Εκρήξεις στη Νέα Αγχίαλο: Απαλλάσσεται των καθηκόντων του ο Διοικητής της 111 Πτέρυγας Μάχης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εκρήξεις στη Νέα Αγχίαλο: Απαλλάσσεται των καθηκόντων του ο Διοικητής της 111 Πτέρυγας Μάχης
Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως οι Αρχηγοί, του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας καθώς και του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας απολαμβάνουν την εμπιστοσύνη της κυβέρνησης.

Βαρύ είναι το κλίμα για τον διοικητή της 111 Πτέρυγας Μάχης καθώς με απόφαση του Αρχηγού ΓΕΑ, απαλλάσσεται των καθηκόντων της διοίκησής της μέχρι την ολοκλήρωση της κατεπείγουσας ένορκης διοικητικής εξέτασης, που έχει διαταχθεί για τα αίτια και τις συνθήκες σχετικά με τις εκρήξεις στην αποθήκη πυρομαχικών, στην περιοχή Καράμπα του νομού Μαγνησίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διοικητής μετατίθεται στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας.

Παράλληλα, καλά πληροφορημένες πηγές της ΕΡΤ λένε πως από τα πρώτα στοιχεία που διαθέτουν οι Αρχές οι οποίες διερευνούν το πολύ σοβαρό περιστατικό, δείχνουν πολλά σημεία μη τήρησης των προβλεπόμενων μέτρων ασφάλειας για τη μεταφορά και αποθήκευση των συγκεκριμένων πυρομαχικών.

Και μια σειρά από άλλες παραλείψεις στα μέτρα ασφαλείας και πυρασφάλειας στις αποθήκες πυρομαχικών στο στρατόπεδο Καραμπά. Παραλείψεις και πλημμελή μέτρα σε αποθήκες πυρομαχικών στις οποίες βρίσκονται όπλα και για τις τρεις Πολεμικές Μοίρες που φιλοξενούνται στη Νέα Αγχίαλο.

Αξίζει να σημειωθεί πως η έρευνα που έχει διατάξει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως οι Αρχηγοί, του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας καθώς και του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας απολαμβάνουν την εμπιστοσύνη της κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Φωτιά τώρα στο Πέραμα - Συναγερμός στην Πυροσβεστική

Συνάντηση Χρυσοχοΐδη με τον πρέσβη του Ισραήλ

Ερντογάν: Θα επιταχύνουμε τα αμυντικά μας προγράμματα – Έως τέλος του 2023 η παρθενική πτήση του Kaan

gazzetta
gazzetta reader insider insider