Γαλλία: Ένας στους τρεις θα ψήφιζε Λεπέν ή Μπαρντελά στις επόμενες προεδρικές εκλογές

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Γαλλία: Ένας στους τρεις θα ψήφιζε Λεπέν ή Μπαρντελά στις επόμενες προεδρικές εκλογές
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Σε ό,τι αφορά την δεύτερη θέση, λαμβάνοντας το 16%, εμφανίζεται να προηγείται με διάφορα στήθους ο πρώτος πρωθυπουργός (2017-2020) επί προεδρίας Μακρόν, Εντουάρ Φιλίπ.

Ο ένας στους τρεις Γάλλους (33%) δηλώνει, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ifop, ότι στις επόμενες προεδρικές εκλογές θα ψήφιζε στον πρώτο γύρο τον υποψήφιο της ακροδεξιάς, είτε είναι η Μαρίν Λεπέν, η οποία προς το παρόν στερείται με δικαστική απόφαση το δικαίωμα του εκλέγεσθαι, είτε είναι ο πρόεδρος του κόμματός της «Εθνικός Συναγερμός», Ζορντάν Μπαρντελά.

Σε ό,τι αφορά την δεύτερη θέση, λαμβάνοντας το 16%, εμφανίζεται να προηγείται με διάφορα στήθους ο πρώτος πρωθυπουργός (2017-2020) επί προεδρίας Μακρόν, Εντουάρ Φιλίπ, έναντι 15% που εμφανίζεται να λαμβάνει ο συνεργαζόμενος με τους Σοσιαλιστές, νυν ευρωβουλευτής Ραφαέλ Γκλικσμάν.

Την τέταρτη θέση εμφανίζεται να καταλαμβάνει ο υποψήφιος του αριστερού κόμματος «Ανυπότακτη Γαλλία» Ζαν Λυκ Μελανσόν λαμβάνοντας το 12% των ψήφων.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Τράπεζες: Κέρδη άνω των 2,5 δισ. ευρώ στο εξάμηνο με το βλέμμα σε υψηλότερα

Καύσιμα: Ξεκινά από σήμερα η νέα επιδότηση στο ντίζελ - Πώς επηρεάζει τουρισμό, μεταφορές και νησιά

«Ανακαινίζω»: Πόσες βεβαιώσεις επιλεξιμότητας υποβλήθηκαν για επιδότηση έως 36.000 ευρώ - Ανοικτή έως 31/8 η πλατφόρμα

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider