Meta: «Ξεπαγώνει» τους λογαριασμούς του Ντόναλντ Τραμπ σε Facebook και Instagram

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Meta: «Ξεπαγώνει» τους λογαριασμούς του Ντόναλντ Τραμπ σε Facebook και Instagram
«Το κοινό θα πρέπει να μπορεί να ακούει όσα λένε οι πολιτικοί προκειμένου να μπορεί να λαμβάνει ξεκάθαρες αποφάσεις», εξήγησε ο Νικ Κλεγκ πρόεδρος της Meta.

Η Meta ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα επαναφέρει τους λογαριασμούς σε Facebook και Instagram του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ τις επόμενες εβδομάδες, μετά το «μπλόκο» λόγω της εισβολής οπαδών του στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021.

Η επαναφορά των λογαριασμών του θα μπορούσε να δώσει ώθηση στον Τραμπ, ο οποίος ανακοίνωσε τον Νοέμβριο ότι θα «τρέξει» ξανά ώστε να γίνει «κάτοικος» του Λευκού Οίκου το 2024. Μέχρι πριν το «ban», είχε 34 εκατομμύρια ακολούθους στο Facebook και 23 εκατομμύρια στο Instagram.

Ο λογαριασμός του στο Twitter αποκαταστάθηκε τον Νοέμβριο από τον νέο ιδιοκτήτη Έλον Μασκ, αν και ο Τραμπ δεν έχει ακόμη δημοσιεύσει οτιδήποτε εκεί.

Η Meta ανέφερε ότι «έχει τοποθετήσει νέες δικλείδες ασφαλείας για να αποτρέψει τις επαναλαμβανόμενες παραβάσεις» και «σε περίπτωση που ο κ. Τραμπ δημοσιεύσει περαιτέρω περιεχόμενο που παραβιάζει τους κανόνες και τις πολιτικές μας, θα αφαιρεθεί και θα τεθεί σε αναστολή από ένα μήνα έως δύο χρόνια, ανάλογα με τη σοβαρότητα της παραβίασης».

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην πρόεδρος τον ΗΠΑ είχε αποκλειστεί από τα social media λόγω της διαδικτυακής του συμπεριφοράς κατά τη διάρκεια της εξέγερσης της 6ης Ιανουαρίου, καθώς είχε αναρτήσει αβάσιμους ισχυρισμούς ότι οι εκλογές είχαν κλαπεί, επαίνεσε τους ολοένα και πιο βίαιους διαδηλωτές και καταδίκασε τον πρώην αντιπρόεδρο Μάικ Πενς, ακόμη και όταν ο όχλος απειλούσε τη ζωή του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Toyota: Αποχωρεί ο CEO και πρόεδρος Ακίο Τογιόντα

Ο βασιλιάς Κάρολος μήνυσε τον Έλον Μασκ επειδή του χρωστάει χρήματα

Mytilineos: Εκτόξευση κερδών 187% το 2022 και μείωση δανεισμού -Προτεινόμενο μέρισμα €1,20 ανά μετοχή

gazzetta
gazzetta reader insider insider