Βρετανία: Η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου που καλεί το Ισραήλ να σταματήσει την επίθεση στη Ράφα θα ενισχύσει την Χαμάς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου που καλεί το Ισραήλ να σταματήσει την επίθεση στη Ράφα θα ενισχύσει την Χαμάς
Ο λόγος που δεν υπάρχει κατάπαυση του πυρός είναι επειδή η Χαμάς απέρριψε μια πολύ γενναιόδωρη συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων από το Ισραήλ, αναφέρει το Λονδίνο.

Η βρετανική κυβέρνηση έχει ασκήσει κριτική εναντίον του Διεθνούς Δικαστηρίου (ΔΔ) που ζητάει από το Ισραήλ να σταματήσει άμεσα τη στρατιωτική του επιχείρηση στην πόλη Ράφα της νότιας Γάζας με το αιτιολογικό ότι η απόφαση θα ενισχύσει την παλαιστινιακή ένοπλη οργάνωση Χαμάς.

Το ανώτατο δικαστήριο των Ηνωμένων Εθνών διέταξε χθες το Ισραήλ να σταματήσει αμέσως τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις στη Ράφα, όπως είχε ζητήσει η Νότια Αφρική.

"Ο λόγος που δεν υπάρχει κατάπαυση του πυρός είναι επειδή η Χαμάς απέρριψε μια πολύ γενναιόδωρη συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων από το Ισραήλ. Η παρέμβαση αυτών των δικαστηρίων--περιλαμβανομένης της σημερινής (Σ.τ.Σ: χθες, Παρασκευή) από το ΔΔ--θα ενισχύσει την άποψη της Χαμάς ότι μπορεί να συνεχίσει να κρατάει τους ομήρους και να παραμένει στη Γάζα. Κι αν συμβεί αυτό, δεν θα υπάρξει ούτε ειρήνη ούτε λύση των δύο κρατών", δήλωσε αργά χθες το βράδυ εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Το Διεθνές Δικαστήριο δεν έχει την εξουσία να επιβάλλει τις εντολές του, αλλά η απόφασή του αυτή υπογραμμίζει την παγκόσμια απομόνωση του Ισραήλ για τη στρατιωτική του εκστρατεία στη Γάζα την οποία ξεκίνησε μετά τις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου στο νότιο Ισραήλ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γάζα: Πιθανή επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων Ισραήλ - Χαμάς την ερχόμενη εβδομάδα

Ισραήλ: Πλήγματα στη Ράφα μετά την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου

Ερντογάν: Θα συνεχίσουμε την πίεση στο Ισραήλ

gazzetta
gazzetta reader insider insider