Περισσότερα από 100 ρωσικά drones εναντίον της Ουκρανίας μετά το τέλος της εκεχειρίας

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Περισσότερα από 100 ρωσικά drones εναντίον της Ουκρανίας μετά το τέλος της εκεχειρίας
Η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας κατέρριψε τα 60 από αυτά.

Η Ρωσία εκτόξευσε περισσότερα από 100 drones εναντίον της Ουκρανίας στη διάρκεια της νύκτας, λίγο μετά τη λήξη της τριήμερης εκεχειρίας που είχε κηρύξει μονομερώς η Ρωσία και την οποία οι δύο χώρες αλληλοκατηγορούνταν ότι παραβίασαν, ανακοίνωσε σήμερα η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία.

"Τη νύκτα της 11ης Μαΐου (από τις 02:00) ο εχθρός επιτέθηκε με 108 drones Shahed και άλλους τύπους drones", επεσήμανε η ανακοίνωση, στην οποία η Πολεμική Αεροπορία πρόσθετε ότι κατέρριψε τα 60 από αυτά.

Νωρίτερα ο δήμαρχος του Κιέβου, ο Βιτάλι Κλίτσκο, είχε δηλώσει ότι οι μονάδες αντιαεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας προσπαθούν να απωθήσουν ρωσική αεροπορική επίθεση εναντίον της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Οι σειρήνες προειδοποίησης ήχησαν στο Κίεβο και ο Κλίτσκο κάλεσε τους κατοίκους της πόλης να πάνε στα καταφύγια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πούτιν: Έτοιμοι για άμεσες διαπραγματεύσεις με τη Ουκρανία χωρίς προϋποθέσεις - Έτοιμοι και εμείς απαντά ο Ζελένσκι

Η Μόσχα υποστηρίζει ότι το Κίεβο παραβίασε την τριήμερη εκεχειρία περισσότερες από 14.000 φορές

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider