Ελλάδα στη ΓΣ ΟΗΕ: Σαφής δέσμευση για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ελλάδα στη ΓΣ ΟΗΕ: Σαφής δέσμευση για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων
ΟΗΕ / Πηγή Φωτογραφίας: Getty Images - Ideal Image
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Στην ομιλία της, η Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Ελλάδας πρέσβυς Αγ. Μπαλτά υπογράμμισε τη διασύνδεση μεταξύ της παράνομης διακίνησης μεταναστών, της καταναγκαστικής εργασίας και της εμπορίας για σκοπούς σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

Στην Υψηλού Επιπέδου συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης για την αποτίμηση του Σχεδίου Δράσης του ΟΗΕ για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων, η Ελλάδα επανέλαβε τη σταθερή της δέσμευση στην προστασία των θυμάτων και στη δίωξη των δραστών.

Στην ομιλία της, η Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Ελλάδας πρέσβυς Αγ. Μπαλτά υπογράμμισε τη διασύνδεση μεταξύ της παράνομης διακίνησης μεταναστών, της καταναγκαστικής εργασίας και της εμπορίας για σκοπούς σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

Παράλληλα, ανέδειξε την πολιτική και τη νομοθεσία της χώρας μας σχετικά με την προστασία ευάλωτων ομάδων από την εμπορία ανθρώπων και τη θυματοποίηση.

«Η εμπορία ανθρώπων ως μορφή σύγχρονης δουλείας δεν αποτελεί μόνο άμεση προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, αλλά και κατάφωρη παραβίαση των θεμελιωδών αξιών της κοινωνίας μας. Στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα επιβεβαιώνει την αταλάντευτη δέσμευση της για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων, τη δίωξη των δραστών και την προστασία των θυμάτων αυτών των ειδεχθών πράξεων» ανέφερε η κ. Μπαλτά.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Κτηματολόγιο: Τι μπορεί να σημαίνει μια αεροφωτογραφία του 1945 για ακίνητα και ιδιοκτησίες

Πρέσβειρα ειδικών αποστολών - Το ποδαρικό στη Βουλή - Η ευρω-αντεπίθεση του ΠΑΣΟΚ

Το φθινοπωρινό τεστ των οίκων αξιολόγησης - Όταν το περιθώριο αξίζει περισσότερο από το βαρέλι - Οι δύο φάκελοι που συναντιούνται στα νησιά

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider