Ειδήσεις
30-07-2017 | 22:19

Η Κρήτη έχει ανάγκη ένα σύγχρονο αυτοκινητόδρομο

Η Κρήτη έχει ανάγκη ένα σύγχρονο αυτοκινητόδρομο

Η Κρήτη έχει ανάγκη ένα σύγχρονο αυτοκινητόδρομο, τον Βόρειο Οδικό Άξονα (ΒΟΑΚ) και αποτελεί για την Περιφέρειας μας υψίστη προτεραιότητα. Είναι ένα έργο πνοής για το νησί που θα συμβάλλει σημαντικά στην τοπική οικονομία, την ανάπτυξη και την ασφάλεια εκατομμυρίων πολιτών ντόπιων και ξένων. Για το συγκεκριμένο έργο υπάρχει ευρεία συναίνεση από τις πολιτικές δυνάμεις και τους φορείς της Κρήτης, οι οποίοι υποστηρίζουν την πρόταση της Περιφέρειας.

Στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό πριν λίγους μήνες, ο Αλέξης Τσίπρας συμφώνησε στην ύψιστη προτεραιότητα της Περιφέρειας Κρήτης, για τη δημιουργία ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου από το ένα άκρο της Κρήτης στο άλλο, υιοθετώντας παράλληλα τη θέση της Περιφέρειας που είναι η δημιουργία του νέου ΒΟΑΚ χωρίς διόδια αλλά με ρήτρα διαθεσιμότητας με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων με στελέχη της οποίας έχουμε συνεχείς επαφές. Με την ίδια πρόταση είναι σύμφωνοι και άλλοι πολιτικοί αρχηγοί, οι οποίοι έγκαιρα είχαν λάβει σχετική επιστολή για την προτεραιότητα της Κρήτης ενώ ακολούθησαν και συναντήσεις στο νησί.

Στις προτεραιότητες επίσης της Περιφέρειας Κρήτης είναι η κατασκευή του νέου διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλι, η αναβάθμιση του διεθνούς αεροδρομίου «Ν. Καζαντζάκης» Ηρακλείου (μέχρι την ολοκλήρωση του νέου αεροδρομίου), η προώθηση των αναπτυξιακών έργων σε ολόκληρο το νησί.

Παράλληλα, είναι πλούσιο το έργο και οι δράσεις που υλοποιεί η Περιφέρεια-όπως αποτυπώνεται στο πρόσφατο δημόσιο απολογισμό της Περιφέρειας στους τομείς: ανάπτυξης-υποδομών, πρωτογενή τομέα «πάντρεμα» αγροτικού τομέα με τουρισμό, στην ανάδειξη της Κρητικής Διατροφής (Κρητική Κουζίνα)-τοπικών προϊόντων, στην προβολή του Κρητικού τουρισμού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, δράσεις και μεγάλες συνεργασίες στον πολιτισμό, στον αθλητισμό (με την συνδιοργάνωση κορυφαίων πανελλήνιων και διεθνών γεγονότων-στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού). Επίσης, στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα-θέματα-διεθνείς σχέσεις, στην καινοτομία-νέες τεχνολογίες με τη συνεργασία των Ερευνητικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (για την διάχυση των αποτελεσμάτων της έρευνας στην επιχειρηματικότητα-πραγματική οικονομία), στην ενίσχυση των κοινωνικών δομών και δράσεων, (στη λειτουργία των κινητών μονάδων Μαστογραφίας και Οδοντιατρικής), στην προστασία και ανάδειξη περιβάλλοντος-υλοποίηση στρατηγικού σχεδιασμού για την διαχείριση απορριμμάτων-στερεών αποβλήτων.

Η Περιφέρεια Κρήτης έχει πολλές πανελλήνιες και διεθνείς διακρίσεις στα θέματα προβολής του νησιού αλλά και πρόσφατα στην τεχνολογική αναβάθμιση-ψηφιοποίηση υπηρεσιών της Περιφέρειας.

Μάλιστα για το τελευταίο η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και συνεργάτες της επισκέφθηκαν την Περιφέρεια Κρήτης και συγκεκριμένα την Διεύθυνση Μεταφορών προκειμένου να ενημερωθούν για τις καλές πρακτικές ψηφιοποίησης δεδομένων-στοιχείων, ώστε να υλοποιηθούν και στην Περιφέρεια Αττικής. Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι η Περιφέρεια Κρήτης για τις καινοτόμες αυτές πρακτικές της επιλέχτηκε και προτάθηκε πρόσφατα από την Ελληνική Κυβέρνηση στην Προεδρία της Μάλτας στην Ε.Ε. όπου και έγινε παρουσίαση από τα στελέχη της Περιφέρειας  αυτών των καλών πρακτικών αποσπώντας τα συγχαρητήρια όλων των αντιπροσωπειών.

Το έργο που γίνεται δεν είναι ενός, αλλά πολλών. Συνεργαζόμαστε με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όλους τους φορείς και δεν αφήνουμε καμία ευκαιρία να χαθεί!

 

Επιμέλεια: Στέλλα Κεμανετζή

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.