Ιταλία: Γενική απεργία υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιταλία: Γενική απεργία υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών
Σε εξέλιξη βρίσκεται σε όλη την Ιταλία η γενική απεργία προς στήριξη των δικαιωμάτων των γυναικών.

Σε εξέλιξη βρίσκεται σε όλη την Ιταλία η γενική απεργία προς στήριξη των δικαιωμάτων των γυναικών. Στην πρωτοβουλία συμμετέχει το μεγαλύτερο μέρος των συνδικάτων της χώρας και η απεργιακή κινητοποίηση αφορά όλους τους παραγωγικούς τομείς (από εκείνον της υγείας μέχρι την παιδεία και τα μουσεία) με μόνη εξαίρεση εκείνο των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Στην Ρώμη ξεκίνησε πορεία γυναικών με συνθήματα όπως «απεργούμε κατά της πατριαρχικής βίας» και «αν σταματήσουμε εμείς, σταματά ολόκληρος ο κόσμος». Στην κινητοποίηση συμμετέχουν επίσης πολλοί Ιταλοί μαθητές και φοιτητές των ιταλικών σχολείων, οι οποίοι κρατούν πανό με την επιγραφή «δεν ξεχνάμε τις γυναίκες της Γάζας και όλης της Παλαιστίνης».

Ιταλικές οργανώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών ζητούν φέτος από τους άνδρες «να μην κάνουν δώρο μιμόζες στις συντρόφους, τις μητέρες και τις αδελφές τους, αλλά να μάθουν να τις σέβονται σε κάθε στιγμή και δραστηριότητα της ζωής τους». Το λουλούδι της μιμόζας είναι το συμβολικό δώρο την Ημέρα της Γυναίκας στην Ιταλία.

Σε μήνυμά της η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι «ευχαρίστησε όλες τις γυναίκες για το ότι αποδεικνύουν καθημερινά την αποφασιστικότητά και τις ανεξάντλητες ικανότητές τους, καταφέρνοντας να κάνουν την διαφορά σε όλη την κοινωνία μας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: Associated Press

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κασσελάκης: Είναι υποχρέωση της Πολιτείας η θεσμική αναγνώριση του όρου «γυναικοκτονία»

Πούτιν: Επαινεί τις γυναίκες στρατιώτες με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Ιρλανδία: Δημοψήφισμα για αναθεώρηση του Συντάγματος αναφορικά με τις γυναίκες και την οικογένεια

gazzetta
gazzetta reader insider insider