ΥΠΕΘΑ: Ουδέν σενάριο εξετάζεται για την υπαγωγή των στρατιωτικών νοσοκομείων στο ΕΣΥ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΥΠΕΘΑ: Ουδέν σενάριο εξετάζεται για την υπαγωγή των στρατιωτικών νοσοκομείων στο ΕΣΥ
Οι υγειονομικές υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων πρέπει να είναι και θα παραμείνουν ανεξάρτητες, αναφέρει το υπ. Άμυνας.

Με αφορμή αναφορές και δημοσιεύματα περί «ενσωμάτωσης των στρατιωτικών νοσοκομείων στο ΕΣΥ», αρμόδιες πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας διευκρίνιζαν ότι "ουδέν σενάριο εξετάζεται για την υπαγωγή των στρατιωτικών νοσοκομείων στο ΕΣΥ. Οι υγειονομικές υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων πρέπει να είναι και θα παραμείνουν ανεξάρτητες".

Περαιτέρω, οι ίδιες πηγές πρόσθεταν ότι "στόχος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι η βελτίωση της παροχής υπηρεσιών υγείας στα εν ενεργεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, στους απόστρατους και στις οικογένειες τους.

Στην κατεύθυνση αυτή εξετάζονται:

- Τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν για την επίλυση διαφόρων τρεχόντων προβλημάτων και την οικονομική διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των στρατιωτικών νοσοκομείων,

- Η επένδυση σε νέο εξοπλισμό και νέες τεχνολογίες, οι οποίες θα είναι προσβάσιμες στα στελέχη και τους απόστρατους όλων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και τους λοιπούς δικαιούχους και

- Η δυνατότητα παροχής υπηρεσιών φροντίδας σε αυτούς που έχουν ανάγκη αποκατάστασης, στους χρόνια πάσχοντες και στους ηλικιωμένους, με τη βέλτιστη χρήση των διαθέσιμων πόρων".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider