Περιμένουμε να τηρήσει τις δεσμεύσεις της η Κυβέρνηση

Γιώργος Ρούσκας
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Περιμένουμε να τηρήσει τις δεσμεύσεις της η Κυβέρνηση

Μετά από ένα μήνα πανελλαδικής αποχής επιστρέφουμε σήμερα προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι πλειστηριασμοί έχοντας τη διαβεβαίωση από την Κυβέρνηση ότι θα τηρηθούν οι νόμοι και οι διαδικασίες.

Στη Γενική Συνέλευση των μελών του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου και Δωδεκανήσου, η οποία συγκλήθηκε εκτάκτως, προχθές Δευτέρα, λαμβάνοντας υπόψη τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών και τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η Κυβέρνηση σε σχέση με το θέμα των πλειστηριασμών, αποφασίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία η:

  • Αναστολή της αποχής των συμβολαιογράφων από τη διενέργεια όλων των πλειστηριασμών.
  • Συστηματική παρακολούθηση της τήρησης των συμφωνηθέντων με τους συναρμόδιους υπουργούς για τη διασφάλιση της ομαλής διενέργειας των πλειστηριασμών και την προστασία των συμβολαιογράφων.
  • Άμεση σύσταση και λειτουργία επιτροπών για τη βελτίωση της διαδικασίας και των συνθηκών διενέργειας των πλειστηριασμών.
  • Αποτίμηση όλων των ανωτέρω σε συνέλευση των μελών είτε σε έκτακτη, είτε στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευσή μας.

Ελπίζουμε να μην έχουμε τη γνωστή επανάληψη των γεγονότων με τις επιθέσεις των αυτοαποκαλούμενων «συλλογικοτήτων» σε συμβολαιογράφους, όπως συνέβαινε κάθε Τετάρτη, σε ορισμένα Ειρηνοδικεία της χώρας, κατά τη διενέργεια πλειστηριασμών, που ακόμα και σήμερα, οι πλειστηριασμοί αυτοί ουδεμία σχέση έχουν με πρώτη κατοικία.

Στην κρίση του καθενός είναι εάν με τις ματαιώσεις κάποιων πλειστηριασμών προστατεύεται και ο οικονομικά ασθενέστερος!

Αυτός είναι και ο λόγος που αναμένουμε να δούμε τη στάση της Κυβέρνησης η οποία έχει υποσχεθεί να διευκολύνει τους συμβολαιογράφους να κάνουν τους πλειστηριασμούς.

Η αναστολή μας είναι δείγμα καλής θέλησης απέναντι σε αυτήν τη δέσμευση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider