Γιούλια Σκριπάλ: Η ζωή μου ανετράπη σε μια στιγμή

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γιούλια Σκριπάλ: Η ζωή μου ανετράπη σε μια στιγμή

Η Γιούλια Σκριπάλ που επιβίωσε από απόπειρα δολοφονίας της ίδιας και του πατέρα της, Σεργκέι, ενός από τους πιο φημισμένους πρώην κατασκόπους της Ρωσίας, δήλωσε ότι είναι πολύ τυχεροί και οι δύο που επιβίωσαν από αυτή την επίθεση αλλά ότι παρά το γεγονός ότι πίσω από αυτή βρίσκεται η Ρωσία -σύμφωνα τουλάχιστον με όσα η Βρετανία ισχυρίζεται-, εκείνη θέλει μακροπρόθεσμα να επιστρέψει στην πατρίδα της.

«Η χρήση νευροτοξικού παράγοντα είναι ένα γεγονός που με σόκαρε», δήλωσε η Σκριπάλ στο Reuters. «Η ζωή μου ανετράπη μέσα σε μια στιγμή, γύρισαν τα πάνω κάτω», συμπλήρωσε.

Η Γιούλια και ο πατέρας της Σεργκέι Σκριπάλ βρέθηκαν έχοντας χάσει τις αισθήσεις τους σε ένα παγκάκι σε εμπορικό κέντρο στο Σάλισμπερι στις 4 Μαρτίου.

Η Γιούλια Σπρίπαλ ήταν σε κώμα για 20 ημέρες. «Συνήλθα και το πρώτο πράγμα που άκουσα ήταν ότι και οι δυο μας είχαμε δηλητηριαστεί», δήλωσε στο Reuters στην πρώτη της δημόσια εμφάνιση μετά την επίθεση.

Η Σκριπάλ έδωσε συνέντευξη στο Reuters από μια μυστική τοποθεσία στο Λονδίνο καθώς βρίσκεται υπό την προστασία του βρετανικού κράτους.

«Είμαστε πολύ τυχεροί και οι δυο μας που επιβιώσαμε από αυτή την απόπειρα δολοφονίας. Η ανάρρωσή μας ήταν αργή και εξαιρετικά επώδυνη», αναφέρει σε γραπτή της δήλωση η Γιούλια Σκριπάλ.

«Καθώς προσπαθώ να συμφιλιωθώ με τις σαρωτικές αλλαγές που μου συμβαίνουν τόσο σωματικά όσο και συναισθηματικά, προσπαθώ ταυτόχρονα να φροντίσω τον πατέρα μου μέχρι την πλήρη ανάρρωσή του. Μακροπρόθεσμα, ελπίζω να επιστρέψω στην πατρίδα μου», αναφέρει στη δήλωση της, την οποία έγραψε και στα ρωσικά και στα αγγλικά και κατόπιν την υπέγραψε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider