Διεθνή
21-10-2018 | 18:31

11 ενδείξεις πως φτάσατε στη μέση ηλικία

Μοιράσου το
11 ενδείξεις πως φτάσατε στη μέση ηλικία

Μήπως έχουν περάσει ανεπιστρεπτί οι βραδιές που αν και ξενυχτούσατε μπορούσατε να πάτε την επόμενη ημέρα στη δουλειά χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα;

Μήπως παρακολουθείτε πλέον με ενδιαφέρον τις ειδήσεις και προτιμάτε να ξοδέψετε χρήματα για το σπίτι απ' ότι για τον εαυτό σας;

Ακούγεται σαν να βρίσκεται πλέον στη μέση ηλικία ... ή και πέρα.

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις ερωτήσεις οι απαντήσεις των οποίων δείχνουν ότι η νεότητα σας πέρασε και το φθινόπωρο των ετών σας πλησιάζει γρήγορα, σύμφωνα με δημοσκόπηση 2.000 ενηλίκων για την Βρετανική εταιρεία οικιακών προϊόντων Robert Welch.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται τώρα ότι η μέση ηλικία φτάνει περίπου στα 47.

Ελέγξτε τη λίστα και δείτε αν έχετε φτάσει εκεί ή είστε ακόμη νέοι στην καρδιά ...

Μια νύχτα διασκέδασης πρέπει να είναι το Σαββατοκύριακο, επειδή χρειάζεστε όλη την εβδομάδα για να τη σχεδιάσετε. Και να ανακάμψετε από αυτήν.

 

Στη δουλειά είστε ευχαριστημένοι που κάποιος άλλος θα αναλάβει τα ηνία. Δεν ήταν έτσι παλιότερα όμως, σωστά;

Δεν έχετε χρόνο για ανόητους. Εάν δεν έχετε καμία διάθεση να εξηγείτε καταστάσεις και απόψεις σε ανθρώπους που δεν δείχνουν να καταλαβαίνουν, έχετε φτάσει στη μέση ηλικία.

Μπορείτε να γραφτείτε τελικά σε ένα γυμναστήριο, αφού έπεσε το βλέμμα σας στον καθρέφτη αφού βγήκατε από το λουτρό.

Ξέρεις ακριβώς τι σου αρέσει να ακούς στο ραδιόφωνο και να ακούσεις τους ίδιους παραγωγούς καθημερινά. Ένα ακόμα σημάδι.

 

Έχετε πλέον ενεργό ενδιαφέρον για τον κόσμο της πολιτικής; Παρακολουθείτε ανελλιπώς ειδήσεις και διάφορα πολιτικά talk shows; Μεγαλώνετε...

Συνειδητοποιείτε ότι είστε μεγαλύτεροι από τους περισσότερους συγγραφείς, ηθοποιούς, παρουσιαστές και μουσικούς που σας αρέσουν.

Μήπως ενδώσατε και τελικά επισκεφτήκατε τον οπτικό, αφού συνειδητοποιήσατε πως είναι αδύνατον να διαβάσετε την τιμή στα πράγματα του σούπερ μάρκετ; Τα γυαλιά της υπερμετρωπίας σας κολακεύουν.

Αν περνάτε ώρες κοιτάζοντας στον καθρέφτη ελέγχοντας για γκρίζες τρίχες και ρυτίδες σημαίνει πως όλο και κάποιες θα βρείτε.

 

Μήπως το να αγοράσετε ένα νέο χαλί γίνεται πιο σημαντικό από το να ξοδέψετε χρήματα για ρούχα; Αυτή η παλιά μπλούζα θα επιστρέψει άλλωστε στη μόδα μια μέρα. Σωστά;

Αρχίζετε να παρατηρείτε ότι οι άνθρωποι με τους οποίους εργάζεστε θα μπορούσαν ενδεχομένως να είναι τα παιδιά σας.

Όταν μάλιστα πιάνετε τον εαυτό σας να μιλάει για πράγματα που οι συνάδελφοι δεν θυμούνται, τότε τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.