ΟΗΕ: Δεν θα συμμετάσχει σε οποιαδήποτε αναγκαστική εκκένωση της Ράφα

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
ΟΗΕ: Δεν θα συμμετάσχει σε οποιαδήποτε αναγκαστική εκκένωση της Ράφα
Το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) του ΟΗΕ δεν έχει λάβει καμία ενημέρωση από το Ισραήλ για ένα σχέδιο εκκένωσης της περιοχής της Ράφα στη Λωρίδα της Γάζας.

Το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) του ΟΗΕ δεν έχει λάβει καμία ενημέρωση από το Ισραήλ για ένα σχέδιο εκκένωσης της περιοχής της Ράφα στη Λωρίδα της Γάζας και δεν θα συμμετείχε σε καμία αναγκαστική εκκένωση ακόμα κι αν λάμβανε ενημέρωση, δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος του OCHA στο Reuters.

«Δεν έχουμε λάβει καμία επίσημη ενημέρωση από Ισραηλινούς αξιωματούχους», δήλωσε ο Γενς Λάρκε, εκπρόσωπος του OCHA απαντώντας σε ερωτήσεις του Reuters σχετικά με τα σχέδια για τη Ράφα.

«Όπως και να 'χει, ο ΟΗΕ δεν συμμετέχει σε αναγκαστικές, μη εθελοντικές εκκενώσεις. Δεν υπάρχει σχέδιο αυτή τη στιγμή για τη διευκόλυνση της απομάκρυνσης αμάχων», είπε.

Ο εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης Έιλον Λέβι ζήτησε προηγουμένως από τις υπηρεσίες του ΟΗΕ «να συνεργαστούν με τις προσπάθειες του Ισραήλ να προστατεύσει τους αμάχους από τη Χαμάς και να τους απομακρύνει από μια εμπόλεμη ζώνη όπου οι τρομοκράτες προσπαθούν να τους χρησιμοποιήσουν ως ανθρώπινες ασπίδες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Fuel Pass: Από Τρίτη πάλι η πλατφόρμα - Μόνο για ΑΦΜ που λήγουν σε 1, 2 και 3

Μητσοτάκης: Εισηγούμαι ασυμβίβαστο υπουργού και βουλευτή για μετά τις εκλογές του 2027

Νωρίτερα θα καταβληθούν οι συντάξεις Μαΐου - Έως την Μ.Τετάρτη το δώρο Πάσχα

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider