Ιδεοληπτική φρενίτιδα με ταξικό bullying

Σταύρος Καλαφάτης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιδεοληπτική φρενίτιδα με ταξικό bullying

Ο ΣΥΡΙΖΑ με «πλάτες» από τους ΑΝΕΛ έχει πλέον περάσει στο επόμενο στάδιο εκδήλωσης της καθεστωτικής αντίληψης που διαπνέει τη διακυβέρνησή του. Είναι εμφανές αυτό, σε νόμους, αποφάσεις και εξαγγελίες που έχουν κοινό παρανομαστή τον ιδεολογικό αυταρχισμό και πλήττουν δομικά στοιχεία ακόμα και της ίδιας της πολιτισμικής ταυτότητας των Ελλήνων. Ο ΣΥΡΙΖΑ συνομιλεί ουσιαστικά μόνο με το κομματικό του ακροατήριο, επιχειρώντας να εξισορροπήσει στο κοινό του, το ολοκληρωτικό «ναυάγιο» των αριστερών επαναστατικών του φαντασιώσεων.

Το κακό είναι πως οι ταξικές αντιλήψεις του ΣΥΡΙΖΑ, γίνονται τοξικές για την κοινωνία, καθώς η προσπάθεια της κυβέρνησης να τις επιβάλλει έχει εξελιχθεί σε ιδεοληπτική φρενίτιδα, με αλλεπάλληλα κρούσματα.

Στη Βουλή, κατά την πρόσφατη συζήτηση και ψήφιση των νόμων για την Παιδεία και την Υγεία, αποδείχτηκε πως η κυβέρνηση -και κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ- νομοθετεί, όχι για το σύνολο των Ελλήνων, αλλά για έναν στενό κομματικό πυρήνα. Τον πυρήνα τον χειροκροτητών του ΣΥΡΙΖΑ, που προσπαθεί να καλλιεργεί στον κομματικό του στρατό την ψευδαίσθηση ότι η Αριστερά κυριαρχεί και γράφει το μέλλον της χώρας.

Μόνο που κάθε πινελιά αυτής της κυβέρνησης στο μέλλον, μεταφέρει τα πιο μελανά χρώματα του παλαιοκομματισμού, του αναχρονισμού και των παθογενειών του παρελθόντος. Η δε διαδικασία που ακολουθείται, επιβεβαιώνει την καθεστωτική νοοτροπία που προανέφερα:

Πλήρης αδιαφορία για τη διαβούλευση των νομοσχεδίων και τις απόψεις των αρμοδίων φορέων.

Απόλυτη αδιαφορία για την ανάλυση της χρηματοδότησης, με λογικές «βλέποντας και κάνοντας».

Εξόφθαλμη απαξίωση της πλειοψηφίας των επαγγελματιών και φορέων που δραστηριοποιούνται σε κάθε κλάδο, καθώς και υφιστάμενων δομών, για χάρη «ημετέρων» κομματικά στρατευμένων.

Νομίζει ο ΣΥΡΙΖΑ πως θα διατηρήσει τον κομματικό του στρατό μάχιμο, βάζοντας τη χώρα σε μια μηχανή χωροχρόνου που θα τη στείλει σε σοβιετικά μοντέλα κρατικής οργάνωσης, άλλων εποχών και ξεπερασμένων, νικημένων αντιλήψεων.

Ή νομίζει πως θα τον διευρύνει, με την έμμεση ή άμεση υπόσχεση του βολέματος στο Δημόσιο, στην Παιδεία, στην Υγεία και αλλού.

Και το χειρότερο;

Ο ΣΥΡΙΖΑ, με τους ΑΝΕΛ να σιγοντάρουν, μοιάζει να νομοθετεί με οργή. Με οργή απέναντι στην ίδια την κοινωνία που επικαλέστηκε για να καταλάβει την εξουσία με ψεύτικες υποσχέσεις, αλλά τώρα διαπιστώνει πως αυτή η κοινωνία δεν τον αντέχει πια και δεν θέλει καμία σχέση μαζί του.

Η ιδεοληπτική φρενίτιδα συνεχίστηκε με το θέμα της ανάδειξης… σημαιοφόρων με κλήρωση στις μαθητικές παρελάσεις και με τις δηλώσεις του Προέδρου της Βουλής και του κυβερνητικού εκπροσώπου, που ουσιαστικά εκδήλωσαν τις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ να απαξιώσει τα ίδια τα παραδοσιακά θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας, την ορθόδοξη θρησκευτική πίστη και το παραδοσιακό κύτταρο που λέγεται «οικογένεια».

Την οικογένεια, που ευτυχώς, αποτελεί την τελευταία γραμμή άμυνας και ανακούφισης της κοινωνίας απέναντι στις πολιτικές φτωχοποίησης και εξαθλίωσης των Ελλήνων που εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ, με τους ΑΝΕΛ σε ρόλο απαθούς κομπάρσου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να θυμηθεί πως εκλέχτηκε για να υπηρετήσει τους Έλληνες και όχι για να τους τιμωρεί, επειδή δεν τον αντέχουν πια…

Επιμέλεια: Στέλλα Κεμανετζή

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider