Αποφασίζουν οι αγρότες για τις κινητοποιήσεις - Εισηγήσεις για κλιμάκωση στα περισσότερα μπλόκα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αποφασίζουν οι αγρότες για τις κινητοποιήσεις - Εισηγήσεις για κλιμάκωση στα περισσότερα μπλόκα
Σήμερα το μεσημέρι, σε σύσκεψη στη Νίκαια της Λάρισας, αποφασίζουν οι αγρότες για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

Τελευταία ενημέρωση 11:20

Σήμερα το μεσημέρι, σε σύσκεψη που θα γίνει στις 12 το μεσημέρι, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νίκαιας της Λάρισας, αποφασίζουν οι αγρότες για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους. Τη σημερινή σύσκεψη συγκαλεί η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, με τα μπλόκα του Πλατυκάμπου και του Ε-65 στην Καρδίτσα να εισηγούνται κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, υπάρχουν διάφορες προτάσεις, όπως για παράδειγμα να διοργανωθεί ένα συλλαλητήριο μεγάλο στην Αθήνα. Υπάρχουν μηνύματα από διάφορα άλλα μπλόκα της χώρας που επίσης μιλούν για κλιμάκωση του αγώνα, άλλα λίγο πιο ήπια, άλλα λίγο πιο σκληρά, με την έννοια ότι κάποιοι εισηγούνται ολικούς αποκλεισμούς εθνικών δρόμων και κάποιοι εισηγούνται συμβολικούς αποκλεισμούς. Αυτό που λένε οι αγρότες είναι ότι τα όσα ανακοινώθηκαν θεωρούν ότι δεν ικανοποιούν τα αιτήματά τους και ότι σε κάθε περίπτωση, όταν θα το αποφασίσουν να έρθουν σε διάλογο -που τον θέλουν βεβαίως – θέλουν αυτός να γίνει με τον πρωθυπουργό.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν και αγρότες, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι και αλιείς από όλη τη Βόρεια Ελλάδα, είτε έχουν στήσει μπλόκα, είτε όχι. «Υπάρχουν και κάποιοι στον κλάδο που δεν μπορούν να αφήσουν τα χωράφια τους ή τις κτηνοτροφικές τους μονάδες κι αν και δεν έρχονται καθημερινά στα μπλόκα που έχουν στηθεί, ωστόσο μας έχουν δηλώσει ότι στέκονται στο πλευρό μας και στηρίζουν τις κινητοποιήσεις μας με άλλο τρόπο» σημειώνει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αγρότης Λαγκαδά Κώστας Χατζηπαραδείσης.

Δίωρος αποκλεισμός το απόγευμα στον κόμβο των Μουδανιών

Στο μεταξύ, οι συμμετέχοντες στο μπλόκο που έχει στηθεί εδώ και 13 ημέρες στον κόμβο του Νέων Μουδανιών, αναμένεται να προχωρήσουν σήμερα σε δίωρο αποκλεισμό της εθνικής οδού Νέων Μουδανιών - Θεσσαλονίκης και στα δύο ρεύματα, από τις 18.00, όπως λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Σημάντρων Φιλοκλής Γκοτζιάς.

Υπενθυμίζεται ότι αγροτικά μπλόκα έχουν στηθεί σε διάφορες περιοχές των νομών Ημαθίας, Πιερίας και Πέλλας, ενώ αγρότες από τα Μάλγαρα και τα τριγύρω χωριά, έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους οχήματα, στον κόμβο των Μαλγάρων, στην έξοδο προς Θεσσαλονίκη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ιταλία: Την Πέμπτη καταφθάνουν στη Ρώμη οι αγρότες - «Κάναμε ό,τι μπορούσαμε» λέει η Μελόνι

Ματαιώνεται για πρώτη φορά στην 60χρονη ιστορία της η γαλλική αγροτική έκθεση SΙΜΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider