Μάχη με τις φλόγες στην Κύπρο: Απειλήθηκαν χωριά στη Λεμεσό - Η Ελλάδα στέλνει δύο Canadair

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μάχη με τις φλόγες στην Κύπρο: Απειλήθηκαν χωριά στη Λεμεσό - Η Ελλάδα στέλνει δύο Canadair
Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής εργάζονταν τη νύχτα για τη δημιουργία εγκαταστάσεων σωλήνων νερού για κατασβέσεις σε απρόσιτες περιοχές μετά από διάνοιξη οδών με καδενοφόρα οχήματα.

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Κύπρο προκειμένου να καταστείλουν το πύρινο μέτωπο που σαρώνει την ορεινή Λεμεσό από το μεσημέρι της Κυριακής. Η πυρκαγιά έλαβε πολύ μεγάλες διαστάσεις και χρειάστηκε να εκκενωθούν χωριά.

Σύμφωνα με το SigmaLive, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής εργάζονταν τη νύχτα για τη δημιουργία εγκαταστάσεων σωλήνων νερού για κατασβέσεις σε απρόσιτες περιοχές μετά από διάνοιξη οδών με καδενοφόρα οχήματα.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, «η πυρκαγιά δυστυχώς συνεχίζει να μαίνεται. Καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες να τεθεί υπό έλεγχο από επίγεια και εναέρια μέσα».

Η Ελλάδα αποστέλλει δύο Καναντέρ στην Κύπρο

Έπειτα από επικοινωνία του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη, με τον Κύπριο ομόλογό του, Κωνσταντίνο Κόμπο και με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, η Ελλάδα θα αποστείλει το πρωί της Δευτέρας 7/08 στην Κύπρο δύο αεροσκάφη τύπου Canadair προκειμένου να συνδράμουν στην κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στην επαρχία Λεμεσού της Κύπρου.

Διαβάστε περισσότερα στο Reader.gr

Φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider