Ρωσία: Συνεχίζει να στρατολογεί ξένους για τον πόλεμο στην Ουκρανία - 2.200 δολ. το μηνιάτικο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρωσία: Συνεχίζει να στρατολογεί ξένους για τον πόλεμο στην Ουκρανία - 2.200 δολ. το μηνιάτικο
Τους προσκαλούν να ενταχθούν σε «ειδικά τμήματα» των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, με αντάλλαγμα μια σημαντική χρηματική ανταμοιβή και την απόκτηση ρωσικού διαβατηρίου, επισημαίνει αναφορά του υπουργείου Άμυνας της Βρετανίας.

Η Ρωσία συνεχίζει να στρατολογεί ξένους πολίτες για να πολεμήσουν στην Ουκρανία. Τους προσκαλούν να ενταχθούν σε «ειδικά τμήματα» των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, με αντάλλαγμα μια σημαντική χρηματική ανταμοιβή και την απόκτηση ρωσικού διαβατηρίου, επισημαίνει αναφορά του υπουργείου Άμυνας της Βρετανίας.

Η αναφορά του βρετανικού υπουργείου Άμυνας επικαλείται αγγλόφωνο φυλλάδιο, σύμφωνα με το οποίο προσφέρεται στους αλλοδαπούς μηνιαίος μισθός 2.200 δολαρίων, εφάπαξ πληρωμή 2.000 δολαρίων, ρωσικό διαβατήριο, δωρεάν ιατρική περίθαλψη και εκπαίδευση για στρατιωτική θητεία.

Το Λονδίνο είναι πεπεισμένο ότι η διαφήμιση αυτή δεν απευθύνεται σε επαγγελματίες στρατιώτες, αλλά σε μετανάστες που έχουν προηγουμένως εξαπατηθεί για να ενταχθούν στον ρωσικό στρατό. Παράλληλα, σκοπεύουν να τους εντάξουν σε κανονικές και όχι σε «ειδικές» μονάδες. «Η Ρωσία πιθανότατα θέλει να αποφύγει περαιτέρω αντιδημοφιλή μέτρα επιστράτευσης στο εσωτερικό της. Δεδομένων των σημαντικών απωλειών - κατά μέσο όρο 913 στρατιώτες την ημέρα - η Ρωσική Ομοσπονδία διερευνά νέες ευκαιρίες για την ενίσχυση του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων», αναφέρει το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, με πληροφορίες από DW (ρωσική υπηρεσία)

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρωσία: Επικοινωνία με ισραηλινούς αξιωματούχους για την κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή

Ισραήλ: Κατέρριψε την ομοβροντία ιρανικών πυραύλων και drones «δίπλα-δίπλα» με τις ΗΠΑ

Ιράν σε Ισραήλ: Αν απαντήσετε θα ξαναχτυπήσουμε - Θα κερδίσουμε δηλώνει ο Νετανιάχου

gazzetta
gazzetta reader insider insider