Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε πως η Ρωσία αναπτύσσει αντιδορυφορικά όπλα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε πως η Ρωσία αναπτύσσει αντιδορυφορικά όπλα
Ο Λευκός Οίκος, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το CNN, επιβεβαίωσε σήμερα, Πέμπτη (15/2) ότι «η Ρωσία αναπτύσσει στο διάστημα αντιδορυφορικά όπλα»

Ο Λευκός Οίκος, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το CNN, επιβεβαίωσε σήμερα, Πέμπτη (15/2) ότι «η Ρωσία αναπτύσσει στο διάστημα αντιδορυφορικά όπλα», για το οποίο είχε προειδοποιήσει πρώτα ο πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, Μάικ Τέρνερ.

Πιο συγκεκριμένα, όπως σημειώνεται στο ίδιο δημοσίευμα, «ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε ότι η απειλή για την εθνική ασφάλεια που επισημάνθηκε από τον πρόεδρο της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, σχετίζεται με "μια αντιδορυφορική ικανότητα που αναπτύσσει η Ρωσία", αλλά προσπάθησε να κατευνάσει τις ανησυχίες σχετικά με τον κίνδυνο που παρουσιάζει για τις Ηνωμένες Πολιτείες».

«Δεν πρόκειται για μια ενεργή αντιδορυφορική ικανότητα που έχει αναπτυχθεί» σημείωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας Τζον Κίρμπι, προσθέτοντας: «Παρόλο που η επιδίωξη της Ρωσίας για τη συγκεκριμένη ικανότητα είναι ανησυχητική, δεν υπήρξε άμεση απειλή για την ασφάλεια κανενός».

«Δεν μιλάμε για ένα όπλο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να επιτεθεί σε ανθρώπους ή να προκαλέσει φυσική καταστροφή εδώ στη Γη» συνέχισε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Τα σχόλια του Κίρμπι ήρθαν μία ημέρα μετά την ανακοίνωση του προέδρου της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, του Ρεπουμπλικάνου Μάικ Τέρνερ, ο οποίος προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στο Καπιτώλιο, όταν εξέδωσε μια αινιγματική δήλωση με την οποία ανακοίνωσε ότι η επιτροπή είχε «πληροφορίες σχετικά με μια σοβαρή απειλή για την εθνική ασφάλεια».

Η έλλειψη παροχής λεπτομερειών σχετικά με τη φύση της απειλής προκάλεσε αρκετά ερωτηματικά, σχετικά με τη σοβαρότητα της επιστολής, με τον Τέρνερ να δέχεται δριμεία κριτική, ακόμη και από μέλη του ίδιου του κόμματός του, επειδή δημοσιοποίησε τη γνώση της επιτροπής με μια ανάρτηση στα social media.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Συναγερμός στις ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε αεροπορική βάση - Σε lockdown οι εγκαταστάσεις

Μπλίνκεν: Εφικτή ακόμη μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός αλλά απομένει να επιλυθούν «δύσκολα θέματα»

Αραβική Θάλασσα: Δυνάμεις των ΗΠΑ κατέσχεσαν φορτίο με ιρανικά όπλα για τους Χούθι

gazzetta
gazzetta reader insider insider