O ISIS ανέλαβε την ευθύνη για τις δυο επιθέσεις στο Ιράν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
O ISIS ανέλαβε την ευθύνη για τις δυο επιθέσεις στο Ιράν
Η ανακοίνωση έγινε στο Telegram

upd: 19.56

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS) ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για τις δύο εκρήξεις που είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν σχεδόν 100 άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες σε μια τελετή στο Ιράν στη μνήμη του διοικητή Κασέμ Σολεϊμανί, ο οποίος σκοτώθηκε από ένα αμερικανικό drone το 2020.

Η τζιχαντιστική οργάνωση ανήρτησε μια ανακοίνωση στους λογαριασμούς της στο Telegram. H τζιχαντιστική οργάνωση ανέφερε πως δύο από τα μέλη της «πυροδότησαν τη ζώνη τους με εκρηκτικά» εν μέσω «μιας μεγάλης συγκέντρωσης αποστατών, κοντά στον τάφο του ηγέτη τους "Κάσεμ Σολεϊμανί" χθες, στο Κερμάν, στο νότιο Ιράν».

Το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος ενέταξε αυτήν την επιχείρηση στο πλαίσιο μιας εκστρατείας την οποία ονόμασε «Σκοτώστε τους παντού όπου τους βρείτε», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Λίγα λεπτά πριν από την ανάληψη της ευθύνης, η τζιχαντιστική οργάνωση δημοσίευσε ένα ηχογραφημένο μήνυμα με τη φωνή του εκπροσώπου της, όπου επιβεβαίωνε πως αυτή η εκστρατεία διεξήχθη «ως στήριξη στους μουσουλμάνους όπου κι αν βρίσκονται, ιδίως στην Παλαιστίνη».

Νωρίτερα αμερικανικός ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος είχε σχολιάσει πως η επίθεση στο Ιράν είχε οσμή ισλαμικού κράτους

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μπορέλ: Η ΕΕ εκφράζει την αλληλεγγύη της στον ιρανικό λαό

Ιράν: Σε 84 αναθεωρήθηκε ο αριθμός των νεκρών από τη βομβιστική επίθεση στην Κερμάν

WSJ: Ιρανικούς βαλλιστικούς πυραύλους σχεδιάζει να αγοράσει η Ρωσία

gazzetta
gazzetta reader insider insider