«Βαριά» συμφωνία με οικονομικά αντίβαρα και προοπτικές

Πέτρος Κατσάκος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Βαριά» συμφωνία με οικονομικά αντίβαρα και προοπτικές

Η κυβέρνηση προχωρά στην υπογραφή μιας βαριάς συμφωνίας με οικονομικά αντίβαρα αλλά και προοπτικές.

Αντίβαρα οικονομικά και κοινωνικά υπό την προϋπόθεση της εφαρμογής των αντίμετρων και κυρίως προοπτικές που ανοίγονται μέσω της εφαρμογής μέτρων για τη διευθέτηση του χρέους πριν την έναρξη αυτής της συμφωνίας.

Αυτό που γίνεται πλέον ξεκάθαρο τόσο στους δανειστές, όσο και το εσωτερικό μέτωπο είναι ότι οι πολιτικές πρωτοβουλίες παραμένουν στα χέρια της κυβέρνησης, βάζοντας στο ράφι σκέψεις, πόθους και επιθυμίες.

Αυτή η συμφωνία εκ των πραγμάτων θα κριθεί στα εκλογικά προγράμματα με τα οποία κυβέρνηση και αντιπολίτευση θα εμφανισθούν ενώπιον του εκλογικού σώματος το 2019.

Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα έχει κερδίσει τον αναγκαίο και απαραίτητο για αυτήν πολιτικό χρόνο διακυβέρνησης σε ένα προσδοκώμενο καθεστώς σταθερότητας. Στα χέρια του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης δεν είναι μόνο οι πολιτικές πρωτοβουλίες αλλά και η τύχη του πολιτικού χρόνου που διαθέτει.

Η επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου με το πρόσημο που η κυβέρνηση έχει θέσει θα είναι το μοναδικό κριτήριο επιτυχημένης ή όχι απεύθυνσης του ΣΥΡΙΖΑ στις κοινωνικές μάζες που εκπροσωπεί.

Η συμφωνία αυτή με τα αντίμετρα και τις προοπτικές που θα την συνοδέψουν δεν είναι το τέλος του ΣΥΡΙΖΑ που τον Σεπτέμβριο του 2015 απέδειξε πως μπορεί να εξουδετερώσει τους κραδασμούς ενός σκληρού Μνημονίου. Το τέλος του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να επέλθει μόνο από τον «κακό» του εαυτό και αυτό κάποιοι ήδη το γνωρίζουν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider