Τουρκία: Εξέδωσε χάρτη για θαλάσσια πάρκα στο Αιγαίο - Αποκλείει το Καστελόριζο

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τουρκία: Εξέδωσε χάρτη για θαλάσσια πάρκα στο Αιγαίο - Αποκλείει το Καστελόριζο
Το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο εκτείνεται έξω από τα χωρικά ύδατα δυτικά της Ιμβρου και Τενέδου, μεταξύ Σαμοθράκης και Λήμνου.

H Toυρκία εξέδωσε το σχέδιο για τα θαλάσσια πάρκα στο Αιγαίο, λίγες μόλις ημέρες μετά τις αντίστοιχες ανακοινώσεις της Αθήνας, όπως μεταδίδει η «Καθημερινή». Το Κέντρο Ναυτικού Δικαίου της Αγκυρας έδωσε στη δημοσιότητα τον τουρκικό χάρτη.

Όπως διακρίνεται στον χάρτη, το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο εκτείνεται έξω από τα χωρικά ύδατα δυτικά της Ιμβρου και Τενέδου, μεταξύ Σαμοθράκης και Λήμνου.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ,στην Ανατολική Μεσόγειο, το θαλάσσιο πάρκο αποκλείει το Καστελόριζο, καθώς ξεκινά βορειοανατολικά της Ρόδου και φτάνει μέχρι και στα ανοιχτά του Κόλπου της Αττάλειας.

Με την απόφασή της αυτή η Τουρκία ανεβάζει το πολιτικό θερμόμετρο και κάνει πράξη τις απειλές της δημιουργώντας δικά της θαλάσσια πάρκα σχεδόν ενάμιση μήνα αφότου ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τη δημιουργία δύο νέων Εθνικών Θαλάσσιων Πάρκων, ένα στο Ιόνιο και ένα στο Αιγαίο.

Η Τουρκία έχει αντιδράσει έντονα στην απόφαση αυτή της Ελλάδας χαρακτηρίζοντάς την ως μια προσπάθεια να διαταράξει το status quo. Παράλληλα, το τουρκικό ΥΠΕΞ σε ανακοίνωσή του είχε αναφέρει ότι «τις προσεχείς ημέρες η Τουρκία θα ανακοινώσει τα σχέδιά της για την προστασία του περιβάλλοντος στις θαλάσσιες περιοχές της».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Νέο τζακ ποτ στο Τζόκερ: 25 εκατ. ευρώ στην κλήρωση της Τρίτης

Δημογραφικό: Ποιοι δήμοι προσφέρουν επιδόματα και παροχές για να ενισχύσουν τις γεννήσεις

Έρχεται νομοσχέδιο - σκούπα για πιο εύκολες και γρήγορες επενδύσεις

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider