Τα 10 παγκόσμια οικονομικά κέντρα με τα υψηλότερα κτήρια

Γιάννης Δεβετζόγλου
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα 10 παγκόσμια οικονομικά κέντρα με τα υψηλότερα κτήρια

Νέα Υόρκη, Ντουμπάι, Χονγκ Κονγκ, Τόκιο. Μπορεί το 25% του One World Trade Center να παραμένει κενό και να μην βρίσκει ενοικιαστές ή αγοραστές, όμως αποτελεί ιδιαίτερη περίπτωση. Η ανάπτυξη μίας χώρας εδώ και χρόνια αντικατοπτρίζεται και στους ουρανοξύστες της. Δείτε ποιες είναι οι 10 πόλεις που το 2018 έχουν τους περισσότερους ουρανοξύστες. οι οποίοι ορίζονται ως κτήρια που έχουν περισσότερους από 40 ορόφους ή ύψος μεγαλύτερο των 150 μέτρων.

Ένα από τα πιο σημαντικά οικονομικά κέντρα του κόσμου, το Χονγκ Κονγκ, καταμετρά 303 ουρανοξύστες. Στις 8 το απόγευμα, κάθε μέρα, σε μουσικό συγχρονισμό αναβοσβήνουν τα φώτα τους και δημιουργούν ένα μοναδικό, φαντασμαγορικό φαινόμενο! Τα υψηλότερα κτήρια είναι το International Commerce Center με 484 μέτρα και το International Finance Center στα 416 μέτρα.

Εδώ ο αριθμός του πλήθους των υψηλών κτηρίων ξεφεύγει και Νέα Υόρκη καταμετρά 237 ουρανοξύστες. Τα υψηλότερα κτήρια είναι τα One World Trade Center με 416 μέτρα και το Empire State Building με 381 μέτρα. 

Πρόκειται για την ταχύτερα αναπτυσσόμενη χώρα στον κόσμο και διαθέτει σήμερα 148 ουρανοξύστες. Το Burj Khalifa με ύψος 828.18 μέτρα είναι το υψηλότερο κτήριο του κόσμο και δεύτερο σε ύψος στην πόλη είναι το Princess Towers με 413.30 μέτρα.

Το πιο σημαντικό οικονομικό και βιομηχανικό κέντρο της Κίνας, η Σαγκάη, καταμετρά 126 ουρανοξύστες. Στην ίδια πόλη βρίσκονται ακόμη 957 εξαιρετικά υψηλά κτήρια. Στην κατάταξη υψηλότερο είναι το Shanghai Tower με 632 μέτρα και το Sanghai Financial Center με 492 μέτρα. 

Στην 5η θέση βρίσκεται η πόλη με την πιο όμορφη και αρμονική αρχιτεκτονική στον κόσμο. Το Σικάγο με πληθυσμό μόλις 2,7 εκ. διαθέτει 117 ουρανοξύστες που κόβουν την ανάσα, αλλά και ακόμη 1.273 ψηλά κτίρια. Το ιστορικό Willis Tower έχει ύψος 442.2 μέτρα και το Trump International Hotel And Tower 4423 μέτρα. 
 

Με πληθυσμό περισσότερο από 13 εκ. το Τόκιο δεν έχει μόνο καταπληκτικούς ουρανοξύστες, αλλά είναι και η πόλη που τους φωτίζει καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη στον κόσμο. Τα υψηλότερα κτήριά της είναι το Tokyo Tree Tower με ύψος 634 μέτρα και το Toranomon Hills στα 255.4 μέτρα. 

Νοτιοδυτικά της χώρας, βρίσκεται η Τσονκκίνγκ, μία μοντέρνα πόλη, με φυσική ομορφιά και ένα από τα πιο μεγάλα λιμάνια της χώρας. Με 94 ουρανοξύστες άνω των 150 μέτρων, βρίσκεται έβδομη στην παγκόσμια κατάταξη. Υψηλότερο κτίριο το Chongqing World Financial Center με 339 μέτρα. 

Η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Κίνας και ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα υψηλής τεχνολογίας και οικονομίας στον κόσμο. Το υψηλότερο κτίριό της, το Guangzhou International Finance Center έχει 103 ορόφους και 438.60 μέτρα και δεύτερο κατά ύψος είναι το CITIC Plaza με 390.14 μέτρα. 

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κίνας διαθέτει 82 ουρανοξύστες. Μόνο όμως οι 40 από αυτούς έχουν ύψος μεγαλύτερο από 150 μέτρα. Τα υψηλότερα κτίρια είναι το KK100 στα 441.65 μέτρα και το Shun Hing Square με 384.04 μέτρα. 

Μία από τις πιο δυναμικά αναπτυσσόμενες πόλεις, η Σιγκαπούρη, έχει να επιδείξει πολλά αρχιτεκτονικά θαύματα και 81 ουρανοξύστες, όλοι πάνω από 150 μέτρα. Τα υψηλότερα κτίρια που θα δουν οι επισκέπτες είναι το OB Plaza One στα 280.11 μέτρα και το One Raffles Place με ύψος 277.67 μέτρα.   

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

21:39

Νέες κορυφές για χρυσό και ασήμι με φόντο τις γεωπολιτικές εντάσεις - «Βουτιά» στα crypto

21:32

Κλήρωση Eurojackpot: Οι αριθμοί που κερδίζουν 42 εκατ. ευρώ

21:24

Τουσκ: Ο κατευνασμός αποτελεί ένδειξη αδυναμίας - Η Ευρώπη πρέπει να δείξει αυτοπεποίθηση

21:17

Υψηλό 15ετίας για τις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις - 184.200 στρατιώτες

21:09

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής ΑΠΔ κοινών επιχειρήσεων του e-ΕΦΚΑ

21:00

Η Αρκτική σε σταυροδρόμι: Η Γροιλανδία, οι ΗΠΑ και η Ρωσία

20:57

Μείωση 9,4% για τις γερμανικές εξαγωγές προς ΗΠΑ στο 11μηνο του 2025 - Στα 135,8 δισ. ευρώ

20:50

Τραμπ: Βοήθησα να αποφευχθεί η απόδραση Ευρωπαίων τζιχαντιστών στη Συρία

20:41

Ισπανία: Στους 42 οι νεκροί από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ανδαλουσία

20:32

Δήμαρχος Κιέβου: 600.000 κάτοικοι έχουν φύγει από τις 9 Ιανουαρίου

20:25

Τηλεργασία στο Δημόσιο την Τετάρτη - Ποια σχολεία θα είναι κλειστά

20:15

Γαλλία: Διαδήλωση αγροτών έξω από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με αφορμή τη συμφωνία ΕΕ-Mercosur

20:06

Η Telekom παγκόσμιος ηγέτης στις εταιρείες τηλεπικοινωνιών

20:00

Δούκας για Ανδρουλάκη: Η στρατηγική του ΠΑΣΟΚ απέτυχε - Ανησυχώ για το κόμμα

19:50

Dimand: Ο Δ. Ανδριόπουλος πούλησε μετοχές αξίας 4,47 εκατ. ευρώ

19:47

Ομιλία Τραμπ στον Λευκό Οίκο: «Δεν ξέρω τι θα γίνει με τους δασμούς μου»

19:35

Νταβός: Ο Κάρνεϊ εξέφρασε την απόλυτη στήριξη του Καναδά στη Γροιλανδία και τη Δανία

19:25

Λάιεν: Η ΕΕ προσανατολίζεται στην επιβολή νέων κυρώσεων στο Ιράν

19:22

Ο Μπέσεντ προειδοποιεί την Ευρώπη να μην προβεί σε αντίποινα για τη Γροιλανδία

19:16

Οι επαφές Κυρ. Πιερρακάκη στις Βρυξέλλες στο πρώτο Eurogroup/Ecofin για το 2026

19:10

Υπ. Παιδείας: Τηλεκπαίδευση στα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά λόγω κακοκαιρίας

19:06

Δεύτερη ημέρα απωλειών στις ευρωαγορές υπό τον φόβο εμπορικού πολέμου

18:55

Πιερρακάκης: Πυξίδα μας οι μειώσεις φόρων και η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος

18:54

Γαλλία: Ο προϋπολογισμός του 2026 θα εγκριθεί χωρίς να περάσει από τη Βουλή

18:47

Κεφαλογιάννης για κακοκαιρία: «Μέγιστη επαγρύπνηση και ετοιμότητα για την ασφάλεια όλων»

18:42

Η Πολωνία θέλει να καταργήσει την έκτακτη βοήθεια που χορηγεί στους Ουκρανούς πρόσφυγες

18:30

Λευκορωσία: Ο πρόεδρος Λουκασένκο θα μετέχει στο «Συμβούλιο Ειρήνης» του Τραμπ

18:21

Εγκρίθηκε από τη ΓΣ της ΕΧΑΕ η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου

18:21

Γροιλανδός πρωθυπουργός: Οι πολίτες να προετοιμαστούν για ενδεχόμενη εισβολή

18:21

Δανία: Το συνταξιοδοτικό ταμείο AkademikerPension πουλάει τα αμερικανικά ομόλογά του

gazzetta
gazzetta reader insider insider