Καλάθι του νοικοκυριού: Ικανοποιημένος ο Άδωνις Γεωργιάδης από το βήμα της Βουλής

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καλάθι του νοικοκυριού: Ικανοποιημένος ο Άδωνις Γεωργιάδης από το βήμα της Βουλής
Ικανοποιημένος για την πορεία του «καλαθιού του νοικοκυριού» εμφανίστηκε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Ικανοποιημένος για την πορεία του «καλαθιού του νοικοκυριού» εμφανίστηκε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, αναπτύσσοντας τροπολογία για την καλύτερη σήμανση των σχετικών προϊόντων, που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την "προστασία προσώπων που αναφέρουν παραβιάσεις ενωσιακού δικαίου".

«Από τα 644 ίδια προϊόντα, που είχε το καλάθι του νοικοκυριού την περασμένη εβδομάδα, τα 541 διατήρησαν την ίδια τιμή και αυτή την εβδομάδα, τα 101 μείωσαν την τιμή και μόνο δύο αύξησαν την τιμή. Άρα το καλάθι γενικώς δουλεύει» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Ανέφερε επίσης το «πολύ ευχάριστο νέο, ότι η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε σοβαρή πτώση του πληθωρισμού στην Ελλάδα, στο 9,1% για τον μήνα Οκτώβριο και μάλιστα με μεγάλη μηνιαία μείωση του πληθωρισμού» και το ότι «η Eurostat αναπροσάρμοσε, προς τα κάτω, την εκτίμηση της για τον πληθωρισμό του Οκτωβρίου από το 9,9% στα 9,5%» και σημείωσε: «Άρα, η συντονισμένη προσπάθεια που κάνουμε για την αντιμετώπιση της ακρίβειας αποδίδει, αρχίζει να βγάζει καρπούς».

Για την τροπολογία του ο κ. Γεωργιάδης είπε: «Στο πλαίσιο της εφαρμογής τού μέτρου διαπιστώσαμε κάποιες δυσλειτουργίες: Π.χ., ότι παρά τις συστάσεις μας, οι αλυσίδες είχαν τη σήμανση για το καλάθι του νοικοκυριού, όχι σε ορατό σημείο και όχι με τον σωστό τρόπο, και γενικώς υπήρχε μια δυσλειτουργία στην ενημέρωση του κοινού. Για να το ρυθμίσουμε αυτά προτείνουμε στο σώμα τη σημερινή τροπολογία που έχει να κάνει με την σήμανση και την επάρκεια των προϊόντων στο καλάθι του νοικοκυριού και την δυνατότητα της υπηρεσίας μας να επιβάλει πρόστιμα στις αλυσίδες εκείνες που δεν τηρούν τις συγκεκριμένες οδηγίες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γεωργιάδης: Όσοι νομίζουν ότι το καλάθι του νοικοκυριού δεν θα λειτουργήσει κάνουν λάθος

Καλάθι του νοικοκυριού: Μειώσεις τιμών «έδειξαν» οι νέες λίστες – Σήμερα η συνάντηση με τη βιομηχανία τροφίμων

Πληθωρισμός: Σημαντικά βραδύτερη άνοδος τιμών, κατά 9,1% τον Οκτώβριο – Μεγάλη διόρθωση σε ρεύμα, αέριο

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider