Φιλιππίνες: Σεισμός 5,7 βαθμών στα ανοικτά του νησιωτικού συμπλέγματος Μπατάν

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Φιλιππίνες: Σεισμός 5,7 βαθμών στα ανοικτά του νησιωτικού συμπλέγματος Μπατάν
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή σοβαρές υλικές ζημιές.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,7 βαθμών σημειώθηκε στις 09:43 (τοπική ώρα, 04:43 ώρα Ελλάδος) στα ανοικτά του νησιωτικού συμπλέγματος Μπατάν, στο βόρειο τμήμα των Φιλιππίνων, όπως ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Ηφαιστειολογίας και Σεισμολογίας της χώρας.

Το επίκεντρο εντοπίζεται 38 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης Σαμπτάνγκ και το εστιακό βάθος υπολογίζεται σε 10 χιλιόμετρα.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή σοβαρές υλικές ζημιές.

Οι Φιλιππίνες βρίσκονται στον λεγόμενο «δακτύλιο της φωτιάς» του Ειρηνικού Ωκεανού, όπου οι κινήσεις των τεκτονικών πλακών προκαλούν συχνά σεισμούς και έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Πράσινα τιμολόγια: Αύξηση 10% τον Ιούλιο – Από 14,2 έως 20,5 ευρώ ανά kWh

Οικισμοί έως 2.000 κατοίκους: Δικαίωμα δόμησης για το 93% των οικισμών – Τα κριτήρια και οι εξαιρέσεις

Εργάνη: Ρεκόρ 25ετίας στις προσλήψεις του Μαΐου - Οι κλάδοι που έσπασαν τα κοντέρ

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider