Γλυφάδα: «Θα τους καθαρίσω όλους και θα αυτοκτονήσω» - Σε αμόκ ο δράστης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γλυφάδα: «Θα τους καθαρίσω όλους και θα αυτοκτονήσω» - Σε αμόκ ο δράστης
Ο Αιγύπτιος δράστης είχε απολυθεί μετά από 36 χρόνια εργασίας. Μέσα στο αυτοκίνητο του βρέθηκε κι ένα περίστροφο.

Νέες αποκαλύψεις για το λουτρό αίματος που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στη Γλυφάδα, με δράστη έναν 70χρονο Αιγύπτιο και θύματά του τρία άτομα. Σύμφωνα με τον ALPHA, ο Αιγύπτιος εισέβαλλε στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας φωνάζοντας «Ήρθα για να τους καθαρίσω όλους και θα αυτοκτονήσω. Σήμερα θα λύσουμε τους λογαριασμούς μας», με τον 70χρονο να εκτελεί εν ψυχρώ τρία άτομα και στη συνέχεια να βάζει τέλος στη ζωή του.

Τα θύματα είναι δύο άντρες, μια γυναίκα και ο αυτόχειρας. Από τα πυρά του δράστη κατέληξε η 67χρονη ιδιοκτήτρια της εταιρείας, ο συνιδιοκτήτης και διαχειριστής και ο πρώην καπετάνιος, υπάλληλος της εταιρείας, ενώ ο 70χρονος Αιγύπτιος βρέθηκε νεκρός στο υπόγειο του κτιρίου με την καραμπίνα δίπλα του μετά την έφοδο της ΕΚΑΜ.

Εργαζόταν για την οικογένεια 36 χρόνια - Απολύθηκε χθες

Παράλληλα, όπως μεταδίδει ο τηλεοπτικός σταθμός, άνδρας εργαζόταν τα τελευταία 36 χρόνια για την οικογένεια και απασχολούνταν τόσο στην επιχείρηση, όσο και στα σπίτια που διατηρούν στην Αττική και εκτός αυτής. Πριν από κάποιο διάστημα - δεν έχει διευκρινιστεί ακριβώς πόσο, αλλά έχει μεσολαβήσει τουλάχιστον ένας χρόνος - του είχε ανακοινωθεί ότι δεν χρειάζονται πλέον οι υπηρεσίες του στη ναυτιλιακή και τα εξοχικά σπίτια.

Ωστόσο, του ζητήθηκε να αναλάβει τη φροντίδα της υπέργηρης μητέρας της οικογένειας, με αποτέλεσμα να συνεχίσει να διαμένει μαζί τους στην έπαυλή τους στη Γλυφάδα. Μόλις χθες, Κυριακή (11/2), ο 76χρονος ενημερώθηκε ότι απολύεται και απ' αυτό το πόσο, καθώς δεν είναι πλέον απαραίτητες οι υπηρεσίες του.

Κατά την ίδια πηγή, του ζητήθηκε να παραδώσει τα κλειδιά του σπιτιού και να απομακρυνθεί οριστικά από το οίκημα, κάτι που, όπως φαίνεται, προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκειά του. Φαίνεται ότι απολύθηκε για επαγγελματικούς λόγους, ωστόσο οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να υπάρχουν και προσωπικοί λόγοι πίσω από την απομάκρυνσή του. Η οικογένεια, προς τον παρόν, λέει ότι δεν τον χρειάζονταν πλέον.

Σήμερα το πρωί, λοιπόν, πήρε μία καραμπίνα και ένα περίστροφο και πήγε να «ξεκαθαρίσει», όπως είπε στο σημείο της επίθεσης. Παραμένει άγνωστο το πού βρήκε τα όπλα ο άνδρας, ενώ, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, εκτός από το ότι σκότωσε δύο μέλη της οικογένειας και έναν υπάλληλο που επιχείρησε να τον αφοπλίσει, κράτησε ομήρους δύο γυναίκες που φαίνεται ότι είναι επίσης συγγενικά πρόσωπα των εφοπλιστών. Οι γυναίκες εντοπίστηκαν σώες από τις Αρχές.

«Φώναζε σε όλους να φύγουν, χτύπησε τα αφεντικά»

«Φώναζε σε όλους να φύγουν. Χτύπησε στοχευμένα τα αφεντικά» ανέφερε μάρτυρας, που κατάφερε να βγει σώα από το κτίριο. Ο αυτόχειρας εντοπίστηκε νεκρός στο υπόγειο της ναυτιλιακής εταιρείας. Είχε δώσει τέλος στη ζωή του και δίπλα του βρέθηκε η καραμπίνα την οποία χρησιμοποίησε. «Ήμασταν στα γραφεία, δουλεύαμε, όπως κάθε μέρα. Ακούσαμε πυροβολισμούς, δεν ξέραμε τι ήταν» σημείωσε, αρχικά η εργαζόμενη, μιλώντας στο Action24.

Η ίδια βρισκόταν στον πρώτο όροφο της ναυτιλιακής, ενώ ο άνδρας είχε ανοίξει πυρ στον δεύτερο. Τον είδε καθώς ανέβαινε τη σκάλα, αλλά δεν κάθισε πολύ στην πόρτα καθώς φοβήθηκε και πήγε να κρυφτεί κάτω από το γραφείο της. «Φώναζε σε όλους να φύγουν. Χτύπησε στοχευμένα τα αφεντικά» είπε η μάρτυρας, υποστηρίζοντας πως ο δράστης είχε βάλει στο στόχαστρό του μόνο τους υπευθύνους.

Σύμφωνα με την ίδια, οι νεκροί είναι «τα δύο αφεντικά και ένας υπάλληλος, που πήγε να τον ηρεμήσει. Τον πλησίασε πολύ και τον πυροβόλησε». Ο ένοπλος, είπε, κρατούσε μία καραμπίνα αλλά και ένα περίστροφο. «Ήμουν κάτω από το γραφείο μου, περίμενα να ηρεμήσουν λίγο τα πράγματα και μετά ήρθαν οι αστυνομικοί. Τον είδα πολύ λίγο, που ανέβαινε τη σκάλα. Βαστούσε ένα σακ βουαγιάζ» περιέγραψε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider