Τιτανικός: Σπάνιο βίντεο από την κατάδυση στο θρυλικό ναυάγιο το 1986

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σπάνιο οπτικό υλικό από το ναυάγιο του Τιτανικού είδε το φως της δημοσιότητας, σχεδόν 4 δεκαετίες μετά την ανακάλυψή του και 111 χρόνια μετά τη βύθιση του βρετανικού υπερωκεάνιου.

Σπάνιες εικόνες από την κατάδυση του 1986 στα συντρίμμια του Τιτανικού δόθηκε στη δημοσιότητα από το Ωκεανογραφικό Ίδρυμα Woods Hole (WHOI).

Η κατάδυση του 1986 με επικεφαλής τον Ρόμπερτρ Μπάλαρντ σηματοδότησε την πρώτη φορά που ανθρώπινα μάτια είδαν το γιγάντιο υπερωκεάνιο από τότε που βυθίστηκε στον παγωμένο Βόρειο Ατλαντικό τον Απρίλιο του 1912.

Περίπου 1.500 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του παρθενικού ταξιδιού του πλοίου από το Σαουθάμπτον της Αγγλίας στη Νέα Υόρκη.

Μια ομάδα από το Ωκεανογραφικό Ινστιτούτο Woods Hole με έδρα τη Μασαχουσέτη, σε συνεργασία με τον γαλλικό οργανισμό ωκεανογραφικής εξερεύνησης Institut français de recherche pour l'exploitation de la mer, ανακάλυψε το πλοίο στα 12.400 πόδια (3.780 μέτρα) τον Σεπτέμβριο του 1985 χρησιμοποιώντας μια υποβρύχια κάμερα.

Εννέα μήνες αργότερα, μια ομάδα του WHOI επέστρεψε στην τοποθεσία όπου βρισκόταν το ναυάγιο του Τιτανικού με τηλεχειριζόμενη κάμερα υποβρύχιας εξερεύνησης η οποία τράβηξε εμβληματικές εικόνες από το εσωτερικό του πλοίου.

Το βίντεο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Υψηλές πτήσεις» για την Airbus το 2022: «Άλμα» 13% για τα έσοδα - Στα 58,8 δισ. ευρώ

Holland & Barrett: Αντίστροφη μέτρηση για το e-shop - Πού θα ανοίξουν νέα καταστήματα

Commerzbank: Κέρδισε τις προβλέψεις για τα καθαρά κέρδη - 472 εκατ. ευρώ το δ' τρίμηνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider