Λεμέρ: Να επιμείνει η ΕΕ στο σχέδιο μετάβασης στα EV, ενάντια στα εμπόδια Γερμανίας και Ιταλίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λεμέρ: Να επιμείνει η ΕΕ στο σχέδιο μετάβασης στα EV, ενάντια στα εμπόδια Γερμανίας και Ιταλίας
«Δεν μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης για το κλίμα, αλλά μια υποχώρηση από τη μετάβαση στα ηλεκτρικά οχήματα», δήλωσε ο Le Maire τη Δευτέρα στην γαλλική τηλεόραση.

Να επιμείνει στο σχέδιο για απαγόρευση των νέων αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης έως το 2035 καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Bruno Le Maire πηγαίνοντας κόντρα στις απειλές από Γερμανία και Ιταλία πως θα εμποδίσουν την αλλαγή.

«Δεν μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης για το κλίμα, αλλά μια υποχώρηση από τη μετάβαση στα ηλεκτρικά οχήματα», δήλωσε ο Le Maire τη Δευτέρα στην γαλλική τηλεόραση. «Είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε για αυτό, καθώς είναι ένα περιβαλλοντικό λάθος και ένα οικονομικό λάθος».

Η Γερμανία και η Ιταλία εξέφρασαν αντιρρήσεις για την απαγόρευση λίγες μέρες πριν από την προγραμματισμένη ψηφοφορία, απαιτώντας μια εξαίρεση για κινητήρες που τροφοδοτούνται από συνθετικά ηλεκτροκαύσιμα, καθυστερώντας την απόφαση επ' αόριστον. Η Κομισιόν έχει προσφέρει ορισμένες διαβεβαιώσεις σχετικά με τα e-καύσιμα, αλλά δεν είναι ακόμη σαφές εάν θα γεφυρώσουν το αδιέξοδο.

Ο Γάλλος υπουργός είπε ότι η Ευρώπη είναι πέντε έως δέκα χρόνια πίσω από την Κίνα στην ανάπτυξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων και πρέπει να αποφύγει να στείλει μη συνεπή μηνύματα στις αυτοκινητοβιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένων των γαλλικών Stellantis και Renault.

«Το να λέμε ότι θα πάμε προς την ηλεκτρική ενέργεια αλλά θα παραμείνουμε και λίγο με την καύση είναι οικονομικά ασυνάρτητο και επικίνδυνο για τη βιομηχανία», είπε ο Le Maire. «Δεν είναι προς το εθνικό μας συμφέρον, δεν είναι προς το συμφέρον των κατασκευαστών αυτοκινήτων και δεν είναι προς το συμφέρον του πλανήτη».

Ασφαλείς οι γαλλικές τράπεζες από την κατάρρευση της SVB

Η χρεοκοπία της αμερικανικής τράπεζας Silicon Valley Bank δεν θέτει σε κίνδυνο τις γαλλικές τράπεζες, διαβεβαίωσε ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ μιλώντας στην ίδια συνέντευξη. «Δεν βλέπω κανέναν κίνδυνο μετάδοσης», τόνισε ο Le Mairem σημειώνοντας πως «έχουμε ισχυρές τράπεζες, ένα τραπεζικό σύστημα που είναι στέρεο και έναν δείκτη ρευστότητας που είναι υψηλός».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πηγές ΕΚΤ: Δεν βλέπουμε άμεση επίπτωση στις τράπεζες από την κατάρρευση της SVB -Παρακολουθεί η Κομισιόν

Νέο «σοκ» στις ΗΠΑ: Κλείνει και η Signature Bank

Κατάρρευση SVB: Απώλειες άνω του 1 δισ. δολαρίων αντιμετωπίζει συνταξιοδοτικό ταμείο της Σουηδίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider