Τα 10 παγκόσμια οικονομικά κέντρα με τα υψηλότερα κτήρια

Γιάννης Δεβετζόγλου
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα 10 παγκόσμια οικονομικά κέντρα με τα υψηλότερα κτήρια

Νέα Υόρκη, Ντουμπάι, Χονγκ Κονγκ, Τόκιο. Μπορεί το 25% του One World Trade Center να παραμένει κενό και να μην βρίσκει ενοικιαστές ή αγοραστές, όμως αποτελεί ιδιαίτερη περίπτωση. Η ανάπτυξη μίας χώρας εδώ και χρόνια αντικατοπτρίζεται και στους ουρανοξύστες της. Δείτε ποιες είναι οι 10 πόλεις που το 2018 έχουν τους περισσότερους ουρανοξύστες. οι οποίοι ορίζονται ως κτήρια που έχουν περισσότερους από 40 ορόφους ή ύψος μεγαλύτερο των 150 μέτρων.

Ένα από τα πιο σημαντικά οικονομικά κέντρα του κόσμου, το Χονγκ Κονγκ, καταμετρά 303 ουρανοξύστες. Στις 8 το απόγευμα, κάθε μέρα, σε μουσικό συγχρονισμό αναβοσβήνουν τα φώτα τους και δημιουργούν ένα μοναδικό, φαντασμαγορικό φαινόμενο! Τα υψηλότερα κτήρια είναι το International Commerce Center με 484 μέτρα και το International Finance Center στα 416 μέτρα.

Εδώ ο αριθμός του πλήθους των υψηλών κτηρίων ξεφεύγει και Νέα Υόρκη καταμετρά 237 ουρανοξύστες. Τα υψηλότερα κτήρια είναι τα One World Trade Center με 416 μέτρα και το Empire State Building με 381 μέτρα. 

Πρόκειται για την ταχύτερα αναπτυσσόμενη χώρα στον κόσμο και διαθέτει σήμερα 148 ουρανοξύστες. Το Burj Khalifa με ύψος 828.18 μέτρα είναι το υψηλότερο κτήριο του κόσμο και δεύτερο σε ύψος στην πόλη είναι το Princess Towers με 413.30 μέτρα.

Το πιο σημαντικό οικονομικό και βιομηχανικό κέντρο της Κίνας, η Σαγκάη, καταμετρά 126 ουρανοξύστες. Στην ίδια πόλη βρίσκονται ακόμη 957 εξαιρετικά υψηλά κτήρια. Στην κατάταξη υψηλότερο είναι το Shanghai Tower με 632 μέτρα και το Sanghai Financial Center με 492 μέτρα. 

Στην 5η θέση βρίσκεται η πόλη με την πιο όμορφη και αρμονική αρχιτεκτονική στον κόσμο. Το Σικάγο με πληθυσμό μόλις 2,7 εκ. διαθέτει 117 ουρανοξύστες που κόβουν την ανάσα, αλλά και ακόμη 1.273 ψηλά κτίρια. Το ιστορικό Willis Tower έχει ύψος 442.2 μέτρα και το Trump International Hotel And Tower 4423 μέτρα. 
 

Με πληθυσμό περισσότερο από 13 εκ. το Τόκιο δεν έχει μόνο καταπληκτικούς ουρανοξύστες, αλλά είναι και η πόλη που τους φωτίζει καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη στον κόσμο. Τα υψηλότερα κτήριά της είναι το Tokyo Tree Tower με ύψος 634 μέτρα και το Toranomon Hills στα 255.4 μέτρα. 

Νοτιοδυτικά της χώρας, βρίσκεται η Τσονκκίνγκ, μία μοντέρνα πόλη, με φυσική ομορφιά και ένα από τα πιο μεγάλα λιμάνια της χώρας. Με 94 ουρανοξύστες άνω των 150 μέτρων, βρίσκεται έβδομη στην παγκόσμια κατάταξη. Υψηλότερο κτίριο το Chongqing World Financial Center με 339 μέτρα. 

Η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Κίνας και ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα υψηλής τεχνολογίας και οικονομίας στον κόσμο. Το υψηλότερο κτίριό της, το Guangzhou International Finance Center έχει 103 ορόφους και 438.60 μέτρα και δεύτερο κατά ύψος είναι το CITIC Plaza με 390.14 μέτρα. 

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κίνας διαθέτει 82 ουρανοξύστες. Μόνο όμως οι 40 από αυτούς έχουν ύψος μεγαλύτερο από 150 μέτρα. Τα υψηλότερα κτίρια είναι το KK100 στα 441.65 μέτρα και το Shun Hing Square με 384.04 μέτρα. 

Μία από τις πιο δυναμικά αναπτυσσόμενες πόλεις, η Σιγκαπούρη, έχει να επιδείξει πολλά αρχιτεκτονικά θαύματα και 81 ουρανοξύστες, όλοι πάνω από 150 μέτρα. Τα υψηλότερα κτίρια που θα δουν οι επισκέπτες είναι το OB Plaza One στα 280.11 μέτρα και το One Raffles Place με ύψος 277.67 μέτρα.   

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

09:44

ΔΕΔΔΗΕ: «Οι επενδύσεις έχουν υπερπενταπλασιαστεί, οι υπογειοποιήσεις έχουν υπεροκταπλασιαστεί και οι δαπάνες πρόληψης έχουν πολλαπλασιαστεί»

09:41

Η Γερμανία «ξεμένει» από νέους

09:40

Πρώτη θέση για την έκλειψη ηλίου: Ειδικά τσάρτερ πωλούν τα εισιτήρια έως και 1.200 δολάρια

09:11

Τραμπ: «Το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινα βρισκόταν σε μεγαλύτερο κίνδυνο»

09:08

ΔΥΠΑ: Έως 18/8 οι αιτήσεις για το Ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης 1000 ανέργων πτυχιούχων

09:00

Παπαθανάσης: Πάνω από 1 δισ. ευρώ το πακέτο της ΔΕΘ - «Δεν θα υπάρξει ύφεση» μετά το Ταμείο Ανάκαμψης

08:51

ΤUI: «Βουτιά» 27% στα λειτουργικά κέρδη λόγω πτώσης των κρατήσεων

08:30

Πάρκο Ελληνικού: 14 στοιχεία για το μεγαλύτερο παράκτιο πάρκο της Ευρώπης

08:29

Σεισμός στην Κολομβία: Οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 250, η αναζήτηση επιζώντων συνεχίζεται

08:23

FT: O Βανς ζήτησε από την Ουκρανία να σταματήσει τα πλήγματα εναντίον τάνκερ στη Μαύρη Θάλασσα

08:18

Έξαρση συλλοίμωξης γρίπης Α με Covid 19 στην Πάρο - Κρούσματα σε Ίο, Νάξο και άλλα Κυκλαδονήσια

08:16

Πάει για επταψήφιο ποσό ένα από τα πρώτα ρολόγια F.P. Journe

08:11

Πώς αμείβεται η αργία του Δεκαπενταύγουστου

08:04

Κυκλική οικονομία: Η αγορά των 888 δισ. δολαρίων έως το 2030 - Η μεγάλη απόσταση της Ελλάδας από την Ευρώπη

07:59

Βόρεια Κορέα: Εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου προς την ανατολική θάλασσα

07:52

Από τον αποχαιρετισμό στον Στέλιο Ράμφο έως την αγωνία για την Κολομβία

07:51

ΔΟΕ: Η ανεργία των νέων αυξήθηκε πέρυσι σε παγκόσμια κλίμακα

07:36

Θέλουμε περιφέρειες του «εγώ» ή του «εμείς»;

07:33

Ακριβός πλανήτης, φθηνότερο ελληνικό ράφι;

07:23

72 δόσεις: Στο «ρελαντί» οι αιτήσεις - Περιορισμένη μέχρι στιγμής η ανταπόκριση στη ρύθμιση

07:12

Global X: Βλέπει συνέχεια στο ράλι του Χρηματιστηρίου - Ανοίγει ο δρόμος για τις 2.900 μονάδες

07:04

Οι τράπεζες πάνε Ολυμπιακούς - Το κρίσιμο 10ήμερο για Vivartia και Fairfax - Oι Τούρκοι που «ψηφίζουν» ελληνικά νησιά

23:58

Οι ΗΠΑ άνοιξαν πυρ κατά πλοίου που παραβίαζε τον αποκλεισμό των ιρανικών λιμανιών

23:53

Πρωταθλητής Ευρώπης για τέταρτη φορά ο Τεντόγλου - Συγχαρητήρια Μητσοτάκη

23:48

Ισραήλ και Βενεζουέλα αποκαθιστούν τις προξενικές σχέσεις

23:37

Αποχωρεί από την Apple μετά από 25 χρόνια η επικεφαλής του Apple Pay

23:21

Η αβεβαιότητα για το Ορμούζ «κοκκίνισε» τη Wall Street - Απώλειες για τις Big Tech

23:01

Αφγανιστάν: Περίπου 2,4 εκατομμύρια κορίτσια στερούνται τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση

22:43

Έκλειψη ηλίου: Το «παράθυρο» των 10 λεπτών στην Ελλάδα - Ποιες περιοχές θα δουν το φαινόμενο

22:34

Πετρέλαιο: Πάνω από τα 88 δολάρια το Brent - Ξεθωριάζουν οι ελπίδες για συμφωνία στο Ορμούζ


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider