Έφυγε από τη ζωή ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ Μανούσος Βολουδάκης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έφυγε από τη ζωή ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ Μανούσος Βολουδάκης
Σε ηλικία 57 ετών έφυγε σήμερα από τη ζωή ο βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας, Μανούσος Βολουδάκης.

(UPD 15:13) Έφυγε από τη ζωή ο βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας Μανούσος Βολουδάκης, σε ηλικία 57 ετών.

Αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας και νοσηλευόταν εδώ και 10 μέρες στο νοσοκομείο. Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε από το Σάββατο, όταν η υγεία του άρχισε να επιδεινώνεται δραματικά και σήμερα έχασε τελικά τη μάχη με τη ζωή.

Ο Μανούσος Βολουδάκης γεννήθηκε στις 16 Δεκεμβρίου 1966. Ήταν παντρεμένος με τη δικηγόρο Σέβη Αμανατίδου και πατέρας τριών παιδιών.

Σπούδασε στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και κατείχε μεταπτυχιακό τίτλο (Master's) στην Πολιτική Οικονομία από το Πανεπιστήμιο του Έσσεξ της Αγγλίας. Εργάστηκε ως Οικονομολόγος.

Διετέλεσε υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τον Ιούνιο του 2012 έως και τον Ιούνιο του 2013.

Εκλέχθηκε πρώτη φορά βουλευτής στη περιφέρεια Χανίων, το Σεπτέμβριο του 2007. Ακολούθησαν δύο επανεκλογές στις διπλές εκλογές του Μαΐου και τον Ιούνιου του 2012.

Επανεκλέχθηκε βουλευτής Χανίων με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του Ιουλίου του 2019.

Έχει ακόμα εργασθεί ως σύμβουλος επιχειρήσεων, ενώ το διάστημα από τον Οκτώβριο του 2015 ως τον Ιούνιο του 2019, εργάσθηκε ξανά στον ιδιωτικό τομέα, αναλαμβάνοντας τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας International Trade S.A., του Ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ, με έδρα τις Βρυξέλλες. Μιλούσε τρεις γλώσσες, αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά.

Η ανακοίνωση της ΝΔ

«Η οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά με οδύνη τον βουλευτή Χανίων Μανούσο Βολουδάκη, έναν άξιο πολιτικό, έναν ακέραιο άνθρωπο και έναν πολύτιμο αγωνιστή της παράταξής μας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

«Με σπουδές στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και μεταπτυχιακό στην Πολιτική Οικονομία από το Πανεπιστήμιο του Έσσεξ, εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα ως οικονομολόγος. Εξελέγη βουλευτής Χανίων με τη Νέα Δημοκρατία το 2007, το 2012 και το 2019. Διετέλεσε επίσης Γενικός Γραμματέας Εμπορίου στο Υπουργείο Ανάπτυξης από το 2005 έως το 2006 και Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης την περίοδο 2012-2013.

Στην οικογένειά του απευθύνουμε τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια. Η γενναιότητα και το ήθος του Μανούσου Βολουδάκη θα λείψουν από τη δημόσια ζωή. Θα αποτελούν, ωστόσο, πάντα οδηγό για όλους εμάς στην επιδίωξή μας να ενώσουμε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες για να πετύχουμε την καλύτερη εκδοχή της Ελλάδας» σημειώνεται.

Ακόμα, όπως τονίζεται, λόγω της απώλειας του Μανούσου Βολουδάκη, αναβάλλονται όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις της Νέας Δημοκρατίας μέχρι και την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου.

Τα μηνύματα του πολιτικού κόσμου

«Είναι φτωχά τα λόγια για να περιγράψουν τη συντριβή μου από την απώλεια του Μανούσου Βολουδάκη. Του καλού φίλου και συνεργάτη, αλλά και αγαπημένου συμπατριώτη και πιστού συμμαχητή μου στη Νέα Δημοκρατία» σημειώνει σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τον θάνατο του βουλευτή Χανίων.

Είναι φτωχά τα λόγια για να περιγράψουν τη συντριβή μου από την απώλεια του Μανούσου Βολουδάκη. Η σκέψη μας είναι τώρα στην οικογένειά του. Στην αγαπημένη του Σέβη και στα τρία τους παιδιά. Δάφνη, Σήφη και Γιώργο, να θυμάστε πάντα τον πατέρα σας. Και να είστε περήφανοι γι’ αυτόν. pic.twitter.com/gdoq3imAdY

— Kyriakos Mitsotakis (@kmitsotakis) February 8, 2023

«Ο Μανούσος αφήνει ένα αποτύπωμα ποιότητας σε όλη τη διαδρομή του. Ως βουλευτής, ως οικονομολόγος, ως Χανιώτης. Ενώ η δημόσια ζωή τού οφείλει πολλά, καθώς ως υφυπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης πολέμησε γενναία τη γραφειοκρατία» σημειώνει προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση και η παράταξη θρηνούν για τον τόσο πρόωρο χαμό του.

«Η σκέψη μας είναι, τώρα, στην οικογένειά του. Στην αγαπημένη του Σέβη και στα τρία τους παιδιά. Δάφνη, Σήφη και Γιώργο, να θυμάστε πάντα τον πατέρα σας. Και να είστε περήφανοι γι' αυτόν» καταλήγει ο πρωθυπουργός.

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έκανε την εξής δήλωση για την απώλεια του Μανούσου Βολουδάκη: «Η απώλεια του Μανούσου Βολουδάκη βυθίζει σε απέραντη θλίψη τους πάντες. Ένας υπέροχος νέος άνθρωπος, ευγενής, πολιτισμένος, κατηρτισμένος, προσηνής, οικογενειάρχης χάθηκε. Μας συνέδεε βαθειά προσωπική φιλία, πολιτική συναντίληψη, κοινή αγωνία για το μέλλον της Πατρίδας μας. Πολιτεύτηκε με ήθος, με επιχειρήματα και προπαντός με ανυπέρβλητη μαχητικότητα. Η οικογένειά του, τα Χανιά, η Παράταξή του, οι φίλοι του, δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ. Στην Σέβη και τα τρία παιδιά τους τα πιο ειλικρινή συλλυπητήριά μου. Αιωνία του η μνήμη».

«Ο Μανούσος Βολουδάκης διακρινόταν για το ήθος του και τη συνέπειά του στην άσκηση των κοινοβουλευτικών του καθηκόντων και ο θάνατός του προκαλεί θλίψη σε όλους μας» αναφέρει από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε ανάρτησή του στο twitter.

«Ειλικρινή συλλυπητήρια στη σύζυγό του και τα τρία παιδιά τους, όπως και σε όλους τους οικείους του» προσθέτει.

Από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε τα ειλικρινή και βαθύτατα συλλυπητήρια της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την απώλεια του Μανούσου Βολουδάκη, στους δικούς του ανθρώπους και στο κόμμα του, τη ΝΔ.

Συλλυπητήριο μήνυμα για το θάνατο του βουλευτή Χανίων Μανούσου Βολουδάκη ανάρτησε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στο twitter.

«Αχ ρε φίλε. Μας έφυγες νωρίς. Ένας Κύριος. Ένας Μαχητής. Ένας καλός Φίλος. Καλό ταξίδι στο αιώνιο Φως. Θερμά συλλυπητήρια στη Σέβη και στα παιδιά», ανέφερε.

Πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης για Μανούσο Βολουδάκη: «Αφήνει ένα αποτύπωμα ποιότητας σε όλη τη διαδρομή του»

gazzetta
gazzetta reader insider insider