Πεσκόφ: Η Ρωσία δεν θα δεχτεί ανώτατο όριο τιμής για το πετρέλαιο της

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πεσκόφ: Η Ρωσία δεν θα δεχτεί ανώτατο όριο τιμής για το πετρέλαιο της
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε ότι η Μόσχα είχε προετοιμαστεί για την ανακοίνωση του ανώτατου ορίου τιμών από G7, Ευρωπαϊκή Ένωση και την Αυστραλία.

Η Ρωσία «δεν θα δεχτεί» ανώτατο όριο τιμής για το πετρέλαιο της και εξετάζει το πώς θα αντιδράσει, ανέφερε το Κρεμλίνο σε σημερινά του σχόλια, ως απάντηση στη συμφωνία των δυτικών δυνάμεων με στόχο τον περιορισμό μιας βασικής πηγής χρηματοδότησης για τον πόλεμο στην Ουκρανία- αυτή των εσόδων από το πετρέλαιο.

Σύμφωνα με το Reuters, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η Μόσχα είχε προετοιμαστεί για την ανακοίνωση του ανώτατου ορίου τιμών την Παρασκευή από την Ομάδα των G7, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Αυστραλία.

«Δεν θα δεχθούμε αυτό το πλαφόν», ανέφερε ο Πεσκόφ σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA. Πρόσθεσε ότι η Ρωσία θα προβεί σε ταχεία ανάλυση της συμφωνίας της ΕΕ και θα απαντήσει σε αυτήν.

Η Ρωσία έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν θα προμηθεύει πετρέλαιο σε χώρες που εφαρμόζουν το πλαφόν- μια στάση που επιβεβαίωσε ο Μιχαήλ Ουλιάνοφ, πρεσβευτής της Μόσχας στους διεθνείς οργανισμούς στη Βιέννη, σε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το Σάββατο.

«Από φέτος η Ευρώπη θα ζει χωρίς ρωσικό πετρέλαιο», είπε. Το ανώτατο όριο τιμών της G7 θα επιτρέψει σε χώρες εκτός ΕΕ να συνεχίσουν να εισάγουν ρωσικό αργό πετρέλαιο μέσω θαλάσσης, αλλά θα απαγορεύσει στις ναυτιλιακές, ασφαλιστικές και αντασφαλιστικές εταιρείες να διακινούν φορτία ρωσικού αργού σε όλο τον κόσμο, εκτός εάν πωλείται για λιγότερο από 60 δολάρια. Αυτό θα μπορούσε να περιπλέξει την αποστολή ρωσικού αργού με τιμές πάνω από το ανώτατο όριο, ακόμη και σε χώρες που δεν αποτελούν μέρος της συμφωνίας.

Το ρωσικό αργό διαπραγματευόταν στα 67 δολάρια το βαρέλι την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ομάδα G7: Συμφωνεί σε ανώτατο όριο τιμής 60 δολάρια ανά βαρέλι για το ρωσικό πετρέλαιο

Ρωσία: Το πλαφόν στο πετρέλαιο αναδιαμορφώνει τις βασικές αρχές της ελεύθερης αγοράς

Ουκρανία: Το πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο πετρέλαιο πρέπει να μειωθεί στα 30 δολάρια

gazzetta
gazzetta reader insider insider