Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία υποστηρίζει πως κατέλαβε τη Σόλεντάρ - Διαψεύδει το Κίεβο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία υποστηρίζει πως κατέλαβε τη Σόλεντάρ - Διαψεύδει το Κίεβο
Η κατάληψη της πόλης θα επιτρέψει στις δυνάμεις της Μόσχας να απομωνόσουν τις ουκρανικές δυνάμεις από τη -μεγαλύτερη- πόλη του Μπαχμούτ.

Τελευταία ενημέρωση: 15:29

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε πως οι δυνάμεις της Μόσχας κατέλαβαν την πόλη Σολεντάρ της Ουκρανίας την Πέμπτη, με το Κίεβο να υποστηρίζει πως οι μάχες συνεχίζονται.

Το ρωσικό υπουργείο αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση πως η κατάληψη της πόλης θα επιτρέψει στις δυνάμεις της να απομωνόσουν τις ουκρανικές δυνάμεις από τη -μεγαλύτερη- πόλη του Μπαχμούτ, που βρίσκεται κοντά στη Σολεντάρ.

«Η κατάληψη της Σολεντάρ είναι κρίσιμο βήμα για τις μελλοντικές ενέργειες μας» προσέθεσε το υπουργείο.

Όπως υποστηρίζει το Reuters, εάν επιβεβαιωθεί η κατάληψη της Σολεντάρ, θα είναι μια σπάνιες νίκη για το Κρεμλίνο, μετά από μια σειρά εμποδίων που έχει αντιμετωπίσει στο πεδίο των μαχών από την αρχή της στρατιωτικής εισβολής στην Ουκρανία, από τον Φεβρουάριο του 2022.

Διαψεύδει το Κίεβο

Σημειώνεται πως οι ουκρανικές δυνάμεις διαψεύδουν την απώλεια της Σολεντάρ, όπως δήλωσε ο ο εκπρόσωπος της ανατολικής διοίκησης του ουκρανικού στρατού Σεργκίι Τσερεβάτι.

«Σφοδρές μάχες εξακολουθούν να διεξάγονται στο Σολεντάρ. Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις διατηρούν την κατάσταση υπό έλεγχο μέσα σε δύσκολες συνθήκες», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρωσία: Ο πρόεδρος της κρατικής Δούμας εισηγείται να κατάσχονται οι περιουσίες όσων δυσφημίζουν τον στρατό

Φινλανδία και Γαλλία στέλνουν άρματα μάχης στην Ουκρανία

gazzetta
gazzetta reader insider insider