Επελαύνει ο Daniel: Νέα καταιγίδα στην Αθήνα - Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία την Πέμπτη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επελαύνει ο Daniel: Νέα καταιγίδα στην Αθήνα - Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία την Πέμπτη
Την Πέμπτη η κακοκαιρία Daniel αναμένεται να χτυπήσει τις ίδιες περιοχές που έπληξε με σφοδρότητα την Τρίτη (05/09) αλλά και σήμερα Τετάρτη, με συνέπεια ο κίνδυνος για νέες καταστροφές να είναι τεράστιος.

Την Πέμπτη η κακοκαιρία Daniel αναμένεται να χτυπήσει τις ίδιες περιοχές που έπληξε με σφοδρότητα την Τρίτη (05/09) αλλά και σήμερα Τετάρτη, με συνέπεια ο κίνδυνος για νέες καταστροφές να είναι τεράστιος, ενώ νέος γύρος των έντονων φαινομένων που χτύπησαν νωρίτερα την Αττική είναι σε εξέλιξη.

Στο επίκεντρο θα είναι ο Βόλος, μέρος της Φθιώτιδας και της Μαγνησίας, δηλαδή ήδη επιβαρυμένες περιοχές. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Star Θοδωρή Κολυδά, κατά τη διάρκεια της νύχτας μέχρι και αύριο το πρωί θα υπάρχει μία σχετική ύφεση των φαινομένων αλλά συνολικά στην περιοχή του κάμπου και στα δυτικά τμήματα των νομών Καρδίτσας και Τρικάλων (στους ορεινούς όγκους), τα ύψη βροχής που αναμένονται είναι γύρω στα 150 χιλιοστά βροχής μέχρι και το μεσημέρι της Πέμπτης (δηλαδή 150 τόνοι νερού ανά στρέμμα γης).

Οι βροχές και οι ισχυρές καταιγίδες ξεκινούν έναν δεύτερο επικίνδυνο κύκλο στο ανατολικό τμήμα της Μαγνησίας την Πέμπτη (07/09). Συγκεκριμένα από τις 5 το πρωί μέχρι τις 7-8 το απόγευμα της Πέμπτης η κακοκαιρία αναμένεται να πλήξει το Πήλιο, τα ανατολικά της Λάρισας (από την Αγιά και νοτιότερα), τις Βόρειες Σποράδες και τη Βόρεια Εύβοια.

Στους τρεις οι νεκροί – «Πνίγηκαν» Πήλιο, Βόλος, Λάρισα και θεσσαλικός κάμπος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κηρυχθεί όλοι οι δήμοι Μαγνησίας,Τρικάλων, Καρδίτσας, Σποράδων και άλλοι τρεις δήμοι στη Λάρισα, από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έφερε η κακοκαιρία Daniel. Δραματικές ώρες ζουν οι κάτοικοι σε αυτές τις περιοχές τις τελευταίες δύο ημέρες. Ο απολογισμός μέχρι αυτή την ώρα είναι τρεις νεκροί, ανυπολόγιστες καταστροφές σε υποδομές, σπίτια, επιχειρήσεις και καλλιέργειες. Στο Πήλιο δρόμοι κόπηκαν στα δύο. Στον Βόλο δεν έχουν ρεύμα και νερό, ενώ σε απέραντη λίμνη έχει μετατραπεί ο κάμπος της Θεσσαλίας. Το μεσημέρι της Τετάρτης, η χώρα κόπηκε επίσης στα δύο, όταν έκλεισε η Εθνική Οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης και στα δύο ρεύματα στο ύψος της Λάρισας.

Νεκρός εντοπίστηκε 82χρονος στην Καρδίτσα, συγκεκριμένα στο χωριό Ελληνόπυργος, εξαιτίας στης κακοκαιρίας Daniel που σαρώνει τη χώρα. Τα ορμητικά νερά παρέσυραν τον 82χρονο, τον οποίο τελικά καταπλάκωσαν φερτά υλικά. Η κακοκαιρία που σαρώνει την περιοχή έχει αφήσει ανυπολόγιστες καταστροφές, πάνω από 200.000 ανθρώπους στον Βόλο και τα προάστιά του χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα για περισσότερες από 30 ώρες, δεν υπάρχει πόσιμο νερό, τηλεπικοινωνίες και ίντερνετ και δεν λειτουργούν οι συγκοινωνίες. Η είσοδος της πόλης της Λάρισας έχει μετατραπεί σε λίμνη. Ωστόσο, άνοιξε το ένα ρεύμα στην Εθνικό Οδό Λάρισας – Αθηνών. Υπενθυμίζεται ότι η παλαιά Εθνική Οδός Λάρισας – Αθηνών παραμένει κλειστή. Άνδρες της ΕΜΑΚ κινούνταν με βάρκα για να καταφέρουν να απεγκλωβίσουν κατοίκους.

Πυροσβεστική: Στις 2.421 οι κλήσεις – Στη Μαγνησία οι περισσότερες

Στις 2.421 ανήλθαν οι κλήσεις στην Πυροσβεστική από το πρωί της Τρίτης (5/9) μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης (6/9), κυρίως για αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων και 450 διασώσεις και ασφαλείς μετακινήσεις ατόμων. Οι περισσότερες κλήσεις έγιναν στην περιφέρεια Θεσσαλίας με τη Μαγνησία, ειδικότερα, να συγκεντρώνει τις περισσότερες για αντλήσεις υδάτων.
Όσον αφορά στην Περιφέρεια Αττικής, έγιναν 110 κλήσεις, εκ των οποίων οι 80 σε περιοχές του λεκανοπεδίου.

    «Λίμνη» η πρωτεύουσα - O καιρός στην Αττική την Πέμπτη

    Συγκλονιστικά βίντεο από το κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα από τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, έξω από το μετρό στον «Ευαγγελισμό», δείχνουν πολίτες να παρασύρονται από τα ορμητικά νερά της καταιγίδας που «χτύπησε» την Αττική.

    Τα βίντεο κυκλοφορούν ευρέως στα social media και δείχνουν ανθρώπους να προσπαθούν να κρατηθούν όρθιοι μέσα στους «δρόμους – ποτάμια» στο κέντρο της Αθήνας.

    Σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo, για την Αττική την Πέμπτη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή πρόσκαιρη καταιγίδα κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 30 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες - βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά και νότια ισχυροί 6 μποφόρ.

    Live η πορεία της κακοκαιρίας

    Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

    Διαβάστε ακόμη

    Προθεσμία για το Σάββατο στους 4 συλληφθέντες για τον θάνατο του 36χρονου – Ποινικές διώξεις για κακουργήματα

    Μητσοτάκης για τον θάνατο 36χρονου στον Πειραιά: Nιώθω αποτροπιασμό και φρίκη

    Κικίλιας για κακοκαιρία Daniel: Τι αναμένουμε τις επόμενες ώρες – Πώς λειτουργούν οι μηχανισμοί προστασίας

    gazzetta
    gazzetta reader insider insider