Επιθέσεις στην Τράπεζα Θεμάτων: Πιθανώς να ευθύνονται οι χάκερ Killnet

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιθέσεις στην Τράπεζα Θεμάτων: Πιθανώς να ευθύνονται οι χάκερ Killnet
Πανελλήνιες εξετάσεις
Ομάδα χάκερ βρίσκεται πιθανώς πίσω από τις κυβερνοεπιθέσεις στην Τράπεζα Θεμάτων, εκτιμά το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που ερευνά την υπόθεση.

Ομάδα χάκερ βρίσκεται πιθανώς πίσω από τις κυβερνοεπιθέσεις στην Τράπεζα Θεμάτων, εκτιμά το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που ερευνά την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται πως, όπως έγραψε πρώτο το Reader, οι Αρχές εκτιμούν ότι μπορεί τις επόμενες ημέρες να υπάρξει ανάληψη ευθυνών από την ομάδα που ευθύνεται για τις κυβερνοεπιθέσεις. Πρόκειται για την ομάδα Killnet, που εξαπολύει επιθέσεις σε χώρες οι οποίες είναι αντίθετες με τα συμφέροντας της Ρωσίας.

Οι Αρχές κλίνουν προς την ομάδα Killnet, καθώς η χθεσινή κυβερνοεπίθεση στην Τράπεζα Θεμάτων που προκάλεσε πολλά προβλήματα στις εξετάσεις των σχολείων, είχε το αποτύπωμά της σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1.

Αυτό προκύπτει, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, και από το γεγονός ότι περίπου το 12% των IP που χρησιμοποιήθηκαν για να ρίξουν την Τράπεζα Θεμάτων σχετίζονται με μία βιβλιοθήκη, που έχει χρησιμοποιήσει η συγκεκριμένη ομάδα σε παλαιότερους στόχους οι οποίοι βρίσκονταν σε Ευρώπη και ΗΠΑ αντίστοιχα.

Διαβάστε περισσότερα στο reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider