Κορκίδης: Η Ελλάδα θα νικήσει τους εμπρηστές των δασών, της ζωής, της υγείας και της οικονομίας μας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κορκίδης: Η Ελλάδα θα νικήσει τους εμπρηστές των δασών, της ζωής, της υγείας και της οικονομίας μας
«Σουρεαλιστική σκέψη» χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς Βασίλης Κορκίδης «την αισιοδοξία στους ανθρώπους της αγοράς για την αγοραστική κίνηση αυτό το διάστημα».

«Σουρεαλιστική σκέψη» χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς Βασίλης Κορκίδης «την αισιοδοξία στους ανθρώπους της αγοράς για την αγοραστική κίνηση αυτό το διάστημα». Ο ίδιος σημειώνει ότι «αναμένουμε τα τελικά στοιχεία για τα έσοδα του Αυγούστου, αλλά και την πορεία του ΑΕΠ, που θα δημοσιεύσει η ΕΛΣΤΑΤ στις αρχές Σεπτεμβρίου για να δούμε το μέγεθος της ζημιάς σε κάθε περιοχή της επικράτειας καθώς και σε όλους τους τομείς δραστηριότητας».

Πάντως ο κ. Κορκίδης προσέθεσε: «Είμαι σίγουρος πως η Ελλάδα θα νικήσει τους «εγκληματίες-εμπρηστές των δασών» και θα ξεπεράσει ακόμα μια ασύμμετρη απειλή στο περιβάλλον, την ζωή, την υγεία και την οικονομία μας».

Αναλυτικά ο πρόεδρος δήλωσε σε δημοσιογράφους: «Οι καταστροφικές πυρκαγιές και οι τραγικές εξελίξεις, με την Αττική να φλέγεται ταυτόχρονα με πολλές άλλες περιοχές της Ελλάδας είναι επόμενο να έχουν επισκιάσει κάθε άλλο ενδιαφέρον στην αγορά. Με τον Αττικό ουρανό να έχει καλυφθεί από καπνό και αποκαΐδια που αποτρέπει τη μετακίνηση των πολιτών η αισιοδοξία στους ανθρώπους της αγοράς για αγοραστική κίνηση είναι μάλλον σουρεαλιστική. Στο οικονομικό επιτελείο έχουν εδώ και καιρό ξεκινήσει τις σκέψεις για τις απώλειες της οικονομίας από το κόστος των μεγάλων καταστροφών, αλλά και το ύψος των οικονομικών μέτρων ανακούφισης που απαιτείται να δοθούν σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, καθώς επίσης και σε φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την αποκατάσταση των υποδομών. Βεβαίως όλοι θα αναμένουμε τα τελικά στοιχεία για τα έσοδα του Αυγούστου, αλλά και την πορεία του ΑΕΠ, που θα δημοσιεύσει η ΕΛΣΤΑΤ στις αρχές Σεπτεμβρίου για να δούμε το μέγεθος της ζημιάς σε κάθε περιοχή της επικράτειας καθώς και σε όλους τους τομείς δραστηριότητας. Είμαι σίγουρος πως η Ελλάδα θα νικήσει τους ”εγκληματίες-εμπρηστές των δασών” και θα ξεπεράσει ακόμα μια ασύμμετρη απειλή στο περιβάλλον, την ζωή, την υγεία και την οικονομία μας. Ευχαριστούμε όλους όσους δίνουν ασταμάτητα σκληρές μάχες για όλους εμάς».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αναψυκτικά – Παγωτά - Μπύρα: Οι καλοκαιρινές απολαύσεις γίνονται πιο ακριβές – Σε άνοδο και η ιδιωτική ετικέτα

Αυξημένος ο τζίρος σε Καταλύματα - Εστίαση στο β' τρίμηνο

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider