Πυροβολισμοί στην Πράγα: Νεκρός ο ένοπλος - 15 νεκροί, πάνω από 30 τραυματίες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πυροβολισμοί στην Πράγα: Νεκρός ο ένοπλος - 15 νεκροί, πάνω από 30 τραυματίες
Η τσέχικη αστυνομία ανέφερε ότι άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς σε μια τοποθεσία της Πράγας.

Περισσότεροι από 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την επίθεση ενόπλου νωρίτερα σήμερα στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου, στο κέντρο της Πράγας, ανακοίνωσε ο διοικητής της αστυνομίας, σε νεότερο απολογισμό του περιστατικού αυτού.

Στους νεκρούς συγκαταλέγεται και ο δράστης της επίθεσης που ήταν φοιτητής σχολής του Πανεπιστημίου. Πάνω από 30 άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων 9 σοβαρά, σύμφωνα με τις υπηρεσίες διάσωσης.

Ο πατέρας του δράστη βρέθηκε νεκρός νωρίτερα σήμερα, δήλωσε η αστυνομία.

Η τσεχική αστυνομία ανακοίνωσε στο Twitter, ότι λίγο μετά τις 15:00 τοπική ώρα (16:00 ώρα Ελλάδας) κινητοποιήθηκαν δυνάμεις της για ένα περιστατικό που συνέβη σε εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Πλατεία Γιαν Πάλαχ της τσεχικής πρωτεύουσας. Αργότερα είπε ότι αστυνομικές δυνάμεις εξουδετέρωσαν τον δράστη.

«Όλο το κτίριο εκκενώνεται αυτήν τη στιγμή και υπάρχουν πολυάριθμοι νεκροί και δεκάδες τραυματίες στο σημείο», ανέφερε η αστυνομία.

Ο υπουργός Εσωτερικών Βιτ Ρακούσαν δήλωσε στη κρατική τηλεόραση ότι δεν έχει επιβεβαιωθεί η παρουσία κανενός άλλου ενόπλου δράστη και κάλεσε τους ανθρώπους να ακολουθήσουν τις οδηγίες της αστυνομίας.

Ένα email προς το προσωπικό της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου του Καρόλου ανέφερε ότι ένας ένοπλος δράστης βρισκόταν σε ένα από τα κτίριά του Πανεπιστημίου. Η διοίκηση του Πανεπιστημίου καλούσε το προσωπικό να «μην μετακινηθεί». «Μην πάτε πουθενά, αν είστε στα γραφεία, κλειδώστε τα και τοποθετήστε έπιπλα μπροστά στην πόρτα, σβήστε τα φώτα», ανέφερε το email.

Η αστυνομία απέκλεισε το σημείο και ζήτησε από τους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Σοκαρισμένος δηλώνει ο Τσέχος πρόεδρος

Ο πρόεδρος της Τσεχίας Πετρ Πάβελ δήλωσε «σοκαρισμένος» από την επίθεση ενόπλου στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου στην Πράγα, που άφησε πίσω της 11 νεκρούς, μεταξύ των οποίων τον δράστη, καθώς και δεκάδες τραυματίες.

«Είμαι σοκαρισμένος από αυτά τα γεγονότα... Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθιά μου θλίψη και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους των θυμάτων των πυροβολισμών», δήλωσε με ανάρτηση στο Χ (πρώην twitter) ο Πάβελ, ο οποίος ολοκληρώνει διήμερη επίσκεψη στο Παρίσι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider