Ελληνική Πρεσβεία στην Πράγα: Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει Έλληνας μεταξύ των θυμάτων - Η στιγμή που ο 24χρονος πυροβολεί τους φοιτητές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ελληνική Πρεσβεία στην Πράγα: Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει Έλληνας μεταξύ των θυμάτων - Η στιγμή που ο 24χρονος πυροβολεί τους φοιτητές
Δεν υπάρχει κάποιος Έλληνας μεταξύ των 15 θυμάτων από το μακελειό στην Πράγα, ανακοίνωσε η ελληνική πρεσβεία.

Δεν υπάρχει κάποιος Έλληνας μεταξύ των 15 θυμάτων από το μακελειό στην Πράγα, ανακοίνωσε η Ελληνική Πρεσβεία.

Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή της σε σχετική ανάρτηση που έκανε στον επίσημο λογαριασμό της στο Facebook, «μέχρι στιγμής, από την πληροφόρηση που έχει η Πρεσβεία, δεν υπάρχει κάποιος Έλληνας μεταξύ των θυμάτων».

«ΕΠΕΙΓΟΝ
ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΥΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΑ
Σε συνέχεια της τραγικής επίθεσης στην Φιλοσοφική Σχολή του Παν/μίου του Καρόλου, που έλαβε χώρα σήμερα 21.12.2023 στις 15:00 και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 15 ατόμων και τον τραυματισμό άλλων 24 (μέχρι στιγμής επίσημα στοιχεία της τσεχικής αστυνομίας) παρακαλούνται όλοι οι Έλληνες που βρίσκονται στην Πράγα όπως αποφεύγουν την μετάβαση τους στην Πλατεία Jan Palach στο κέντρο της πόλης, οπου ευρίσκεσαι το κτίριο της Φιλοσοφικής Σχολής. Το συμβάν έχει τελειώσει αλλά η αστυνομία εξακολουθεί να ερευνά τόσο το κτίριο όσο και τον περιβάλλοντα χώρο για τυχόν ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού, ενώ συνεχίζεται και η διαδικασία για την αναγνώριση των θυμάτων. Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στο εξής τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης της Πρεσβείας Πράγας: +420 775 033 669. Μέχρι στιγμής, από την πληροφόρηση που έχει η Πρεσβεία, δεν υπάρχει κάποιος Έλληνας μεταξύ των θυμάτων».

Η στιγμή των πυροβολισμών

Ένα ερασιτεχνικό βίντεο που σοκάρει βγαίνει στη δημοσιότητα από το μακελειό στην Πράγα, όπου έχασαν τη ζωή τους 15 άτομα. Στο νέο βίντεο φαίνεται η στιγμή που ο μακελάρης βρίσκεται σε μπαλκόνι με το όπλο του, το σηκώνει και σημαδεύει προς τα κάτω για να πυροβολήσει τα θύματα της αιματηρής επίθεσής του.

Ο 24χρονος μακελάρης – φοιτητής του πανεπιστημίου – πυροβόλησε και τραυμάτισε δεκάδες ανθρώπους στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου στην Πλατεία Γιαν Πλάχαν της Πράγας και όταν είδε την αστυνομία να πλησιάζει, γύρισε το όπλο προς το μέρος του και αυτοκτόνησε. Οι αρχές αναζητούσαν τον δράστη πριν προκαλέσει το μακελειό στο πανεπιστήμιο, καθώς θεωρούνταν ύποπτος για την δολοφονία του πατέρα του. Ο νεαρός άνδρας «έφυγε για την Πράγα λέγοντας ότι ήθελε να αυτοκτονήσει», είπε ο αρχηγός της αστυνομίας. Οι αρχές κάνουν λόγο για «φρικτή προμελετημένη πράξη».

«Τίποτα δεν υποδηλώνει ότι το έγκλημα συνδέεται με διεθνή τρομοκρατία», είπε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Εσωτερικών. Προσπάθησε μάλιστα να καθησυχάσει τους πολίτες της Πράγας, λέγοντας πως δεν υπάρχει πλέον άμεσος κίνδυνος.

Όλες οι εκδηλώσεις ακυρώθηκαν στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου στην Πράγα την Πέμπτη και την Παρασκευή, καθώς τίθενται σε εφαρμογή αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μακρόν: Δεν μπορούμε να αφήσουμε τη Ρωσία να κερδίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία

Η Γαλλία εκδίδει στις ΗΠΑ Έλληνα επιχειρηματία

Μεσανατολικό: Η Χαμάς δηλώνει ότι ο στόχος του Ισραήλ να την εξοντώσει είναι «καταδικασμένος σε αποτυχία»

gazzetta
gazzetta reader insider insider