Αγρότες: Κλείνουν τις Εθνικές οδούς, κατεβαίνουν στην Αθήνα με τα τρακτέρ - Τα 6 βασικά αιτήματά τους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αγρότες: Κλείνουν τις Εθνικές οδούς, κατεβαίνουν στην Αθήνα με τα τρακτέρ - Τα 6 βασικά αιτήματά τους
Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους με κλείσιμο Εθνικών οδών σε πολλά σημεία από αύριο και με τη διοργάνωση συλλαλητηρίου με τα τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας την επόμενη εβδομάδα αποφάσισαν οι αγρότες κατά την πανελλαδική σύσκεψή τους που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στη Νίκαια Λάρισας. Τα έξι αιτήματα των αγροτών.

Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους με το κλείσιμο των Εθνικών οδών σε πολλά σημεία από αύριο και με συλλαλητήριο με τα τρακτέρ στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα αποφάσισαν οι αγρότες κατά την πανελλαδική σύσκεψη που που έλαβε χώρα στη Νίκαια.

Παράλληλα, κοινοποίησαν τα 6 αιτήματά τους, τα οποία είναι σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ:

  • Αφορολογητό αγροτικό πετρέλαιο
  • 7 λεπτά η κιλοβατώρα το ρεύμα
  • Επιδότηση σε εφόδια και ζωοτροφές
  • Να μην εφαρμοστεί η νέα ΚΑΠ και να διαπραγματευτεί ξανά
  • Αποζημιώσεις στο 100% και αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος στα προϊόντα
  • Όχι στις παράνομες ελληνοποιήσεις

Στην πανελλαδική σύσκεψη συμμετείχαν 55 μπλόκα και 70 ομοσπονδίες, καλώντας τους συναδέλφους τους να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις από αύριο Τετάρτη.

Την σύσκεψη συγκάλεσε η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, με τα μπλόκα του Πλατυκάμπου και του Ε-65 στην Καρδίτσα να εισηγούνται κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, η οποία και θα εξελιχθεί σε τρία επίπεδα.

- Να κλείνουμε την ίδια ώρα σε όλα τα σημεία στην εθνική, επαρχιακή και τελωνεία με τρακτέρ από αύριο.
- Το κάθε μπλόκο να κάνει δράσεις και μέσα στην πόλη.
- Την επόμενη εβδομάδα συλλαλητήριο στην Αθήνα με τρακτέρ

Από την πλευρά της η κυβέρνηση ξεκαθαρίζει πως είναι διατεθειμένη να συζητήσει, μέσα στα όρια που προσδιορίζουν οι αντοχές της οικονομίας, και όχι υπό το καθεστώς της απειλής του κλεισίματος δρόμων.

«Ο πρωθυπουργός υπήρξε σαφής. Είμαστε ανοιχτοί σε συζήτηση με τους αγρότες μέσα στο πλαίσιο, όμως, κάποιων ορίων που προσδιορίζονται από την οικονομία» νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης. «Μετρήσαμε τι μπορούμε να δώσουμε με βάση τις δυνατότητες της οικονομίας και του προϋπολογισμού. Δεν πρέπει να υποτιμώνται αυτά που δοθήκαν» πρόσθεσε.

Με τη σειρά του υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης, τόνισε σήμερα πως «η ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και η επίλυση των προβλημάτων του κλάδου αποτελεί προτεραιότητά μας. Γνωρίζουμε ότι πολλά από τα προβλήματα αυτά λόγω της κλιματικής και ενεργειακής κρίσης έχουν ενταθεί. Εδώ είμαστε για να τα συζητήσουμε και να λάβουμε ρεαλιστικές αποφάσεις μαζί με τους αγρότες».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αυγενάκης προς αγρότες: Ελάτε να συζητήσουμε και να πάρουμε ρεαλιστικές αποφάσεις μαζί

arogi.gov.gr: Άνοιξε ο δεύτερος κύκλος της πρώτης αρωγής για τους αγρότες

Χατζηδάκης: Ανοιχτοί σε διάλογο με τους αγρότες στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της οικονομίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider