Γάζα: Περισσότεροι από 14.000 Παλαιστίνιοι νεκροί, μεταξύ αυτών 5.840 παιδιά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γάζα: Περισσότεροι από 14.000 Παλαιστίνιοι νεκροί, μεταξύ αυτών 5.840 παιδιά
Η κυβέρνηση της Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα ότι 14.128 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας, από την έναρξη του πολέμου την 7η Οκτωβρίου.

Η κυβέρνηση της Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα ότι 14.128 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας, από την έναρξη του πολέμου την 7η Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, μεταξύ των καταγεγραμμένων νεκρών βρίσκονται 5.840 παιδιά και 3.920 γυναίκες, ανέφερε η κυβέρνηση της Χαμάς. Επιπλέον, 33.000 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Την ίδια στιγμή, ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας έκανε σήμερα γνωστό ότι μία από τις εργαζόμενές του σκοτώθηκε στη Γάζα μαζί με το 6 μηνών μωρό της, τον σύζυγό της και δύο αδέλφια της.

«Οι συνάδελφοί μου και εγώ είμαστε συντετριμμένοι: Χάσαμε μία από τους δικούς μας σήμερα στη Γάζα», ανέφερε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, όπου ανήρτησε μια φωτογραφία του θύματος, η οποία ονομαζόταν Ντίμα Αλχάτζ.

«Λέγεται πως πολλά άλλα μέλη της οικογένειας που είχαν βρει καταφύγιο στο ίδιο σπίτι επίσης σκοτώθηκαν», πρόσθεσε, χωρίς να δώσει επιπλέον λεπτομέρειες σχετικά με το πώς η οικογένεια πέθανε και ποιος ευθύνεται.

Τρεις γιατροί σκοτώθηκαν από πλήγμα στο νοσοκομείο Αλ Άουντα της Γάζας

Η φιλανθρωπική γαλλική οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF) ανακοίνωσε απόψε ότι τρεις γιατροί, μεταξύ των οποίων και δύο μέλη της, σκοτώθηκαν από πλήγμα στο νοσοκομείο Αλ Άουντα, στη βόρεια Γάζα, εκφράζοντας «αποτροπιασμό» για το συμβάν αυτό.

«Οι MSF μοιράζονταν τακτικά πληροφορίες με τα εμπόλεμα μέρη για το Αλ Άουντα, ένα νοσοκομείο εν λειτουργία, και την παρουσία του προσωπικού τους σε αυτό» ανέφερε η οργάνωση στην ανακοίνωσή της. «Χθες μοιραστήκαμε συντεταγμένες GPS με τις ισραηλινές αρχές», πρόσθεσε.

Οι γιατροί που σκοτώθηκαν ήταν οι Μαχμούντ Άμπου Νουτζάιλα, Άχμεντ Αλ Σάχαρ και Ζιάντ Αλ Τατάρι. Οι δύο πρώτοι ήταν μέλη των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. «Το να βλέπουμε γιατρούς να σκοτώνονται δίπλα σε νοσοκομειακές κλίνες ξεπερνά την τραγωδία και πρέπει να σταματήσει τώρα», πρόσθεσε η οργάνωση.

Τουλάχιστον εννέα νεκροί από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στον νότιο Λίβανο

Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε τέσσερα ισραηλινά πλήγματα στον νότιο Λίβανο, καθώς μαίνονται εδώ και έξι εβδομάδες οι συγκρούσεις στα σύνορα με το Ισραήλ.

Σύμφωνα με αξιωματούχους των ενόπλων δυνάμεων του Λιβάνου και νοσοκομειακές πηγές που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, ισραηλινό μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) εξαπέλυσε πύραυλο εναντίον αυτοκινήτου κοντά στο χωριό Τσαατίγια (νοτιοδυτικά) σκοτώνοντας τους τέσσερις επιβαίνοντες. Σύμφωνα με το δίκτυο Elnashra, τα θύματα είναι τρία μέλη της Χαμάς και ένας υποδιοικητής των Ταξιαρχιών Αλ Κάσαμ στον Λίβανο.

Ένα μέλος της Χεζμπολάχ του Λιβάνου σκοτώθηκε και η τύχη ορισμένων άλλων αγνοείται έπειτα από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στο χωριό Χιάμ (νοτιοανατολικά).

Νωρίτερα, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις είχαν εξαπολύσει επίθεση με UAV στην κοινότητα Τιρ Χάρφα, όπου σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι – ανάμεσά τους ένας δημοσιογράφος και ένας φωτογράφος. Σε άλλη αεροπορική επιδρομή στο χωριό Κφαρ Κίλα, μια 80χρονη βρήκε τον θάνατο και τραυματίστηκε η εγγονή της.

Μετά την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, η Χεζμπολάχ του Λιβάνου εκτόξευσε στις 8 Οκτωβρίου δεκάδες ρουκέτες προς το ισραηλινό έδαφος για να υποστηρίξει τις επιθέσεις της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης. Ο ισραηλινός στρατός απάντησε με οβίδες πυροβολικού και έκτοτε συγκρούσεις σημειώνονται σχεδόν καθημερινά κατά μήκος των συνόρων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μ. Ανατολή: Στην τελική ευθεία η συμφωνία για απελευθέρωση ομήρων - Μπάιντεν: «Είμαστε πολύ κοντά»

Τουρκία: Νηοπομπή ακτιβιστών με 1.000 σκάφη θα πλεύσει με προορισμό τη Γάζα

Μέση Ανατολή: 53 δημοσιογράφοι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη του πολέμου Ισραήλ - Χαμάς

gazzetta
gazzetta reader insider insider