιμες θέσεις ιατρών στο ΕΣΥ

16:41

Δύο λέμβοι με περισσότερα από 90 άτομα εντοπίστηκαν στα νότια της Κρήτης

16:22

Ιράν: Απάντησε στην πρόταση των ΗΠΑ – Άγνωστο το τι

16:12

Κικίλιας: Η Ευρώπη οφείλει να δράσει άμεσα

15:59

Η Βρετανία μετά τις κάλπες της 7ης Μαΐου - Σοβαρό ρήγμα στο βρετανικό κομματικό σύστημα

15:41

Θριαμβευτής του ΔΕΗ Tour of Hellas 2026 ο Τσέχος Βάτσλαβ Γέζεκ

15:35

Αlphabet: Ράλι 160% για την μετοχή της σε ένα έτος

15:20

Συναντήσεις Όλγας Κεφαλογιάννη στο Λονδίνο με επαγγελματίες της βρετανικής τουριστικής αγοράς

15:04

Επαναπατρίζεται ο Έλληνας επιβάτης του MV Hondius, που ξέσπασε ο χανταϊός

gazzetta
gazzetta reader insider insider