Κίρμπι: Ο πρόεδρος Μπάιντεν είναι ξεκάθαρος - Αποκλιμάκωση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κίρμπι: Ο πρόεδρος Μπάιντεν είναι ξεκάθαρος - Αποκλιμάκωση
Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, δήλωσε ότι οι επόμενες ώρες και μέρες θα μας πουν πολλά.

Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ Τζον Κίρμπι, δήλωσε την Κυριακή ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δεν «πιστεύει» ότι οι ολονύκτια επιθέσεις του Ιράν εναντίον του Ισραήλ πρέπει να κλιμακωθούν σε έναν ευρύτερο πόλεμο στη Μέση Ανατολή.

«Ο Πρόεδρος δεν πιστεύει ότι χρειάζεται να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση», ανέφερε ο Κίρμπι σε συνέντευξή του στο NBC News «Meet the Press».

«Ο πρόεδρος είναι ξεκάθαρος. Δεν θέλουμε να κλιμακωθεί αυτό. Οι επόμενες ώρες και μέρες θα μας πουν πολλά», πρόσθεσε ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας υπογραμμίζοντας έτσι την σαφή θέση του Τζο Μπάιντεν για αποκλιμάκωση.

Οι δηλώσεις του έγιναν λίγες ώρες αφότου το Ιράν εξαπέλυσε επίθεση στο Ισραήλ με περισσότερους από 300 πυραύλους και drones. Οι ΗΠΑ βοήθησαν το Ισραήλ να αμυνθεί κατά της επίθεσης, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν σε δήλωση αργά το Σάββατο και μόνο «λίγοι» από τους βαλλιστικούς πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από το Ιράν προσγειώθηκαν στο εσωτερικό του Ισραήλ, δήλωσε εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γκαντζ: Θα απαιτήσουμε τίμημα από το Ιράν την κατάλληλη για εμάς στιγμή

Ρωσία: Η Μόσχα απευθύνει έκκληση για αυτοσυγκράτηση μετά την ιρανική επίθεση στο Ισραήλ

ΝΑΤΟ: Καταδικάζει την κλιμάκωση του Ιράν, καλεί σε αυτοσυγκράτηση

gazzetta
gazzetta reader insider insider