Τσακαλώτος: Όσα επικοινωνιακά τερτίπια κι αν χρησιμοποιήσουν, η πραγματικότητα είναι αμείλικτη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσακαλώτος: Όσα επικοινωνιακά τερτίπια κι αν χρησιμοποιήσουν, η πραγματικότητα είναι αμείλικτη
«Αν νομίζει η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός ότι θα μπορέσουν, για άλλη μία φορά, να αποσείσουν τις ευθύνες τους για ό,τι συμβαίνει στη Θεσσαλία, είναι γελασμένοι, αναφέρει ο κ. Τσακαλώτος.

«Αν νομίζει η κυβέρνηση της ΝΔ, και ο πρωθυπουργός προσωπικά, ότι θα μπορέσουν, για άλλη μία φορά, να αποσείσουν τις ευθύνες τους για ό,τι συμβαίνει στη Θεσσαλία, είναι γελασμένοι», υπογραμμίζει σε δήλωσή του στα κοινωνικά δίκτυα ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Όσα επικοινωνιακά τερτίπια κι αν χρησιμοποιήσουν, όσο και αν η ασυλία που απολαμβάνουν στα ΜΜΕ εξακολουθεί να είναι προκλητική, η πραγματικότητα είναι αμείλικτη: 12 μέχρι στιγμής νεκροί, άγνωστος ο αριθμός των αγνοουμένων, ανυπολόγιστες καταστροφές, κατεστραμμένες ζωές, ολόκληρος ο κάμπος μια υγειονομική βόμβα», σημειώνει κάνοντας λόγο για «αμείλικτα ερωτήματα, που οδηγούν σε δεδομένες ευθύνες», «οι οποίες θα αποδοθούν».

«Γιατί αυτά τα ερωτήματα όχι μόνο θα τεθούν αλλά θα υποχρεώσουμε εμείς να απαντηθούν. Για τα κονδύλια που διατέθηκαν σε αντιπλημμυρικά έργα που δεν έγιναν, για τις αδιαφανείς διαδικασίες που ακολουθήθηκαν, για το ότι αγνοήθηκαν οι προειδοποιήσεις των επιστημόνων - γνωστές ήδη εδώ και πέντε χρόνια - αλλά και για το ότι παρά τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, το "επιτελικό" κράτος κατέρρευσε. Την ίδια ώρα, όλες μας οι δυνάμεις θα πρέπει να διατεθούν στην ανακούφιση των ανθρώπων που υποφέρουν. Αυτή τη στιγμή, αυτό που χρειάζεται είναι η συλλογικότητα και η συντονισμένη δράση και όχι επισκέψεις και φωτογραφικές δηλώσεις συμπάθειας με φόντο το κατεστραμμένο τοπίο και τους πονεμένους ανθρώπους», τονίζει και καταλήγει:

«Γι' αυτό και ζήτησα από τη γραμματέα, τον αναπληρωτή γραμματέα και τον επικεφαλής της ΚΟ του κόμματος - σε συνέχεια σχετικής συζήτησης στην Πολιτική Γραμματεία - να φροντίσουν ώστε κλιμάκια του κόμματος, όλες και όλοι μας μαζί, συντεταγμένα, να κάνουμε ό,τι χρειαστεί ώστε η βοήθεια που θα προσφέρουμε να είναι ουσιαστική. Μακριά και έξω από προσωπικές στρατηγικές, οφείλουμε να αντιληφθούμε το μέγεθος της ευθύνης που μας αντιστοιχεί - ως η αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας - και να κινηθούμε όπως μας αρμόζει: ως το όλον κόμμα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider