Δάνεια σε Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ: Εσείς θα τα δίνατε;

Γιάννης Θεοφύλακτος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δάνεια σε Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ: Εσείς θα τα δίνατε;

- Εάν είσαστε διευθυντικό στέλεχος σε μία τράπεζα:

Θα δίνατε δάνεια σε μία επιχείρηση, η οποία δίδει ως εγγύηση τα μελλοντικά της έσοδα και κέρδη, π.χ. τα κέρδη των επόμενων 2 ετών;

Θα μου πείτε, “ναι, θα τα έδινα”, εάν έβλεπα ότι η εταιρεία πήγαινε καλά ως την ημέρα του δανείου και δεν φαινόταν κάτι ανησυχητικό στον ορίζοντα.

Καλά θα κάνατε, θα σας απαντούσα. Λογικό φαίνεται: η απόφασή σας σέβεται τα χρήματα των καταθετών που διαχειρίζεστε και μειώνει το ρίσκο των μετόχων της τράπεζας.

- Προχωράμε τώρα: εάν η ίδια εταιρεία και αφού είχε πάρει το παραπάνω δάνειο, σας ζητούσε νέο δάνειο, με την εγγύηση των μελλοντικών κερδών, των επόμενων 5 ετών, θα το δίνατε;

Σίγουρα θα το σκεφτόσασταν διπλά, θα μου πείτε: πώς μπορώ να είμαι σίγουρος για την πορεία της επιχείρησης αυτής μετά από 5 ολόκληρα χρόνια;

Σωστά, συμφωνούμε. Ας υποθέσουμε, όμως, ότι το σκέφτεστε από εδώ, το σκέφτεστε από εκεί, και τελικά παίρνετε την απόφαση και το δίνετε και αυτό το δάνειο (σίγουρα προβληματισμένος που αυτή η εταιρεία για να “βγάλει” τις χρονιές που έρχονται -για τις οποίες έχει ήδη δανειστεί- να ζητάει νέο δάνειο, με εγγύηση τις μετά από 5 έτη χρονιές... -άραγε θα υπάρχει τότε η εταιρεία και θα είναι κερδοφόρα;)

- Πάμε παρακάτω: Η ίδια εταιρεία, ξαναέρχεται στην τράπεζά σας και ζητάει, νέο, 3ο δάνειο και αυτή τη φορά σας υπόσχεται τα κέρδη της μετά από μία ... δεκαετία!!!

Μην μου πείτε ότι δεν θα τους πείτε “περάστε έξω, κύριοι!” Και λίγα λέω...

- Εάν τώρα οι μελλοντικές αυτές εγγυήσεις και εκχωρήσεις των κερδών γίνονται σε περίοδο που έχει ξεσπάσει 2-3 χρόνια πριν παγκόσμια οικονομική κρίση που έχει φτάσει και στην Ελλάδα όταν ζητούνται τα δάνεια; Τι θα λέγατε;

Σίγουρα ότι οι “τύποι” της εταιρείας αυτής είναι ΘΡΑΣΥΤΑΤΟΙ. Εδώ, δεν ξέρει κανείς τι θα του ξημερώσει και αυτοί θέλουν τώρα δάνειο, με εγγύηση τα κέρδη τους (αν υπάρχουν και εάν έχουν) μετά από 10 ολόκληρα χρόνια...

Δεν πιστεύω να σκορπάτε έτσι δεξιά – αριστερά τις καταθέσεις που σας εμπιστεύτηκαν!

- Εάν πάλι μάθετε ότι οι μελλοντικές και αβέβαιες αυτές εγγυήσεις, έχουν εκχωρηθεί και σε άλλες τράπεζες για άλλα δάνεια;;;; Ενώ σας υποσχέθηκαν ότι τις εκχωρούν μόνο σε εσάς; Τι θα κάνατε;

Σίγουρα θα καλούσατε τον Εισαγγελέα, έτσι δεν είναι; Οι τύπου αυτοί εκτός από θρασύτατοι, φαίνεται πως ξεκάθαρα παρανομούνε.

ΚΑΙ ΟΜΩΣ:

ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΤΕ ΚΑΝΕΙ, ΕΑΝ:

Σας είχαν διορίσει στην Τράπεζα ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ της “εταιρείας” που σας ζητάνε τα δάνεια.

Είχανε κανονίσει να λαμβάνετε παχυλότατες αμοιβές (και πιθανόν και bonus για τα παραπάνω δάνεια).

Σας είχανε εξασφαλίσει καθεστώς ατιμωρησίας και όταν η δανειοδότηση ξεπερνούσε κάθε όριο λογικής και νόμου και ασχολείται (π.χ. από δημοσιεύματα) ο Εισαγγελέας, πάλι παρενέβαιναν και με νομοθετική διάταξη εξασφάλιζαν την ατιμωρησία ΤΟΥΣ (και ατιμωρησία ΣΑΣ)!!!

Είχαν εξασφαλίσει ότι τις ζημίες της τράπεζας για όλα αυτά τα (θαλασσο)δάνεια, θα τις πληρώσει το σύνολο του ελληνικού λαού και ότι εσείς θα εξακολουθείτε να έχετε την θέση σας και μάλιστα θα αναβαθμιστείτε!

Για να γίνουν, βέβαια, όλα αυτά και να μην ξεσηκωθεί το σύνολο των καταθετών, των μετόχων και του λαού που τελικώς πληρώνει, χρειάζεται (επειγόντως) η ... συνδρομή των ΜΜΕ, τα οποία θα αποκρύπτουν, θα διαστρεβλώνουν και θα στρέφουν αλλού την προσοχή του κόσμου. Πώς θα τα κάνουν όλα αυτά; Γνωστή η συνταγή, με λίγα θαλασσοδάνεια!

Και όσο για τις συνέπειες, μην ανησυχείτε! Θα φροντίσουν οι “φίλοι” μας, της γνωστής εταιρείας (καταλάβαμε όλοι ποια είναι η “εταιρεία”: Η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ) και θα σας εξασφαλίσουν και για τα δάνεια στα ΜΜΕ ατιμωρησία! Εμ, βέβαια, όχι δύο μέτρα και δύο σταθμά: παρανομίες και συγκάληψη στα κόμματα, παρανομίες και συγκάληψη και στα ΜΜΕ!

Αυτή ήταν η διαπλοκή που μας λήστεψε.

Τρίγωνο της διαπλοκής (κόμματα, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ – τράπεζες – ΜΜΕ), που γίνεται τετράγωνο, λόγω της ανοχής της Δικαιοσύνης.

Έτσι λειτουργούσε η δήθεν “ελεύθερη” (τα συμπεράσματα δικά σας...) αγορά, από αυτούς που μάλιστα ορκίζονται σε αυτήν και την έχουν και σήμερα για σημαία τους!

Όσοι δεν την αναγνωρίζουν, σίγουρα θέλουν να την ξαναζωντανέψουν: θα τους αφήσουμε;

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider