Τα 10 παγκόσμια οικονομικά κέντρα με τα υψηλότερα κτήρια

Γιάννης Δεβετζόγλου
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα 10 παγκόσμια οικονομικά κέντρα με τα υψηλότερα κτήρια

Νέα Υόρκη, Ντουμπάι, Χονγκ Κονγκ, Τόκιο. Μπορεί το 25% του One World Trade Center να παραμένει κενό και να μην βρίσκει ενοικιαστές ή αγοραστές, όμως αποτελεί ιδιαίτερη περίπτωση. Η ανάπτυξη μίας χώρας εδώ και χρόνια αντικατοπτρίζεται και στους ουρανοξύστες της. Δείτε ποιες είναι οι 10 πόλεις που το 2018 έχουν τους περισσότερους ουρανοξύστες. οι οποίοι ορίζονται ως κτήρια που έχουν περισσότερους από 40 ορόφους ή ύψος μεγαλύτερο των 150 μέτρων.

Ένα από τα πιο σημαντικά οικονομικά κέντρα του κόσμου, το Χονγκ Κονγκ, καταμετρά 303 ουρανοξύστες. Στις 8 το απόγευμα, κάθε μέρα, σε μουσικό συγχρονισμό αναβοσβήνουν τα φώτα τους και δημιουργούν ένα μοναδικό, φαντασμαγορικό φαινόμενο! Τα υψηλότερα κτήρια είναι το International Commerce Center με 484 μέτρα και το International Finance Center στα 416 μέτρα.

Εδώ ο αριθμός του πλήθους των υψηλών κτηρίων ξεφεύγει και Νέα Υόρκη καταμετρά 237 ουρανοξύστες. Τα υψηλότερα κτήρια είναι τα One World Trade Center με 416 μέτρα και το Empire State Building με 381 μέτρα. 

Πρόκειται για την ταχύτερα αναπτυσσόμενη χώρα στον κόσμο και διαθέτει σήμερα 148 ουρανοξύστες. Το Burj Khalifa με ύψος 828.18 μέτρα είναι το υψηλότερο κτήριο του κόσμο και δεύτερο σε ύψος στην πόλη είναι το Princess Towers με 413.30 μέτρα.

Το πιο σημαντικό οικονομικό και βιομηχανικό κέντρο της Κίνας, η Σαγκάη, καταμετρά 126 ουρανοξύστες. Στην ίδια πόλη βρίσκονται ακόμη 957 εξαιρετικά υψηλά κτήρια. Στην κατάταξη υψηλότερο είναι το Shanghai Tower με 632 μέτρα και το Sanghai Financial Center με 492 μέτρα. 

Στην 5η θέση βρίσκεται η πόλη με την πιο όμορφη και αρμονική αρχιτεκτονική στον κόσμο. Το Σικάγο με πληθυσμό μόλις 2,7 εκ. διαθέτει 117 ουρανοξύστες που κόβουν την ανάσα, αλλά και ακόμη 1.273 ψηλά κτίρια. Το ιστορικό Willis Tower έχει ύψος 442.2 μέτρα και το Trump International Hotel And Tower 4423 μέτρα. 
 

Με πληθυσμό περισσότερο από 13 εκ. το Τόκιο δεν έχει μόνο καταπληκτικούς ουρανοξύστες, αλλά είναι και η πόλη που τους φωτίζει καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη στον κόσμο. Τα υψηλότερα κτήριά της είναι το Tokyo Tree Tower με ύψος 634 μέτρα και το Toranomon Hills στα 255.4 μέτρα. 

Νοτιοδυτικά της χώρας, βρίσκεται η Τσονκκίνγκ, μία μοντέρνα πόλη, με φυσική ομορφιά και ένα από τα πιο μεγάλα λιμάνια της χώρας. Με 94 ουρανοξύστες άνω των 150 μέτρων, βρίσκεται έβδομη στην παγκόσμια κατάταξη. Υψηλότερο κτίριο το Chongqing World Financial Center με 339 μέτρα. 

Η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Κίνας και ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα υψηλής τεχνολογίας και οικονομίας στον κόσμο. Το υψηλότερο κτίριό της, το Guangzhou International Finance Center έχει 103 ορόφους και 438.60 μέτρα και δεύτερο κατά ύψος είναι το CITIC Plaza με 390.14 μέτρα. 

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κίνας διαθέτει 82 ουρανοξύστες. Μόνο όμως οι 40 από αυτούς έχουν ύψος μεγαλύτερο από 150 μέτρα. Τα υψηλότερα κτίρια είναι το KK100 στα 441.65 μέτρα και το Shun Hing Square με 384.04 μέτρα. 

Μία από τις πιο δυναμικά αναπτυσσόμενες πόλεις, η Σιγκαπούρη, έχει να επιδείξει πολλά αρχιτεκτονικά θαύματα και 81 ουρανοξύστες, όλοι πάνω από 150 μέτρα. Τα υψηλότερα κτίρια που θα δουν οι επισκέπτες είναι το OB Plaza One στα 280.11 μέτρα και το One Raffles Place με ύψος 277.67 μέτρα.   

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Τσίπρας: Η ΕΛ.Α.Σ γεννήθηκε για να επανιδρύσει μια ισχυρή προοδευτική παράταξη

23:53

Καύσωνας Ιουνίου: Τουλάχιστον 12.000 επιπλέον θάνατοι καταγράφηκαν στην Ευρώπη

23:45

Netflix: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα κέρδη τριμήνου, έχασε τα έσοδα - Πτώση 7% της μετοχής

23:28

Οι ΗΠΑ ενέκριναν την πώληση drones «καμικάζι» προς την Ελλάδα

23:11

Wall Street: Η πτώση 5% των chip κοκκίνισε τους δείκτες

22:53

Ιράν: Οι δικαστικές αρχές διαψεύδουν την αποφυλάκιση Αμερικανίδας που είχε ανακοινώσει ο Τραμπ

22:35

Βρετανία: Σχεδιάζεται απαγόρευση πώλησης σε παιδιά ενεργειακών ποτών με υψηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη

22:17

Μουντιάλ: «Παρών» στον τελικό Αργεντινή-Ισπανία ο Τραμπ

22:12

Μητσοτάκης: Η Τεχνητή Νοημοσύνη αλλάζει τα πάντα, αλλά κρύβει μεγάλους κινδύνους

21:59

Πετρέλαιο: Πτώση σχεδόν 1% αλλά παραμένει κοντά στα υψηλότερα επίπεδα του τελευταίου μήνα

21:40

Χρυσός: Έπεσε κάτω από τα 4.000 δολάρια λόγω Ιράν και πιθανής αύξησης επιτοκίων

21:22

Απολύθηκε ο χειριστής του οτοκιού του Τραμπ επειδή έβαζε στοιχήματα για το περιεχόμενο των ομιλιών του

21:10

Η efood περνά στην SSW Partners μετά το deal της Delivery Hero με την Uber

21:02

Συλλήψεις σε Καβάλα και Κομοτηνή για πρόκληση πυρκαγιών

20:53

Χατζηδάκης: «Η ευρωπαϊκή εισαγγελία οφείλει να είναι προσεκτική»

20:42

Κύμα αμερικανικών επιθέσεων κοντά στο Ορμούζ - Λευκός Οίκος: Το Ιράν θέλει να καταλήξει σε συμφωνία

20:37

Reuters: Αμετάβλητα τα επιτόκια της ΕΚΤ στις 23 Ιουλίου - Πιθανή νέα αύξηση τον Σεπτέμβριο

20:23

Bally’s Intralot: H Deutsche Bank απέκτησε 1,9 εκατομμύρια μετοχές

20:14

Ο Ζελένσκι όρισε υπουργό Άμυνας τον ασκώντα χρέη επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) Γιεβγκένιι Χμάρα

20:12

Τι οδηγεί τους Ευρωπαίους στις κινεζικές πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου

20:06

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στο Σοφό Ασπροπύργου

19:51

Παράταση έως τις 31 Ιουλίου για τις αιτήσεις ενίσχυσης αγοράς λιπασμάτων

19:43

Φωτιά στην Εργάνη Ροδόπης - Επιχειρούν εναέρια μέσα

19:29

Η Ουκρανία αρνείται την ευθύνη για την επίθεση στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια

19:20

Ιράν: Αμερικανικοί πύραυλοι έπληξαν το νησί Κεσμ

19:14

Ευρωαγορές: Μεικτά πρόσημα με φόντο γεωπολιτική και μάκρο

19:01

Η Κομισιόν αξιολογεί θετικά την εφαρμογή του νέου Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου στην Ελλάδα

18:57

Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την Τεχνητή Νοημοσύνη

18:52

Prodea: Στις 31 Ιουλίου η πρόωρη αποπληρωμή ομολόγου 120 εκατ.

18:50

Καταγγελία της ΕΚΠΟΙΖΩ για χρεωστικές κάρτες της Εθνικής Τράπεζας


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider