ΝΥΤ: O Μπάινεν «φρέναρε» τα άμεσα ισραηλινά αντίποινα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΝΥΤ: O Μπάινεν «φρέναρε» τα άμεσα ισραηλινά αντίποινα
Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα το Τελ Αβίβ ήθελε να επιτεθεί στο Ιράν νωρίς το πρωί της Κυριακής, αλλά ο πρόεδρος των ΗΠΑ απέτρεψε τον Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Το Ισραήλ πήρε την απόφαση να επιτεθεί στο Ιράν νωρίς το πρωί της Κυριακής, αλλά αυτό το σχέδιο ακυρώθηκε μετά από τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου και του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ανέφεραν οι New York Times, επικαλούμενοι Αμερικανούς αξιωματούχους.

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, η κυβέρνηση Μπάιντεν συμβούλεψε το Ισραήλ να είναι προσεκτικό και να αποφύγει περαιτέρω κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή μετά την επιτυχή άμυνά του κατά των ιρανικών αεροπορικών επιδρομών.

Αμερικανοί αξιωματούχοι θεώρησαν την αναχαίτιση περισσότερων από 300 μη επανδρωμένων αεροσκαφών και πυραύλων από το Ισραήλ ως σημαντική στρατηγική νίκη που μπορεί να μην απαιτήσει περαιτέρω αντίποινα, ανέφεραν οι New York Times.

Περισσότερες λεπτομέρειες της συνομιλίας μεταξύ Μπάιντεν και Νετανιάχου δεν αποκαλύφθηκαν.

Ωστόσο, αυτή η εξέλιξη υπογραμμίζει τις συνεχιζόμενες συζητήσεις εντός της ισραηλινής κυβέρνησης σχετικά με την κατάλληλη απάντηση στην ιρανική επιθετικότητα, με ορισμένους στην ισραηλινή κυβέρνηση να ζητούν γρήγορα αντίποινα.

Η συνομιλία του Μπάιντεν με τον Νετανιάχου επανέλαβε τη δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών για την ασφάλεια του Ισραήλ, το οποίο μετά τις επιθέσεις, ο Μπάιντεν χαρακτήρισε «σιδηρά». Στην επόμενη δημόσια δήλωσή του, ο Πρόεδρος Μπάιντεν άφησε να εννοηθεί μια προτίμηση για αυτοσυγκράτηση και την ανάγκη προσεκτικής εξέτασης της κατάστασης πριν ληφθούν περαιτέρω μέτρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Πολιτικοί ζητούν κυρώσεις της ΕΕ και του Βερολίνου σε βάρος του Ιράν

Επικοινωνία Μπορέλ με τον Ιρανό ΥΠΕΞ

Κίρμπι: Ο πρόεδρος Μπάιντεν είναι ξεκάθαρος - Αποκλιμάκωση

gazzetta
gazzetta reader insider insider