Ζελένσκι: Oμιλία του μεταδόθηκε στην Κριμαία και σε ρωσικές περιοχές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ζελένσκι: Oμιλία του μεταδόθηκε στην Κριμαία και σε ρωσικές περιοχές
Ο σύμβουλος του κυβερνήτη της Κριμαίας αρμόδιος για την πολιτική ενημέρωσης Όλεγκ Κριουτσκόφ απέδωσε την μετάδοση της ομιλίας του Ουκρανού προέδρου σε παρέμβαση στην μετάδοση του σήματος.

Μήνυμα του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι μεταδόθηκε από τους δέκτες των τηλεοράσεων στην περιοχή του Μπέλγκοροντ της Ρωσίας, όπως επίσης και στην περιοχή του Κρασνοντάρ, στην προσαρτηθείσα Κριμαία και Σεβαστούπολη. Το συμβάν μετέδωσαν τα τοπικά κανάλια στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η ομιλία του Ζελέσνκι εμφανίσθηκε στους δέκτες των τηλεοράσεων στις περιοχές αυτές την στιγμή που έπρεπε να μεταδοθούν εκπομπές των ρωσικών καναλιών.

Σύμφωνα με τα βίντεο, μεταδόθηκε η ομιλία του προέδρου ο οποίος απευθύνονταν στους συμπατριώτες του στην ουκρανική γλώσσα χωρίς να υπάρχει μετάφραση στα ρωσικά. Το σήμα της μετάδοσης κατά διαστήματα χανόταν και εν συνεχεία επανερχόταν.

Ο σύμβουλος του κυβερνήτη της Κριμαίας αρμόδιος για την πολιτική ενημέρωσης Όλεγκ Κριουτσκόφ απέδωσε την μετάδοση της ομιλίας του Ουκρανού προέδρου σε παρέμβαση στην μετάδοση του σήματος που έγινε με την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών. «Οι Αμερικανοί από την αρχή της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης έδωσαν στις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες πρόσβαση σε όλους κωδικούς προγραμμάτων των πιο διαδεδομένων «ραδιοτηλεοπτικών φορέων», μέσω των οποίων τα τηλεοπτικά κανάλια μεταδίδουν στο διαδίκτυο. Οι πάροχοι καλωδιακής τηλεόρασης συνήθως παίρνουν σήμα από το διαδίκτυο. Όταν τα πράγματα είναι άσχημα στο μέτωπο, οι Ουκρανοί διακόπτουν τις διαδικτυακές εκπομπές» ανέφερε ο Κριούτσκοφ σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RBC. Οι αρχές του Μπέλγκοροντ ανέφεραν ότι υπήρξε αλλοίωση δορυφορικού σήματος χωρίς έγκριση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πόλεμος στην Ουκρανία: Επιφυλακτικός ο Ζελένσκι για τα γερμανικά βαριά άρματα μάχης

Μπάιντεν για επιπλέον οπλισμό στην Ουκρανία: Δεν είναι επιθετική απειλή για τη Ρωσία

gazzetta
gazzetta reader insider insider