Πακιστάν: Τουλάχιστον 27 νεκροί από ακραία καιρικά φαινόμενα

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πακιστάν: Τουλάχιστον 27 νεκροί από ακραία καιρικά φαινόμενα
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Σφοδρές βροχοπτώσεις και ισχυροί άνεμοι έπληξαν περιοχές στο βορειοδυτικό Πακιστάν, προκαλούνται κατάρρευση κτιρίων.

Τουλάχιστον 27 άνθρωποι, ανάμεσά τους οκτώ παιδιά, έχασαν τη ζωή τους από σφοδρές βροχοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους που έπληξαν περιοχές στο βορειοδυτικό Πακιστάν, με τους περισσότερους θανάτους να προκαλούνται από κατάρρευση κτιρίων, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές.

«Τουλάχιστον 12 άνθρωποι θάφτηκαν αφού κατέρρευσαν στέγες και τοίχοι των σπιτιών τους», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ταϊμούρ Αλί Χαν, εκπρόσωπος της επαρχιακής αρχής διαχείρισης καταστροφών (PDMA).

Δεκαπέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν στην περιοχή Μπανού, ανάμεσά τους πέντε αδέλφια ηλικιών από δύο έως έντεκα χρονών. Περισσότεροι από 140 άνθρωποι τραυματίστηκαν και περισσότερα από 200 εκτρεφόμενα ζώα πέθαναν, συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος.

Η κακοκαιρία έπληξε τέσσερις περιοχές της επαρχίας Κιμπέρ-Πανκτούνκβα αργά χθες Σάββατο και οι τοπικές αρχές κήρυξαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Οι αρχές ανέφεραν επίσης ότι ένας κυκλώνας από την Αραβική Θάλασσα πλησιάζει το Πακιστάν και την Ινδία.

Η επαρχιακή αρχή διαχείρισης καταστροφών της επαρχίας Σιντ εξέδωσε προειδοποίηση για πολύ έντονες βροχοπτώσεις και ανέμους έως και 100 χλμ/ανά ώρα που αναμένονται κατά τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας.

Πέρσι το καλοκαίρι, το Πακιστάν επλήγη από πρωτοφανείς βροχοπτώσεις των μουσώνων που σκότωσαν πάνω από 1.700 ανθρώπους, πλημμύρισαν το ένα τρίτο της χώρας και κατέστρεψαν δύο εκατομμύρια σπίτια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Η εφορία «αλλάζει πίστα»: Νέο μοντέλο λειτουργίας με «myPoint» και ψηφιακές υπηρεσίες

Ανησυχία για τη σύνταξη - Το στοίχημα της ακρίβειας - Έσπασε το ανοδικό σερί στο Χρηματιστήριο

Σινιάλο Μητσοτάκη στους εργαζόμενους - Nέες «τσιπρικές» αυταπάτες - Aριστερό φλας του Δούκα

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider