Αυγενάκης: Η διαχείριση των υδάτων συζητήθηκε σε συνάντηση με τους δημάρχους Αρχανών Αστερουσίων και Χερσονήσου

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυγενάκης: Η διαχείριση των υδάτων συζητήθηκε σε συνάντηση με τους δημάρχους Αρχανών Αστερουσίων και Χερσονήσου
Ο ΥΠΑΑΤ ζήτησε από τους από τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης να γίνει αναφορά των έργων που υπάρχουν στον δήμο τους και να καταγραφούν οι πραγματικές ανάγκες ώστε να αξιοποιηθούν στο μέγιστο τα υπάρχοντα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Η διαχείριση των υδάτων αποτέλεσε κύριο θέμα σε συναντήσεις που είχε χθες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης με τους δημάρχους Αρχανών Αστερουσίων και Χερσονήσου, Μανώλη Κοκοσάλη και Ζαχαρία Δοξαστάκη, αντίστοιχα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ, οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης έθεσαν στον κ. Αυγενάκη την ανάγκη να υπάρξει σωστή διαχείριση των υδάτων.

Από την πλευρά του ο αρμόδιος υπουργός σημείωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η εκπόνηση master plan από την ολλανδική εταιρεία HVA International, μέσω του οποίου θα δοθεί μια συνολική εικόνα της υφιστάμενης κατάστασης με τη διαχείριση των υδάτων στην Κρήτη.

Επισήμανε ότι στο νησί υπάρχει μια σειρά από εγγειοβελτιωτικά έργα, νεότερα και παλαιότερα και όπως έχει διαπιστωθεί, κάποια είναι λειτουργικά και άλλα όχι, ενώ σημείωσε ότι τα 33 ΤΟΕΒ δεν λειτουργούν σωστά στην πλειονότητά τους.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο κ. Αυγενάκης τόνισε μεταξύ άλλων την ανάγκη διασύνδεσης του τουρισμού με τον πρωτογενή τομέα και καταγραφής των αλλαγών που απαιτούνται για να ενισχυθεί ο αγροτουρισμός.

Τέλος, ζήτησε από τους από τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης να γίνει αναφορά των έργων που υπάρχουν στον δήμο τους και να καταγραφούν οι πραγματικές ανάγκες ώστε να αξιοποιηθούν στο μέγιστο τα υπάρχοντα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Ηλεκτρισμός: Άλμα της ζήτησης τον Ιούλιο – Τα μερίδια των προμηθευτών

Πάνω από 3,5 δισ. ευρώ καθαρές εισροές στα Αμοιβαία Κεφάλαια φέτος - Ποια ξεχωρίζουν

ΟΠΕΚΕΠΕ: Δείτε ποιοι πήραν πάνω από 50.000 ευρώ επιδότηση - Αναλυτικές λίστες

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider