Μάντζος: Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είναι το κόμμα το οποίο αύξησε περισσότερο από κάθε άλλο τα ποσοστά του σε σχέση με το 2019

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μάντζος: Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είναι το κόμμα το οποίο αύξησε περισσότερο από κάθε άλλο τα ποσοστά του σε σχέση με το 2019
Στόχος είναι η διαμόρφωση ενός γνήσια προοδευτικού αξιόπιστου και ισχυρού πόλου, αναφέρει ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Καλεσμένος στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις 6» της ΕΡΤ1 με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Κοτταρίδη και Νίνα Κασιμάτη ήταν σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.

Ο Δ. Μάντζος τόνισε ότι «εμείς έχουμε μέτωπο, όπως και πριν, όχι με κάποιο άλλο πολιτικό κόμμα, αλλά με τα προβλήματα, την καθημερινότητα και τις αγωνίες των πολιτών. Ο δικός μας αγώνας είναι να εκφράσουμε με φωνή δυνατή και καθαρή αυτές τις αγωνίες και τις προσδοκίες τους. Και αυτό θεωρούμε ότι μπορεί να γίνει μέσω της ενίσχυσης των δικών μας εκλογικών δυνάμεων», ενώ υπενθύμισε ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής είναι το κόμμα το οποίο αύξησε περισσότερο από κάθε άλλο τα ποσοστά του σε σχέση με το 2019.

«Στόχος είναι η διαμόρφωση ενός γνήσια προοδευτικού αξιόπιστου και ισχυρού πόλου. Με βάση τις προγραμματικές μας προτάσεις, τη σοβαρότητα, την αξιοπιστία, τον ήπιο και θετικό λόγο και κυρίως το περιεχόμενο και το ύφος της αντιπολίτευσης που ασκούμε. Αυτό είναι τελικά εκείνο που μας διέκρινε», σημείωσε ο Δημήτρης Μάντζος, προσθέτοντας:

«Είναι σαφές ότι έχουμε τα πόδια μας στη γη, δουλεύουμε πολύ, έχουμε αφοσίωση στον στόχο μας και έτσι πηγαίνουμε χωρίς έπαρση και χωρίς αλαζονεία για τα επόμενα πολύ θετικά βήματα που έρχονται για τον χώρο μας».

Απαντώντας στα σχόλια από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής με τη Νέα Δημοκρατία, ο Δημήτρης Μάντζος υπογράμμισε ότι «καλό θα ήταν το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ να συντονίζεται με την επικαιρότητα και να βλέπει πότε μιλάει ο πρόεδρος ή ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, και μετά να σχολιάζει. Υπάρχουν τοποθετήσεις επίσημες».

Στη συνέχεια, ο Δημήτρης Καιρίδης από τη ΝΔ έκανε λόγο για μηδενιστική αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ, με τον Δημήτρη Μάντζο να διερωτάται «πώς μπορείς να πείσεις ότι είναι μηδενιστική μια αντιπολίτευση που δεν υπήρξε ποτέ λαϊκίστικη, τοξική, και ήταν πάντα θεμελιωμένη; Μια αντιπολίτευση που έθετε ζητήματα στο δημόσιο διάλογο, μια αντιπολίτευση που έλεγε ναι εκεί που έπρεπε και όταν διαφωνούσε το έκανε πάντοτε με αντιπρόταση; Δημιουργεί πολιτική η αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής χρόνια τώρα και λειτουργεί ως οιονεί αξιωματική αντιπολίτευση στη χώρα μας. Και αυτό ο κ. Καιριδης και η ΝΔ το παρουσιάζουν μηδενιστικό;».

Κληθείς να σχολιάσει τη συζήτηση περί κοστολόγησης των προγραμμάτων των κομμάτων, ο Δ. Μάντζος σημείωσε ότι «εμείς αντιπολιτευόμαστε με επίσημα στοιχεία και τεκμήρια. Έτσι προγραμματίζουμε και σχεδιάζουμε. Το πρόγραμμά μας, λοιπόν, σε κάθε κεφάλαιο έχει κοστολογήσει και εξηγεί και πόθεν θα προκύψουν οι πόροι και τα αναγκαία κεφάλαια.

Εμείς είμαστε σύμφωνοι να γίνει μια άσκηση κοστολόγησης. Αλλά αυτή η άσκηση δεν θα καταλήξει σε έναν μόνο αριθμό. Υπάρχουν πολλοί αριθμοί και ιδίως το κοινωνικό αποτύπωμα που έχει το κάθε πρόγραμμα. Δημιουργεί θέσεις εργασίας; Μετασχηματίζει την οικονομία μας; Μειώνει τις ανισότητες;

Αυτά είναι αποτελέσματα μιας απαιτητικής άσκησης που, ναι, φυσικά εδώ είμαστε να τη συζητήσουμε. Και να δούμε και ποιος μιλά για φορολογική δικαιοσύνη, ποιος θέλει ένα κοινωνικό κράτος ισχυρό, ποιος ανακατευθύνει τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης σε πιο δίκαιη αναπτυξιακή κατανομή».

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής υπενθύμισε, παράλληλα, ότι στις εκλογές «δεν ψηφίζουμε μόνο για κυβέρνηση, αλλά κύρια και αποκλειστικά για Βουλή. Και η Βουλή δεν έχει να κάνει μόνο με την εμπιστοσύνη σε μια κυβέρνηση, αλλά με τον έλεγχο αυτής. Η ποιότητα της αντιπολίτευσης είναι συστατικό στοιχείο της ποιότητας της δημοκρατίας μας.

Είναι καλά νέα για τη δημοκρατία μας μία ποιοτική αντιπολίτευση η οποία θα ελέγχει τον υπερσυγκεντρωτισμό, την αδιαφάνεια, την ασυδοσία, θα εξισορροπεί την πολιτική εξουσία και θα δημιουργεί πολιτική.

Και, επίσης, καλά νέα είναι ότι τουλάχιστον σε εμάς υπάρχει μια πολύ ανανεωμένη κοινοβουλευτική ομάδα με πολύ μεγαλύτερες δυνάμεις. Είναι ελπιδοφόρο το μήνυμα της ανανέωσης και της συμμετοχής περισσότερων γυναικών και μακάρι να φτάσουμε σε ένα σημείο όπου η ποσόστωση των φύλων θα είναι πια περιττή».

Κλείνοντας, ο Δημήτρης Μάντζος επεσήμανε ότι «εμείς μιλούσαμε πάντοτε προγραμματικά και το κάναμε πράξη. Αλλά τότε οι μεν μιλούσαν για κυβερνήσεις ηττημένων και οι δε για τερατογενέσεις».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider